26 / 04 / 2024

türkiye enerji projeleri

türkiye enerji projeleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yerli kömür ve güneş enerjisinde bu yıl sonuna kadar iki ihale gerçekleştirileceğini söyledi.

Türkiye'nin 120 milyar dolarlık enerji fonuna ihtiyacı var!

Boğaziçi Enerji Kulübü, 'Enerji projeleri ve anlaşmaları için yeni fonlar nereden ve nasıl bulunabilir?' başlıklı toplantısını 11 Aralık'ta İstanbul'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleştirecek

Türkiye enerjide su potansiyelinin yarısını kullanıyor!

Türkiye enerjide su potansiyelinin yarısını kullanıyor. Türkiye'nin bugün itibarıyla ekonomik olduğu belirlenen yıllık 140 milyar kilovat saatlik hidrolik enerji potansiyelinin yüzde 44’ lük kısmı işletiliyor.

1,7 milyar kilovatsaat enerji tasarrufumuz oldu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "(Yaz saati uygulaması) Şu ana kadar 7 aylık süre içerisinde toplam 1,7 milyar kilovatsaat enerji tasarrufumuz oldu. Bunun da parasal karşılığı 500 milyon lira civarında" dedi.

Enerji için 181.3 milyar dolar ödeyeceğiz!

Orta Vadeli Program'a (OVP) göre 2015 yılı sonunda 57.3 milyar dolar olacağı tahmin edilen enerji ithalatının, büyüme performansı ve petrol fiyatlarındaki beklentilere göre dönem sonunda 63.9 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

Enerji için 3 yılda 181.3 milyar dolar ödeyeceğiz!

Orta Vadeli Program'a (OVP) göre 2015 yılı sonunda 57.3 milyar dolar olacağı tahmin edilen enerji ithalatının, büyüme performansı ve petrol fiyatlarındaki beklentilere göre dönem sonunda 63.9 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

2,5 yılda 548 elektrik üretim santrali devreye alındı!

Özel sektör tarafından yapılan yatırımlarla 2,5 yılda 548 elektrik üretim santrali devreye alındı. Söz konusu dönemde özel sektörün Türkiye'nin kurulu gücüne katkısı yaklaşık 14 bin megavatı buldu.

Taner Yıldız: Enerji sektörümüz hızla büyüyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "5. Türkiye Enerji Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada "Yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızı geliştirip, ithal kaynaklarımızı yerli hale getirmeye çalışacağız" dedi.

Taner Yıldız: Yenilenebilir enerji kaynaklarını zenginleştirmek istiyoruz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: İthal kaynakların azaltılması politikalarının başında su, rüzgar, güneş, jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını zenginleştirmek istediğimiz çok açık. Her birisiyle alakalı protesto görebiliyoruz"

Taner Yıldız: Kayseri her şehrin istediği zenginliklere sahip bir kent!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "İnşallah ayın 20'sinde Sayın Başbakanımızla birlikte gidip Güney Kafkasya Boru Hatlarıyla alakalı proje için temel atacağız. TANAP'ın temelini de nasipse 2015 yılı Mart ayında atacağız"

Taner Yıldız Türkiye'deki enerji yatırımları ile ilgili bilgi verdi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin yüzde 100 yerli sanayiyle üretilmiş sismik gemisinin 2 yıl içerisinde hizmete alınacağını bildirdi. Yıldız " 2019 veya 2020 yılında burada (Akkuyu NGS) elektrik üretimi hedefliyoruz" dedi

Türkiye ile Fransa arasındaki işbirliği anlaşması bir dizi projeye zemin oluşturacak!

Türkiye ile Fransa arasında enerji alanında imzalanan işbirliği anlaşması, nükleer başta olmak üzere enerjinin çeşitli alanlarında bundan sonra yapılması planlanan bir dizi projeye zemin oluşturacak

Taner Yıldız: Çevreyle beraber yapılacak enerji projeleri değerli!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, çevreye rağmen değil, çevreyle beraber yapılacak enerji projelerinin değerli ve önemli olduğunu belirterek, “Enerji sektörü, çevreye yük olmamalıdır" dedi...

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Avrupa’da enerji krizi büyüdü! Siparişler Türkiye’ye kayacak!

Avrupa’da enerji krizi nedeniyle fabrikalar kapanıyor. Kağıt-ambalaj, kimyevi ürünler ve demir-çelik-alüminyum siparişlerinin ise Türkiye’ye kayması beklenirken ihracatta da yüzde 20 artış bekleniyor.

Rusya Ukrayna savaşı Türkiye'nin enerji faturasını yükseltecek!

Rusya Ukrayna savaşı, Türkiye’nin her iki ülkeyle yakın ilişkiler içinde olduğu sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Enerji uzmanları Türkiye'nin doğalgaz ve petrolde Rusya’ya bağımlı olması sebebiyle enerji faturasının hızlı bir şekilde yükseleceğini ifade ediyorlar.

Dünya Bankası, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladı!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladığını bildirdi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Türkiye'de enerji birikiyor! Saatli bomba gibi!

Doç. Dr. Bülent Özmen, "Türkiye'nin bir yerlerinde gerilim birikiyor, enerji birikiyor. Bunlar saatli bomba gibi patlayacağı zamanı bekliyor. Yani Türkiye'de bir gerilim birikmesi var" dedi...

Şekib Avdagiç: Türkiye enerji ve inşaattan ibaret değil!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç son dönemde inşaat ve enerji ile ilgili krediler konusunda sıkıntıların gündeme geldiğini söyleyerek "Tabii Türkiye, enerji ve inşaattan ibaret değil." dedi.

Türkiye Irak ile bölgesel enerji açılımına hız vermeyi hedefliyor!

BİLGESAM Araştırma Koordinatörü Semin, "Irak ile kurulacak enerji köprüsü, Türkiye’yi bölgesel güç ve transit ülke olma hedefine bir adım daha yaklaştırarak Türkiye’nin dünya pazarındaki önemini artıracak" dedi.

Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yakın konut projeleri!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2018 (YKS) sonuçlarının açıklanmasına az kaldı. Peki Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yakın konut projeleri hangileri? Hangi üniversiteye hangi konut projesi yakın? İşte cevabı...

İşte Türkiye'nin en iyi liselerine yakın konut projeleri!

LGS tercih döneminin başlaması aileleri düşündürmeye başladı. Veliler, çocuğu için en iyi liselerin yakınında ev aramaya başladı. İşte Türkiye'nin en iyi liselerine yakın konut projeleri...

türkiye enerji projeleri Haberi

türkiye enerji projeleri


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji sektöründe hem dağıtım hem de üretim tarafında yatırımların hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Sektörün her yıl yüzde 4-5 büyüdüğüne dikkat çeken Albayrak, “Önümüzdeki 10 yılda, 50 bin megavat yatırım ihtiyacının oluşacağı bir sürece doğru gidiyoruz. Yerli kömür ve güneş enerjisinde bu yıl sonuna kadar iki ihaleyi gerçekleştireceğiz. Yatırımcının önünü açma noktasında önemli bir ihale altyapısı hazırladık. Son noktada tüketiciye daha uygun maliyetli enerji ve iyi hizmet götürülecek. Ankara'nın Çayırhan bölgesine de yerli kömürde milyar doların üzerinde yatırım yapılacak. Bakanlık olarak 10 aydır, AK Parti iktidarının 14 yılda koyduğu sektörü büyütme ve iyileştirme yönündeki hedefleri daha iyi bir noktaya taşımak için önemli projeleri hayata geçirmeye başladık” bilgisini verdi.


Türkiye'nin yüzde 4,5'lik büyümeyle enerjide...