19 / 04 / 2024

Türkiye havaalanları açılış

Türkiye havaalanları açılış

Havacılıkta ağırlık noktasının Avrupa’dan İstanbul’a kaydığını söyleyen DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, 3'ncü İstanbul havalimanı projesi ile Game changer (Oyun değiştirici) pozisyona geçeceğini söyledi..

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde en önde yer aldı

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde Avrupa’da birinci sırada yer alırken, dünyanın 130 ülkesi içinde ise 28’inci sırada bulunuyor. Ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği TÜİK rakamlarına göre daha da artıyor

Merkez Bankası konut fiyatlarındaki yükselişi resmen açıkladı. Türkiye’de ev almak hayal mi oldu!

Konut fiyatlarıyla ilgili, OECD’nin 2000 yılının ilk çeyreği ile 2023 yılı ikinci çeyreğini kapsayan dönemlerdeki yıllık yükseliş grafiğini X sosyal medya hesabından paylaşan ekonomist Şenol Babuşcu, Türkiye’nin açık ara birinci olduğunu belirtti.

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

Türkiye’nin öncülüğünde yapılan ‘tahıl koridoru’ anlaşması kapsamında taşınan yük miktarı açıklanırken, Türkiye’ye gelen tahıl miktarı da belli oldu. Peki Ağustos ayından bu güne limanlarımıza ne kadar tahıl geldi?

Türkiye hamsi ihracatından 8 ayda tam 7,5 milyon dolar kazandı! İşte İstanbul balık hali 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Türkiye'den yılın ocak-ağustos ayları arasında 1343 tonluk hamsi ihracatı gerçekleşti. 2022 yılının başından bu yana hamsi ihracatından 8 ayda tam 7,5 milyon dolar kazanıldı. İşte, Balık hali 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

BMW X1'in Türkiye fiyatı açıklandı! İşte BMW X1 13 Eylül 2022 fiyat listesi...

BMW X1, dünya ile eş zamanlı olarak Türkiye’de 1 milyon 484 bin 200 Türk Lirası'ndan başlayan fiyatlarla satışa sunulmaya başlandı. İşte detaylar ve BMW X1 13 Eylül 2022 fiyat listesi...

IMF ve BM’de Türkiye’de açlık tablosu 14,8 milyon kişi yetersiz besleniyor

IMF uzmanları savaşın küresel açlık dalgasına neden olabileceği uyarısında bulunurken hazırlanan raporda Türkiye detayı dikkat çekti. IMF ve Birleşmiş Milletler birlikteliğinde hazırlanan raporda Türkiye’de açlığın arttığının altı çizilirken durumun ilerleyen dönemde daha da kötüleşebileceği belirti

Türkiye'de Yılın Otomobili seçimi için 7 finalist belli oldu! İşte finale kalan adaylar arasındaki en iddialı model

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 38 aday arasından finale kalan 7 model açıklandı.

Türkiye Petrolleri, Lüleburgaz'daki akaryakıt istasyonunu kiraya verecek!

Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü, Kırklareli Lüleburgaz Dere Mahallesi'nde yer alan akaryakıt istasyonu için kiralama ihalesi düzenliyor.

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 için adaylar belli oldu! 36 model listede...

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 organizasyonu bu yıl yedinci kez düzenlenecek. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından gerçekleştirilecek organizasyon için 36 model aday gösterildi...

Türkiye'de DASK'lılık oranı yüzde 58'e ulaştı!

17 Ağustos depremi yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Doğal Afet Sigortaları Kurumu Koordinatörü Erdal Turgut Türkiye'de DASK oranının yüzde 58'e ulaştığını açıkladı. 

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'ndan kira sertifikası açıklaması!

2021 yılı 3 aylık mali raporlarını açıklayan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Türkiye'de sağlık sektöründe ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Türkiye havaalanları açılış Haberi

Türkiye havaalanları açılış

Türkiye havacılıkta yaşadığı başarıyı bu ay açacağı iki havalimanıyla taçlandıracak. Karadeniz'de Avrupa'nın ilk denize inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı 22 Mayıs'ta, Hakkari Yüksekova Havalimanı ise 26'sında devreye girecek. Açılışlarla birlikte faal havaalanı sayısı 55 ulaşacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, 5 havalimanın daha devreye almasıyla birlikte Türkiye'nin her köşesine havacılığı taşıma hedefine ulaşılacağını söyledi. Havacılıkta kuşak atladığını ifade eden Yıldırım kurumun İstanbul merkezinde Yeni Şafak'ı ağırladı. İstanbul'da inşa edilecek 3. Havalimanı hakkında bilgiler paylaşan Yıldırım projenin İngilizce ifade edilen Game changer (Oyun değiştirici) bir özellikte olduğunu söyledi.


GAME CHANGER İSTANBUL


DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım havacılıkta uçuş, yolcu ve yük taşımalarının durumuna bakılarak oluşturulan ağırlık noktasının Avrupa'dan İstanbul'a kaydığını söyledi. Yıldırım, Türkiye'nin 3.havalimanı projesi ile Game...