28 / 03 / 2024

Konut finansmanı oranları aylık 0.87’ye düştü!

Konut finansmanı oranları aylık 0.87’ye düştü!

Bankaların konut kredisi faizleri yükselmeye başlamışken Türkiye Finans’tan bir indirim müjdesi geldi. Banka kampanyalı konut finansmanı kar payı oranlarını yüzde 0.87’ye indirdi...



Son haftada koronavirus salgınının etkileri ve Türkiye’nin jeopolitik risklerinin oluşturduğu olumsuzluklarla kur karşısında Türk Lirası değer kaybetti. Şubat ayı enflasyonunda da yaşanan yükseliş sonrasında birçok banka kredi faiz oranlarında yeniden yükseliş yönlü harekete başladı. Yaklaşık sekiz aydır devam eden indirimlerden sonra hemen her bankada yüzde 1’in altına inen kredi faiz oranları yeniden yüzde 1’in üstüne yönlü harekette seyrediyor.

Türkiye Finans Bankası ise konut finansmanı kapsamında diğer bankalardan farklı olarak indirime gitti. Banka kampanyalı finansman oranlarını yüzde 0.87’ye indirdi. Türkiye Finansın tabela konut finansmanı faizi ise yüzde 0.91 oldu. Banka 10 yıl vadeye kadar finansman saplıyor.

En Uygun Konut Finansmanı Hesaplama

Kredi Pazarı'nın haberine göre; Türkiye Finans Bankası’ndan kampanyalı oranları dahilinde 200.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut finansmanı hesaplama yapıldığında aylık taksitler 2.700 TL oluyor. Bankaya yapılan toplam geri ödeme de 323.000 TL’ ye denk geliyor.


Geri Dön