28 / 03 / 2024

Türkiye Katılım Bankaları Birliği gayrimenkul bağışı

Türkiye Katılım Bankaları Birliği gayrimenkul bağışı

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) yüksek öğrenim öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere gayrimenkul bağışı gerçekleştirdi.

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçti!

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçtiğini duyurdu. Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre A.Ş.’nin yüzde 50-50 ortaklığı ile kurulan banka, sadece dijital kanallardan hizmet verecek.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Osman Çelik açıkladı! Vakıf Katılım, 2023’te 600 yeni yeni istihdam sağlayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, Vakıf Katılım olarak 2023 yılı itibarıyla 1 milyonu aşkın müşteriye hizmet vermeyi ve 600 yeni istihdam sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Togg için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları harekete geçiyor! Kar etmeden kredi…

Bakan Nebati, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarının Togg almak isteyenler için gerekli teşvikleri vereceklerini açıkladı. İşte o açıklamanın detayları… 

Dar gelirlilere müjde! Banka haczi tarih mi oluyor? Aylık geliri asgari ücretin altında olanlar dikkat!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği emsal teşkil edecek bir karar imza attı. Buna göre aylık geliri asgari ücretin altında olanlara haciz işlemi uygulanmayacak. Peki, kararın ayrıntıları nasıl?

Bankalardan flaş son dakika kararı! Bankaya borcu olanların dikkatine

Katılım bankaları asgari ücrete haciz koymayacak. Türkiye Katılım Bankaları Birliği, borçlu vatandaşlar için flaş bir adım attı. Artık aylık geliri asgari ücret aynı zamanda altında olan borçlu vatandaşların hesaplarına yatan aylıklarına haciz uygulanmayacak. İşte detaylar…

Türkiye'nin ilk dijital katılım bankası kuruldu! BDDK Hayat Katılım Bankası'na faaliyet izni verdi

Türkiye'de hızlı tüketim malları ve Liman işletmeciliği yapan Hayat Holding, Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Katılım Bankası'nı kurarak bankacılık sektörüne girdi.

Asgari ücretliye müjde! Maaşınıza haciz konulamayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'ne üye bankaların alacakları için geçerli olmak üzere; Aylık geliri asgari ücret ve altında olan borçluların üye bankalar nezdindeki hesaplarına yatırılan ücret ve maaşlarına haciz ve teminat alınmayacağına karar verildi.

Emlak Katılım 3 yeni şube açtı!

Yeni şube açılışlarına hız kesmeden devam eden Emlak Katılım, İstanbul İstoç, İkitelli Metro ve Afyonkarahisar şubelerini hizmete açtı.

Emlak Katılım müşterileri EmlakFX platformu ile bir araya geliyor!

Türkiye Emlak Katılım Bankası tarafından hayata geçirilen EmlakFX platformu, Emlak Katılım müşterilerine en fırsatlı kurlarla döviz alım-satım ve kıymetli maden alım-satım işlemleri yapma fırsatı sunuyor...

Emlak Katılım 4 yeni şube daha açtı!

Katılım finans sektörünün en genç üyesi olarak faaliyette bulunan Emlak Katılım, müşterilerinin bankacılık ihtiyaçlarını karşılamak üzere şube ağını genişletiyor. İstanbul’da 28'inci, Manisa ve Denizli’de birinci Konya’da ise 3'üncü şubesini açan Emlak Katılım, toplam 62 şubeye ulaştı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 35 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olduğu, 62 gün vadeli, 35 milyon TL tutarında yurtiçi kira sertifikası ihracı tamam...

Türkiye Katılım Bankaları Birliği gayrimenkul bağışı Haberi

Türkiye Katılım Bankaları Birliği gayrimenkul bağışı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Başkanı Metin Özdemir, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat bir yurt arazisi bağışı protokolü imzalandı. 

TKBB tarafından Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde bin 194 metrekarelik arsanın 6 milyon 500 bin TL bedelle satın alınması için imzalar atıldı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Faizsiz finans kurumlarının, TDV ile bu şekilde iş birliği yapmış olması hem milletimize hem de yurt içinde ve dışında hayrı ulaştırmamız gereken kardeşlerimiz adına büyük bir gelişme sağlayacaktır" diye açıklama yaptı.

TKBB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özdemir ise, "En büyük yatırım insana yapılandır. Buradan yetişen öğrencilerimizden, Türkiye'nin ilim, fikir ve sanat dünyasına yön verecek şahıslar yetişmesini ümit ediyoruz. Medeniyet mücadelemize katkı sağlayacak insanların yetişmesine...