23 / 04 / 2024

Türkiye İstanbul Halı İhracatçıları Birliği halı tasarım yarışması

Türkiye İstanbul Halı İhracatçıları Birliği halı tasarım yarışması

Halı ve zemin kaplamaları fuarı, Domotex Middle East İstanbul, bu yıl 7-10 Kasım tarihleri arasında Yeşilköy – İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşiyor. Türkiye’nin uluslar arası halı sektöründeki yüzü İstanbul Halı İhracatçıları Birliği fuarın açılış günü

RAMS Türkiye'nin 4 projesi depreme dayanıklılıkta tam not aldı!

RAMS Türkiye, İstanbul'un en merkezi bölgelerinde hayata geçirdiği projelerde deprem güvenliğini ön planda tutarak; dirençli şehirler inşa edilmesine katkı sağlıyor. 

Abrıch Investment Limıted Merkezi Britanya Türkiye İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Abrıch Investment Limıted Merkezi Britanya Türkiye İstanbul Merkez Şubesi Sarıyer’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Haluk Yiğit    Yalınkaya tarafından açıldı

Kristal Türkiye Bursa'dan dünyaya açılıyor!

Gayrimenkul Danışmanlığı markası Kristal Türkiye, İstanbul genel müdürlük açılışını geçtiğimiz gün Bursa franchise ofislerinin sahibi ve kıymetli gayrimenkul danışmanlarının katılımıyla Bebek’te düzenlendi.

Lüks otel zincirleri Türkiye'yi sevdi!

Türkiye, İstanbul başta olmak üzere Bodrum, İzmir, Kapadokya gibi turizm bölgelerinde uluslararası lüks markaların yatırım markajına girdi. 2019'da açılan Sofitel'in yanı sıra bu yıl da Peninsula ve Mandarin gibi lüks markalar İstanbul'da faaliyete geçecek...

EY Türkiye İstanbul'daki ikinci ofisini Maltepe'de açtı!

EY Türkiye, İstanbul'da bulunan ikinci ofisinin Maltepe İstanbul İş Merkezi'nde açtı.

ERA Gayrimenkul Türkiye 3 yeni şube açtı!

ERA Gayrimenkul Türkiye, açtığı 3 yeni şubesiyle istikrarlı büyümesine devam ediyor. ERA Gayrimenkul Türkiye, İstanbul ve Kocaeli’deki ofisleriyle birlikte Türkiye’de ki büyüme hamlesine devam ediyor.

Otis Türkiye, ‘Fabrika Emniyet Günü’nde farkındalık yarattı!

Otis Türkiye, İstanbul’daki asansör ve yürüyen merdiven fabrikasında gerçekleştirilen ‘Emniyet Günü’ne, çalışanların eş ve çocuklarını davet ederek emniyet konusunda farkındalık yarattı.

Mresco Türkiye Venüs projesiyle 20 yıl vade kampanyasına katıldı!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketlerinden Mresco Türkiye İstanbul Esenyurt’ta gerçekleştirdiği Venüs Residence projesiyle 20 yıl vade kampanyasına katıldı.

Proger S.P.A. Merkezi İtalya Türkiye İstanbul Şubesi açıldı!

Proger S.P.A. Merkezi İtalya Türkiye İstanbul Şubesi, Serdar Erdem Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL sermaye ile 5 Ekim'de Galata, Müeyyetzade Mahallesi, Galip Dede Caddesi'nde açıldı.

Allianz Türkiye, merkezlerini Allianz Tower’da birleştiriyor!

Allianz Sigorta, Allianz Yaşam ve Emeklilik ile Allianz Hayat ve Emeklilik şirketlerinden oluşan Allianz Türkiye, İstanbul Finans Merkezi’nin şimdiden sembol yapılarından biri haline gelen Allianz Tower çatısı altında bir oluyor.

Hollandalı halı devi Interface Türkiye'de!

Karo halıda dünya lideri olan Hollandalı Interface, ofis pazarındaki gelişmeye kayıtsız kalamadı. Türkiye ofisini açan şirket, 5 yılda pazar payını % 60'a çıkaracak. İşte ayrıntılar...

ECE Türkiye, Aqua Florya'nın kiralama faaliyetlerini üstlendi!

ECE Türkiye, İstanbul’daki “Aqua Florya” Alışveriş Merkezi’nin uzun dönemli yönetimini ve kiralama faaliyetlerini üstlenecek. Aqua Florya, dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan İstanbul Akvaryum ile aynı çatı altında bulunuyor.

Sur Yapı ve ECE Türkiye 2 AVM için anlaşma yaptı!

Sur Yapı ve ECE Türkiye, İstanbul ve Bursa'daki 2 yeni projede işbirliği yaptı. Axis İstanbul ile Marka Rezidans ve AVM projelerinde, ECE Türkiye, AVM'lerin konsept optimizasyonu, kiralama ve yönetimini üstlenecek.

Türkiye İstanbul Halı İhracatçıları Birliği halı tasarım yarışması Haberi

Türkiye İstanbul Halı İhracatçıları Birliği halı tasarım yarışması

Halı sektörü son birkaç yıl içinde özellikle ihracat anlamında başarılı bir performans sergiliyor. Türkiye, dünya halı ihracatçıları arasında en önde gelen üreticilerden Belçika’yı geride bırakarak ikinci büyük tedarikçi konumuna yükseldi.


Halı sektörün gösterdiği performansı Türkiye’nin ihracat başarısını da ikiye katladı. Türkiye’nin toplam ihracatındaki artış 2012 yılında %12,6 olurken, halı sektörü %23,5 artışla 2 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirmiş oldu.


Sektörün başarı grafiği bu yıl da yükselmeye devam etti. 2013 yılının ilk on aylık döneminde halı ihracatı %8,7 artışla 1,8 milyar dolara ulaşmış durumda. Yıl sonuna kadar ise 2.1 milyar dolar ihracat hedefleniyor.    


Türkiye dünyadaki 15 milyar dolarlık halı pazarının %10’unu elinde bulunduruyor. Bu pazarın 2.5 milyar dolarını el dokuması halılar oluştururken,12.5 milyar dolarlık kısmını makine halısı oluşturuyor.



İHİB, 2023’de 5.5 Milyar...