26 / 04 / 2024

türkiye ev sahibi oranları

türkiye ev sahibi oranları

Türkiye’de bireylerin yüzde 60.4’ü yaşadığı evde ev sahibi. Türkiye bu oranla, araştırmanın yapıldığı 47 ülke arasında 41’inci sırada bulunuyor.

Tebernüş Kireçci uyarmıştı! Ev sahibi ile kiracı kavgaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddesi olacak!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten ev sahibi ile kiracı kavgaları ve davaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddelerinden olacağını yıllar öncesinde söylemişti.

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

Ev sahibi olmak için bekleyenler son dakika müjdesi! Düzenleme yasalaştı! Çok ucuz kredi geliyor!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşın beklediği haber geldi. Orta gelirli kesimin konut sahibi olabilmesi adına düşük faizli kredi fırsatı sağlayacak olan ‘Yeni Konut Finansman Programı’ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek yasalaştı.

Ev sahibi, ‘evi sattım’ diyerek kiracıyı çıkarabilir mi?

Enflasyonun son bir senede meydana gelen tırmanışı ev sahibi ve kiracılar arasında da maddi nedenlerden kaynaklı ihtilafları zirveye çıkarırken, davalarda ev sahibi ve kiracı ihtilafından kaynaklı olanların oranı yüzde 30’a tırmanmış durumda.  Kiracısını çıkararak daha yüksek bedelle mülkünü kiralam

İstanbul’da ev fiyatları tavan yapmışken 149 bin TL’ye 1+1 ev sahibi olun! Prefabrik 11 Eylül 2022 fiyat listesi…

Az bir bütçeyle ev sahibi olmayı hayal eden vatandaşlar, prefabrik ev fiyatlarına ilgi göstermeye başladı. Betonarme evlere göre daha ekonomik ve az zahmetli olan prefabrik evlerin fiyatları 149 bin TL'den başlıyor. Peki, hazır prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 11 Eylül 2022 fiyat listesi...

119 bin TL'ye ev sahibi olmak mümkün! Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi...

Küçük bir bütçeyle ev sahibi olmayı hayal eden vatandaşlar, prefabrik ev fiyatlarına yakından bakıyor. Betonarme evlere göre daha ekonomik olan prefabrik evlerin fiyatları 119 bin TL'den başlıyor. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi... 

Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık şartları 2022!

Türkiye'den belli bir sınırda bedel ödeyerek ev alanlar vatandaşlığın da sahibi olabiliyor. İşte Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık şartları 2022...

Türkiye ev fiyat artışında dünya şampiyonu!

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı üçüncü çeyrek verileri açıklandı. 63 ülkenin dahil edildiği rapora göre, yüzde 13.1'lik artışla Türkiye olarak kaydedildi. 

Eminevim'den tek tıkla ev sahibi olma imkanı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında faizsiz finansman modeli Elbirliği Sistemi ile hizmet veren Eminevim, 'Dijital Kayıt Sistemi'ni hayata geçirdi. Dijital Kayıt Sistemi ile tek tıkla ev ve otomobil sahibi olma imkanı sunuluyor. 

Türkiye'deki vatandaşların yüzde 60.4'ü ev sahibi!

Türkiye'de son 20 yılda dar gelirlilerin ev sahibi olma oranı sürekli artış gösterdi. Türkiye'de bireylerin yüzde 60.4'ü oturduğu evin sahibi oldu.

Türkiye’de 24 milyon aile 'faizsiz konut sistemi'yle ev sahibi olacak!

Türkiye’de 24 milyon ailenin yarısı, ev alma hayalini hayata geçiremiyor. Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi , faizsiz konut edindirme sisteminin çözüm olacağını belirtti.

İranlılar vatandaşlık için Türkiye’de ev alıyor!

Türkiye’de yaşayan İranlılar, Türkiye’de konut edinip Türk vatandaşlığına açılan kapıyı aralıyor. 2018 Eylül ayından beri 250’den fazla İranlı Türkiye'de ev sahibi oldu.

Türkiye’de satılan konut arttı, ev sahibi azaldı!

TÜİK ‘İstatistiklerle Aile 2018’ araştırmasına göre, ülke genelinde ev sahibi olma oranının giderek geriledi. Türkiye’de kendi evinde yaşayanların sayısı düşüş gösteriyor.

türkiye ev sahibi oranları Haberi

türkiye ev sahibi oranları


İnşaat yatırımları 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 12 arttı. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, inşaat yatırımlarında konut sektörü geçtiğimiz sene de dikkat çekti. Türkiye’de 2017 yılının ilk 11 ayında toplam 1 milyon 276 bin 342 adet konut satışı yapıldı. Fakat ülkelerin ekonomik verilerini analiz eden tradingeconomics.com tarafından hazırlanan verilere göre, Türkiye ev sahipliği oranında dünya ortalamasının bir hayli gerisinde kaldı. Yani Türkiye ev sahipliği konusunda henüz daha yolun başında. Hazırlanan rapora göre, Türkiye’de bireylerin yüzde 60.4’ü oturduğu evde ev sahibi. Türkiye bu oranla, araştırmanın yapıldığı 47 ülke arasında 41’inci sırada bulunuyor.

Türkiye Dünyanın En Büyük 17. Ekonomisine Sahip

Demografik ve ekonomik gelişmeler baz alındığında, dünya ile karşılaştırıldığında sektörün potansiyel barındırdığı belirtilirken dünya genelinin en büyük 17. ekonomisine sahip konumda...