19 / 04 / 2024

Türkiye ithalatı

Türkiye ithalatı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İthalat tedbirleri 1,1 milyar dolarlık ayakkabı ithalatımızın yüzde 30'luk bir kısmı daralma gösterdi. Bu da 300 milyon dolarlık bölümü Türkiye'de üretilmesi demek" dedi.

Nihat Zeybekci: Türkiye 2014'te ihracatta tarihi bir rekor kırdı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 2 Ocak 2014'teki TİM toplantısında, 2013'ün ihracat rakamlarıyla ilgili manzaranın parlak olmadığını, aşağıya doğru birkaç yüz milyon dolarlık düşüş olan ihracat rakamlarını kamuoyuyla paylaştıklarını belirtti.

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, geçen sene kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 7,5 yükselerek 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp olduğu açıklandı.

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı Kasım ayında 8,8 tona çıktı.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

EPDK açıkladı! Türkiye’nin LPG ithalatı yüzde 22,16 yükseldi

Türkiye’de rafinerici ve dağıtıcı lisans sahiplerince bu senenin eylül ayında yapılan LPG ithalatı, geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 22,16 yükselerek 333 bin 713 ton olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrtıntıları...

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Türkiye’nin petrol ithalatında artış! Haziranda yüzde 15,2 arttı!

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatında artış yaşandı. Buna göre, petrol ithalatı haziran ayında 2022’nin aynı ayına nazaran yüzde 15,2 artarak 4 milyon 826 bin 16 ton olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'nin LPG ithalatı yüzde 16 arttı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin LPG ithalatı, Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,2 arttı ve 306 bin 86 tona çıktı.

Türkiye'nin spot gaz ithalatı yüzde 145 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin spot gaz ithalatı geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 145 artarak yaklaşık 18 milyar 890 milyon metreküpe ulaştı.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı 2022 yılında yüzde 6,9 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin geçen sene toplam doğal gaz ithalatı 2021 yılına göre yüzde 6,9 azaldı ve 54 milyar 661 milyon metreküpe geriledi.

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor

İsviçre Federal Gümrük İdaresi tarafından yayınlanan resmi verilere göre Nisan ayında Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor.  

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda son bir yılın en düşük seviyesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda 2,8 tona gerileyerek son bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı Şubat ayında yüzde 4,2 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Şubat ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,2 azaldı ve yaklaşık 6 milyar 11 milyon metreküp oldu.

Türkiye ithalatı Haberi

Türkiye ithalatı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İthalata yönelik tedbirlerle 1,1 milyar dolarlık ayakkabı ithalatımızın yüzde 30 civarındaki bir kısmı daralma gösterdi. Bu da ilk aşamada 300 milyon doların üzerindeki bir rakamın Türkiye'de üretilmesi demek" dedi. Zeybekci, Bakanlık binasından Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkam Celal Koloğlu, Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TMMMBJ Başkam Demir İnözü, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun ve Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği (KONUTDER) Başkan Yardımcısı Ziya Yılmaz'ı kabul etti. Müteahhitlik ve konut sektörünün kendileri için büyük önem taşıdığım belirten Zeybekci, sektör temsilcileri ile sık sık bira raya geldiklerini söyledi. Zeybekci, Türk müteahhitlerinin dünyada büyük başarılar elde ettiğini vurgulayarak, "Müteahhitlerimiz şimdiye kadar dünyada 301 milyar dolarlık bir...