28 / 03 / 2024

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi

Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi son iki yılın en düşük değerine ulaştı. Ancak orta vadeli program ve enflasyonla topyekûn mücadele gibi önemli ekonomik reformlarla birlikte önümüzdeki çeyrek dönemde sektördeki güvenin olumluya dönmesi bekleniyor.

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi 28,5 azaldı!

Gayrimenkul Sektörü 2017 Yılı 1. Çeyrek Güven Endeksi ve Fiyat Beklentileri açıklandı.Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri 2017 yılı 1. çeyrek döneminde yüzde 28,5 azalışla 62,7 (Kötümser) olarak ölçüldü.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Türkiye’deki AVM arzı 13,70 milyon metrekareye ulaştı!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; Türkiye’deki alışveriş merkezi arzı artarak 13,70 milyon metrekareye ulaştı. İşte detaylar...

Gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak yarar adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda toplandı. Peki gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektörünün 2022 2. çeyrek karnesi! 

GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2022 2. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2022 2. Çeyrek Raporu’nda hangi veriler yer aldı? Konut satın almalarında son durum ne? İşte rapordaki o ayrıntılar...

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2022 yılı 1. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,85 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

Konut sektörünün 2022 yılı ilk çeyrek karnesi! 

‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2022-1. Çeyrek Raporu’nu açıkladı. Peki ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2022-1. Çeyrek Raporu’nda hangi veriler yer aldı? Konut satın alma gücü endeksi düştü mü? İşte rapordaki o ayrıntılar...

Türkiye genelinde kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2021 yılı 4. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 162,90 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

GYODER, Türkiye gayrimenkul sektörünü sınır ötesine taşımaya hazırlanıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu GYODER, düzenlediği toplantıda piyasanın yurtdışındaki gücünü artırmak amacıyla hedeflerini ve 15-18 Mart tarihlerinde yapılacak "MIPIM 2022"deki stratejisini açıkladı.

Konut sektörünün 2021 yılı 4. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde masaya yatıran ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 4. Çeyrek Raporu'na göre konut satışı 2021 4. çeyrekte tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2021 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,10 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

Gayrimenkul sektöründe kurallar yeniden yazılıyor!

PwC ve ULI iş birliği ile hazırlanan Emerging Trends in Real Estate Europe (Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa) raporunun 2022 yılına ilişkin sonuçları değerlendirildi. PwC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu ve ULI Türkiye Başkanı Zafer Baysal, raporla ilgili konuştu.

Konut sektörünün 3. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 3. Çeyrek Raporu'na göre yabancıya konut satışı Eylül'de tarihin en yüksek rakamını gördü. 

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi Haberi

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi değeri, 2018 yılının dördüncü çeyreği için, geçen çeyrek döneme göre yüzde 31 oranında azalarak 59,0 puana ulaştı. Böylece güven endeksi yıllık ortalamanın (84,8) altında seyretmeyi sürdürdü ve “kötümser” kategorisinde değerlendirildi. REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi değeri ise, üçüncü çeyreğe göre yüzde 23 azalışla 75,0 (kısmen kötümser) olarak ölçüldü. Buna göre, gayrimenkul fiyatlarında geçmiş üç aylık döneme göre, önümüzdeki üç aylık dönemde fiyat artış beklentisi azaldı.

Gayrimenkul danışmanları ve gayrimenkul geliştiricileri kısmen kötümser

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi, 2018'in dördüncü çeyreğinde, geçen çeyrek dönemine göre bankalar ve finansal kurumlar için yüzde 39 azalışla 46,7 olarak ölçüldü. Bu artışla bankalar için güven endeksi, “kısmen kötümser” seviyesinden “kötümser” seviyesine düşmüş oldu ve 67,6 puanlık yıllık...