23 / 04 / 2024

Türkiye enerji ihlalatında azalış

Türkiye enerji ihlalatında azalış

Türkiye'nin enerji ithalatı temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31 azalış gösterdi.

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

DHMİ açıkladı! Türkiye'de hava yolunu kullanan yolcu sayısı 11 ayda 200 milyon...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu senenin 11 ayında Türkiye'de havalimanlarında 199 milyon 866 bin 627 yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Dünya banka devinden Türkiye hakkında flaş uyarı. Dikkat çeken açıklama geldi

Dünya banka devinden Türkiye ekonomisi hakkında flaş bir açıklama geldi. Ekonomi ile ilgilenen herkesin açıklamayı dikkatli okuması gerekiyor.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

SUV otomobil satışları yüzde 79,32 arttı! Türkiye'de satılan her 2 otomobilden 1'i SUV!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomobil pazarında bu senenin ilk altı aylık döneminde SUV gövde tipli otomobil satışları, 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 79,32 artış gösterirken, SUV'un satışlardan aldığı pay da yüzde 46'ya çıktı.

Türkiye kripto piyasasında Fransa, Almanya ve İspanya'yı bakın nasıl solladı!

Kripto piyasasındaki son gelişmelere göre Türkiye, tüm Avrupa ülkelerinin önüne geçti. Fransa, İspanya ve Almanya'nın geride kalması dikkat çekti. Buna göre Türkiye, kripto paralarda Avrupa'dan önde. Kripto para yatırımcılarına özel hazırlanan yeni rapora göre Türkiye lider durumda.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Infinix Note 30 Türkiye sularına giriyor!

Türkiye'de yakında satışa sunulacak olan Infinix Note 30, etkileyici batarya ömrü ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Bu yeni cihaz, gün aşırı kesintisiz kullanım sağlayarak kullanıcılarına üstün bir deneyim sunuyor.

Türkiye Nisan ayında 2,7 milyon ton ham çelik üretti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin ham çelik üretimi Nisan ayında 2,7 milyon ton, nihai mamul tüketimi de 3,5 milyon ton şeklinde oldu.

Türkiye Nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç etti!

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ferhat Gürüz yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu yılın nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç ettiğini kaydetti.

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Yatırım alanında dünyanın en ünlü isimlerinden ABD’li Mark Mobius, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından bir açıklama yaptı. CNBC televizyonundaki deprem özel programına katılın ünlü yatırım gurusu, Türkiye ekonomisi hakkında çok önemli ifadeler kullandı.

Türkiye hakkında çok önemli bir rakam açıklandı! Önce elinde doları olanlar baksın

Türkiye ekonomisi hakkında önemli bir rapor açıklandı. Raporda Türkiye'nin büyüme tahminlerine yer verildi.

Türkiye enerji ihlalatında azalış Haberi

Türkiye enerji ihlalatında azalış

Türkiye'nin enerji ithalatı temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31 azalış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, bu yıl temmuzda Türkiye'nin toplam ithalatı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 19,7 azalarak 14 milyar 643 milyon dolar oldu. Bu rakamın, 2 milyar 100 milyon 321 bin dolarlık bölümünü enerji ithalatı olarak özetlenen ve 27'nci fasıl olarak adlandırılan "mineral yakıtlar, mineral yağlar ve bunların damıtılmasında elde edilen ürünler, bitümlü maddeler, mineral mumlar" oluşturdu.

Geçen yıl temmuzda 3 milyar 48 milyon 416 bin dolarlık enerji ithalatı yapıldı. Bu yılın aynı ayında bu rakam, yüzde 31 azalışla 2 milyar 100 milyon 321 bin dolara geriledi. Söz konusu ayda ham petrol ithalatı ise geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 6,9 azalarak, 2...