25 / 04 / 2024

türkiye kamu-özel ortak yatırımları

türkiye kamu-özel ortak yatırımları

Dünya Bankası, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında kamu-özel sektör işbirliğinde en çok altyapı yatırımı yapan ikinci ülke olduğunu açıkladı.

Türkiye Sigorta’dan emeklilere özel kampanya! Kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortasına yüzde 10 indirim 

Türkiye Sigorta yeni kampanyasını duyuru. Kampanya kapsamında Türkiye Hayat Emeklilik müşterilerine özel kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde indirimler sunuyor.

Mercedes-Benz'in yeni serisi Türkiye’ye özel motorla geldi...

Türkiye’de ilk olarak Mercedes-Benz E 220 d 4MATIC ve Türkiye’ye özel üretilen E 180 motor seçenekleri sunulacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Mercedes Benz yeni e serisi ile Türkiye'ye geldi! Mercedes beklenen modelini tanıttı... 

Otomotiv sektöründe gelişmeler hız kesmeden sürerken, Mercedes Türkiye’ye özel bir motorla görücüye çıktı. Markanın merakla beklenen model tanıtılırken Mercedes Benz yeni e serisinin tanıtımı yapıldıç İşte haberin detayları…

One Clapham Junction'ın son etabı 'The Arrival' Türkiye'ye özel fiyat ve sınırlı sayıda daire avantajıyla satışta!

One Clapham Junction’ın merakla beklenen son etabı 'The Arrival' 3 Kasım Cuma günü Four Seasons otelde düzenlenen basın toplantısından sonra Türkiye’ye özel avantaj ve fırsatlarla satışa çıktı. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Relive BAW01 lansmana özel 544 bin 995 TL'ye! Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobili satışta!

Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobili Relive BAW01, lansmana özel 544 bin 995 TL'ye satışa çıktı. İşte Relive BAW01 özellikleri...

Türkiye, yeni Ro-Ro hatlarıyla deniz ticaretindeki payını artıracak!

Türkiye, Ro-Ro hatlarına yeni alternatifler geliştirmeyi hedeflerken, gemi sanayinde de yerlilik oranını en az yüzde 90 seviyesine çıkarmak üzere kamu ve özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yürütecek.

Yeni nesil Fiat Doblo Türkiye'de satışa çıktı: İşte lansmana özel Fiat Doblo fiyatları

Merakla beklenen beşinci nesil Fiat Doblo, Türkiye'de satışa sunuldu. Yeni nesil Fiat Doblo lansmana özel uygun fiyatlarıyla dikkat çekti. İşte beşinci nesil Fiat Doblo özellikleri ve lansman özel fiyatı...

Türkiye Kamu-Sen'den memurlara ek zam talebi!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan memurlara ek zam ve refah payı verilerek alım güçlerinin yükseltilmesini talep etti.

Türkiye'de 2022'de kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı zirve yaptı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen sene kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı, 20 bin 135'e ulaştı ve 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu.

Türkiye Varlık Fonu’ndan, 3 büyük kamu bankasına milyarlarca lira geliyor!

Türkiye Varlık Fonu, kamu bankalarının sermayelerini güçlendirmek için bir hamle daha yapıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın sermaye yapılarını güçlendirmek için yeni bir para takviyesi geliyor.

Emekli maaş promosyonlarında son dakika şoku! Türkiye Emekliler Derneği'nden flaş açıklama geldi! Hemen bakın!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli promosyonları ile ilgili konuştu ve "Özel bankaların birbirleriyle rekabeti sayesinde emekliler 8-9 bin lira promosyon almaya başladı. Buna karşın kamu bankalarının rakamları hala çok düşük, onlar da bu yarışa katılmalı" dedi.

Citroen e-C4 lansmana özel fiyatıyla satışta! Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobili!

Herkes için erişilebilir otomobiller üretmeyi hedefleyen Citroen, e-C4 modelini lansmana özel fiyat avantajı ile Türkiye'de satışa çıkardı.

türkiye kamu-özel ortak yatırımları Haberi

türkiye kamu-özel ortak yatırımları

Dünya Bankası, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında kamu-özel sektör işbirliğinde en çok altyapı yatırımı yapan ikinci ülke olduğunu açıkladı. 


Dünya Bankası'nın 139 gelişmekte olan ülkeyi kapsayan "2014 Küresel Kamu-Özel Sektör Ortak Yatırımları" başlıklı araştırma raporuna göre, Türkiye geçen yıl Brezilya'nın ardından kamu-özel sektör işbirliğinde en çok altyapı yatırımı yapan ikinci gelişmekte olan ülke oldu. 


Türkiye'nin aynı zamanda Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki en büyük 5 kamu-özel sektör ortak yatırım projesine ev sahipliği yaptığına dikkat çekilen raporda, şu ifadelere yer verildi: 


"Türkiye, 17 yeni projesiyle ikinci en yüksek yatırım hacmini elde etti. Hükümetin 2008 yılındaki önemli reformları, Türkiye'deki enerji yatırımlarını etkilemeye devam ederken, 3 büyük ölçekli özelleştirme gerçekleştirildi. 4,3 milyar dolar değerindeki Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri, 1,1 milyar dolar değerindeki Yatağan Termik...