25 / 04 / 2024

türkiye kış turizmi

türkiye kış turizmi

Türkiye coğrafi konumu ve uygun tatil olanakları ile kış turizminde çitasını yükseltiyor. Kış döneminde artan turizm hacmini değerlendiren Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, Türkiye’nin kış turizminde yıldızının parladığını söyledi.

2014 kış turizminde ziyaretçi sayısı 4,8 milyonu aştı!

Türkiye'de 10 yıl önce Aralık - Ocak ve de Şubat aylarında 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, bu rakam 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı.

Türkiye’nin kış turizminde fiyatları rakiplerine yaklaştı!

0 yıl önce kış aylarında 2.7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, bu sayı 2014 itibarıyla 4.8 milyon kişiyi aştı. Ziyaretçi sayısında 10 yılda yüzde 76’nın üzerinde artış oldu. 2015 yılında 5 milyon kişi hedefleniyor.

Türkiye'ye bu kış 4,2 milyon turist bekleniyor!

Türkiye'de kış turizminin yanında sağlık ve termal turizm alanında artan yatırımlar ve yaşanan gelişmeler dikkate alındığında Aralık 2014-Şubat 2015 arası dönemde ülkeye 4,2 milyon yabancı turist gelmesini bekleniyor.

Türkiye kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip!

Türkiye kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip. TÜRKİYE Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Türkiye'nin 12 yılda 48 milyar euroluk yatırım ile kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Erol Yarar: 12 yılda 48 milyar Euro yatırımla Türkiye kış turizmi merkezi olur!

Türkiye Kayak Federasyonu’nun yeni Başkanı Erol Yarar, dağ ve karın yoğun olduğu iller için kış turizmi önerdi. Yarar “12 yılda 48 milyar Euro’luk yatırımla Türkiye kış turizminin merkezi olur. Para da 7 yılda geri döner” dedi.

Türkiye'deki tesislerde ortaya çıkan fiyatlar İtalya, Fransa ve İsviçre'nin üzerine çıktı!

5 gecelik Bansko turunun ulaşım dahil 750 liraya denk geldiğine dikkat çeken Onaran, "Burası son yıllarda Türkler tarafından çok tercih edilen bir yer olarak öne çıktı" dedi

Türkiye kış aylarında da Rus turist ağırlayacak!

Moskova'ya son üç ayda iki heyet gönderen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye ile Rusya arasındaki turizm hareketliliğini artırarak, Rus turisti kış aylarında da Türkiye'ye çekme çalışmalarına hız verdi...

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Vivo Türkiye, Babalar Günü'nü Kampanyalarla Kutluyor! Y35 ve Y22s İle Babanızı Şımartın!

Babalar Günü yaklaşırken, vivo Türkiye, şık ve kaliteli akıllı telefon modelleri Y35 ve Y22s ile babaları unutmadı. Türkiye'de üretilen Y35 ve Y22s modellerini satın alan kullanıcılara Türk kahvesi makinesi hediye ediyor. Ayrıca, sepet indirimleri ve ekstra 1 yıl garanti fırsatı da bekliyor.

Türkiye Kömür İşletmeleri Ankara'da 1 milyon TL'ye iş yeri satacak! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Türkiye Kömür İşletmeleri, İzmir'in göbeğindeki o arsayı satışa çıkardı! İşte ihale tarihi!

Türkiye Kömür İşletmeleri İzmir'deki arsasını satışa çıkardı. Taşınmaz İzmir'in Konak ilçesinde Halkapınar Mahallesi'nde konumlanıyor. 

Türk Kızılay Etiler'de inşaat yaptıracak!

Türkiye Kızılay Derneği tarafından İstanbul Etiler'deki gayrimenkul yap-işlet-devret yöntemi ile ihale edilecek. İhaleye katılmak isteyenler için son tarih 4 Mart saat 11:00 olarak belirlendi. 

Türkiye Kömür İşletmeleri’nin taşınmazları için kayıt tutulmadı mı?

Sayıştay, Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) ait arazi, bina ve tarlalarla ilgili kayıt tutulmadığını ya da kayıt altına alınmadığını belirledi. Raporda, kapsamlı bir muhasebe dışı envanter çalışması yapılması gerektiği ifade edildi.

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Kızılayı'ndan Kayseri'de proje ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Kayseri Sümer Mahallesi, 5465 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde natamam halde bulunan binaya ait mimari, statik, mekanik ve elektrik projelerinin ve ihale dokümanlarının güncel imar durumuna göre hazırlanması işini ihale ediyor.

Türkiye Kızılayı'ndan Mersin'de proje ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Nusratiye Mahallesi 58 Ada 4 ve 6 nolu parsellerde kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan tescilli binanın rölöve, restitüsyon, restorasyon, mühendislik projeleri ile raporlarının ve ihale dokümanlarının hazırlanması işi ihale ediyor.

Era Avrupa, 2019 yılını Türkiye yılı ilan etti!

Kasım 2018’de Era Gayrimenkul Türkiye & Kıbrıs’ı satın alan Coldwell Banker  Türkiye Başkanı Gökhan Taş, ERraTürkiye Genel Müdürü Can Özatay ile birlikte Paris’te Era Avrupa ile görüşme yaptı.

türkiye kış turizmi Haberi

türkiye kış turizmi

2004 yılında 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla Türkiye’ye gelen turist sayısının 4,8 milyon kişiyi aştığını belirten Acıkök, “Kış turizminin de etkisiyle 2015 beklentileri yükseldi. Türkiye artık Avusturya, İsviçre ve Fransa gibi önemli kış turizmi merkezleri ile yarışır hale geldi” dedi.


Avrupa ve Rusya başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinden de gelen turist sayısının arttığına dikkat çeken Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök sağlık tedavileri ve operasyonları için kışın Türkiye’ye gelen hasta sayısının her geçen yıl artış gösterdiğini söyledi. Acıkök, Türkiye’nin hem tedavi hem de tatil için tercih edildiğini söyledi.


Yabancı hastaların termal tesislere ilgi gösterdiğinin altını çizen Acıkök, “Doktorlar, termal tesislerimizi tedavi amaçlı Türkiye’ye gelen yabancı hastalara öneriyorlar. Hastalar operasyondan sonra tatillerini uzatıp termal tesislerde konaklayabiliyorlar. Özellikle son yıllarda...