26 / 04 / 2024

Türkiye Finans konut finansmanı oranları arttı!

Türkiye Finans konut finansmanı oranları arttı!

Türkiye Finans Bankası sıfır haricindeki konutlar için en düşük oranı sunan banka konumundayken finansman oranlarını arttırdı. Konut kredisi faizleri yeniden mi yükselecek?



Türkiye Finans Bankası Mart başından itibaren konut finansmanı oranlarında indirime giderek ikinci el kredisi talep eden müşterilerine en uygun oranları sunuyordu. Tabela finansman oranlarını yüzde 0.95’e kampanyalı oranlarını ise 5 yıl vadeye kadar yüzde 0.87’ ye indirmişti.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; kamu bankalarının sadece sıfır konutta uyguladığı yüzde 0.79 faiz oranı ikinci el konutlar için yüzde 0.94 olarak kullandırılırken Türkiye Finans’ın finansman oranları oldukça cazipti. Banka bugün itibariyle tabela oranlarını yüzde 0.99’a kampanyalı oranlarını ise 5 yıla kadar yüzde 0.91’e, 10 yıl vadeye kadar da yüzde 0.95’e çıkardı.

İkinci el konut talepleri için en uygun konut kredisi faiz oranı 5 yıl vadeye kadar yine Türkiye Finans Bankasında ve 10 yıl vadeye kadar ise yüzde 0.95 faizle İş Bankası ve Türkiye Finans Bankası’nda sunuluyor.

Konut Kredisi Hesaplama

En uygun konut kredisi faiz oranı ile  ikinci el konut için 100 bin  TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri bin 400 TL oluyor. Kredinin toplam faiz geri ödemesi ise 68 bin TL’ ye denk geliyor.

Konut finansmanı oranları aylık 0.87’ye düştü!

Ziraat Bankası’ndan ortak konut kredisi fırsatı!


Geri Dön