19 / 04 / 2024

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği kira talebi

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği kira talebi

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı yaptığı açıklamada, "Kira sözleşmeleri konusunun tekrar gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Makarna üretim ve ihracatında dünya ikincisi olan Türkiye liderliğe oynuyor!

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, “9 ayda 700 milyon dolarlık makarna ihracatı yaptık. Makarna üretimi için buğday ithal ederken artık buğdayı da ihraç eder durumdayız” dedi.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

Mobilya sektörü finansmana erişimde sıkıntı yaşıyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, Merkez Bankası’nın miktarsal sıkılaştırma ve seçici kredi politikalarını yorumlayarak, “Kredi musluklarının çok acil bir şekilde açılması gerekiyor” dedi.

Ayakkabı ihracatında rekor! Global markalar Türkiye’de üretime geçiyor!

Ayakkabıda ihracat miktarı geçen yıla göre yüzde 20 artış gösterdi. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, sektörün 70 ülkeye ihracat yaptığını bildirdi.

Üçüncü sıraya yükselerek tam 160 ülkeyi besledik! Türkiye’den makarna ihracatında rekor!

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, Türkiye’den makarna ihracatında rekor kırıldığını söyledi. İşte detaylar…

Türkiye’nin mobilya devi Kelebek şimdi İngiltere'de!

‘Yeniliğe kanat açtık’ mottosuyla yurt içinde ve yurt dışında mağaza yatırımlarını tam gaz devam ettiren Türkiye’nin en köklü mobilya markasından biri olan Kelebek Mobilya, küresel mobilya sektörünün en güçlü pazarlarından biri olan İngiltere’de yeni konsept mağazasıyla dünyaya kanat açtı.

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.

Mobilya ithalatında Rusya yönünü Türkiye’ye çevirdi! İşte detaylar!

Mobilya ihracatında Rusya başı çekiyor. Türkiye’nin Rusya’ya yaptığı mobilya ihracatı 65 milyon dolara çıktı. İşte detaylar!

MOSDER: Mobilya alanında daha çok OSB'ye ihtiyacımız var!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, 2021 hedefleri doğrultusunda sektörün yatay yönlü büyümesi gerektiğini dile getirdi. 

Mobilyacılar mağazalar için kira desteği istiyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı yaptığı açıklamada, "Kira sözleşmeleri konusunun tekrar gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Türkiye, ABD'de mobilya AVM'si kuracak!

MODOKO Mobilyacılar Sitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle ABD'de mobilya alışveriş merkezi açacak.

MOSDER, Atatürk Havalimanı'na talip!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini kaleme aldıkları bir mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan’a gönderdi. Dernek, Atatürk Havalimanı’nın kendilerine yeni fuar alanı olarak tahsis edilmesini talep etti...

KDV indirimi uzatılırsa mobilyacılar için bayram olacak!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, 'Hükümet kararıyla KDV indirimi uzatılırsa mobilyacı için işte o zaman gerçekten bayram sonrası yeniden bayram olacaktır' dedi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği kira talebi Haberi

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği kira talebi

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı yaptığı açıklamada  “Üretimin geçici olarak durduğu ve ihracatın kontrollü olarak yapılabildiği şu günlerde iç pazarda da yüzde 80 oranında satışlarda daralma gözlemlenmektedir. Yüz binlerce kişiye istihdam sağlayan sektörümüzün mağazacılık operasyonunun çok daha olumsuz etkilenmemesi için kira sözleşmeleri konusunun tekrar gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

MOSDER'in yaptığı açıklamada görüşleri yer alan Balcı, mağazacılara kira desteği sağlanması gerektiğini dile getirerek,  "Ülke olarak yaşadığımız Korona gündemi, sektörümüzün mağazacılık ayağını da olumsuz etkilemektedir. Üretimin geçici olarak durduğu ve ihracatın kontrollü olarak yapılabildiği şu günlerde iç pazarda da yüzde 80 oranında satışlarda daralma gözlemlenmektedir. Yüz binlerce kişiye istihdam sağlayan sektörümüzün mağazacılık operasyonunun çok daha olumsuz etkilenmemesi için kira sözleşmeleri konusunun tekrar gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Anadolu...