25 / 04 / 2024

Türkiye İhracat Katkı Endeksi

Türkiye İhracat Katkı Endeksi

Türkiye İhracat Katkı Endeksi'nin 2018 yılı ikinci çeyrek verileri açıklandı. Sonuçlara göre, inşaat seramikleri 27,88’lik oranla ihracata katkı oranı en yüksek sektör oldu.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

RAMS Türkiye'nin 4 projesi depreme dayanıklılıkta tam not aldı!

RAMS Türkiye, İstanbul'un en merkezi bölgelerinde hayata geçirdiği projelerde deprem güvenliğini ön planda tutarak; dirençli şehirler inşa edilmesine katkı sağlıyor. 

Türkiye genelinde, konut arayanların yüzde 44'ü kiralık ev baktı...

Türkiye'de kasım ayında konut arayanların yüzde 44'ü kiralık, yüzde 56'sı satılık konut araması yaptı. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, tek rakam düzenlemesinin sektöre katkı sağlayacağını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul’da 1 metrekare konut fiyatı 42 bin TL'ye, Türkiye genelinde ise 28 bin TL'ye yaklaştı!

GYODER'in Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 3. Çeyrek Raporu’na göre, Türkiye genelinde birim metrekare fiyatı 27,840 liraya ulaştı. İstanbul'da ise en yüksek metrekare fiyatı 41,766 TL oldu.

Türkiye'de elektrikli otomobil sayısında büyük artış! 9 ayda 3,5 katına çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı, kullanımı artan Togg'un da katkılarıyla 2023 yılının 9 aylık döneminde 3,5 katına çıkarak, eylül sonu itibarıyla 51 bin 219'a çıktı.

Katar şirketlerinden Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen Türkiye-Katar Ticaret Heyeti ve ikili iş görüşmeleri Katar'ın başkenti Doha'da yapıldı.

‘Türkiye’yi ihracatta 10 ülke arasına çıkarmaya çalışıyoruz’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, tüm çalışmalarını Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonuyla yaptıklarını söyledi. Gültepe, "2026 bu hedef çerçevesinde ilk ciddi sınavımız olacak” dedi.

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum” dedi.

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Ahmet Fikret Kileci, Suudi Arabistan’a 2003’te 8 ayda yapılan ihracatın 2022’nin aynı dönemine kıyasla 4 kat artışla 1,6 milyar doları aştığını paylaştı.

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

Türkiye otomotiv endüstrisinden 2023'ün ilk 6 ayında 17,3 milyar dolar ihracat!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinden (OİB) tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomotiv endüstrisinin 2023'ün ilk 6 ayında 17 milyar 337 milyon dolar ihracata imza attığı kaydedildi.

Türkiye’nin mal ihracatı 2022'de 254 milyar dolara çıktı!

TİM İhracatın Şampiyonları ödül töreni İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, "Mal ihracatımızı 169 milyar dolardan 254 milyar dolara çıkardık” dedi.

Ekonomist Acemoğlu'ndan Türkiye'ye uyarı!

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye'nin ekonomik problemlerini eleştirerek, vasat büyümenin Türkiye için en büyük tehlike olduğunu belirtti. Acemoğlu, yapısal reformların önemine vurgu yaparken, rasyonel politikaların Türk ekonomisine katkı sağlaya

Türkiye İhracat Katkı Endeksi Haberi

Türkiye İhracat Katkı Endeksi

Türkiye İhracat Katkı Endeksi'nin 2018 yılı ikinci çeyrek sonuçları açıklandı. Verilere göre, inşaat seramikleri 27,88’lik oranla ihracata katkı oranı en yüksek sektör oldu. İnşaat seramiklerini sırasıyla giyim eşyaları ve mobilya sektörü takip etti.

Türkiye Seramik Federasyonu desteği ile ekonomistler tarafından hazırlanan “Türkiye İhracat Katkı Endeksi” verilerine göre inşaat seramikleri 17 sektör arasından ipi göğüsleyen sektör oldu. 

Verileri değerlendiren Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Erdem Çenesiz,  “2018 yılı ikinci çeyrek döneminde içeride ve dışarıda oldukça zorlu koşullar ortaya çıktı. Türkiye’de bu süreçte seçimler belirleyici unsur oldu. Bu dönem içerisinde belirsizlikler artmış, mali göstergelerde değer kayıpları hızlanmış ve ekonomik istikrar zayıflamıştır. Bu koşullar tüm sektörleri etkiledi. Yurt dışında ise küresel ticarette karşılıklı korumacılık önlemleri başlamış ve ihracatı zorlaştıran bu süreç ile ticaret savaşları endişesi...