24 / 04 / 2024

türkiye ilk çeyrek büyüme rakamları

türkiye ilk çeyrek büyüme rakamları

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Koca Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) 2014 yılı birinci çeyreğinde yüzde 4,3 arttığını anımsatarak, söz konusu rakamın kritik bir dönemin sonunda gelen iyi bir oran olduğunu vurguladı.

Türkiye ilk çeyrekte yüzde 4,3 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ilk çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre,Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,3 büyüdü.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Yeni modeli C4 X’in lansmanını yeni gerçekleştiren Citroen’in CEO’su Vincent Cobée, Türkiye ilk 5 Pazar arasına girerse ünlü markanın üretimini Türkiye’de gerçekleştirebileceklerini açıkladı.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Merkez Bankası altın topluyor! Türkiye ilk sırada! Rekor rakam şimdi geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) altın toplamaya devam ediyor. Ağustos ayında altın rezervlerinin yükseldiğini paylaşan Merkez Bankası'ndan rekor rakam geldi...

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Yerli Covid-19 aşısı için flaş gelişme! Türkiye ilk olacak!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'de Covid-19 virüsüne karşı aşı çalışmalarıyla ilgili, "Kasım- aralık aylarında, her şey planlanmış şekilde ilerlerse, acil kullanım izni verildiği takdirde ülkemizin kendi milli ve yerli aşısını kullanır hale getirmiş olacağız" dedi.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye ‘yeşil bina’ konusunda dokuzuncu sırada!

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi, çevreye ve yerkürenin kaynaklarına duyarlı ülkeleri sıraladı. Türkiye toplam 477 adet sertifikalı proje ile dünyada 9’uncu oldu. Türkiye ilk 5'e girebilir...

Türkiye LEED Sertifikalı Yeşil Binalar listesinde 9. sırada!

Türkiye, yeşil bina ve sürdürülebilir tasarım konusunda dünya lideri olan LEED sertifikasyon kullanımını dört katına çıkardı. Türkiye, ilk defa LEED konusunda En İyi 10 Ülke listesinde yer aldı.

Türkiye çevre dostu yeşil bina sertifikalarında 10. sıraya girdi!

Amerikan Yeşil Bina Konseyi USGBC’nin 150 ülkeyi kapsayan araştırmasına göre, çevre dostu yeşil bina sertifikaları sıralamasında Türkiye ilk 10’a girmeyi başardı.

türkiye ilk çeyrek büyüme rakamları Haberi

türkiye ilk çeyrek büyüme rakamları


Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin "Ekonomik verilerin iyi gelmeye devam etmesi ve sonuç rakamların büyüme oranlarına doğru yansıması ülkemizi yine önemli bir yere yerleştirmiş oldu" dedi.


Koca yaptığı yazılı açıklamada, Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH)  2014 yılı birinci çeyreğinde yüzde 4,3 arttığını anımsatarak, söz konusu rakamın kritik bir dönemin sonunda gelen iyi bir oran olduğunu vurguladı.


Türkiye'nin 2013 yılını yüzde 4'lük bir büyümeyle kapattığına, son dört çeyreklik dönemde ise rakamların yüzde 4,3 ve üzeri bir seviyede gerçekleştiğine dikkati çeken Koca, "Ekonomi yüz güldürdü" ifadelerini...