26 / 04 / 2024

Türkiye mortgage potansiyeli

Türkiye mortgage potansiyeli

Garanti Bankası Bilgi Üniversitesi ile işbirliği yaparak mortgage uzmanı yetiştirecek. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen Türkiye'deki mortgage potansiyeli hakkında ne düşünüyor? Türkiye'de mortgage krizi yaşanır mı?

Türkiye ile Libya arasında 15 milyar dolarlık ticaret potansiyeli var!

MÜSİAD Libya Temsilcisi ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, enerji ve lojistik sektörlerinin devreye girmesi halinde Türkiye ile Libya arasındaki ticaret kapasitesinin 15 milyar doları bulacağını söyledi.

Türkiye’den güneş enerjisinde sevindirici haber!  Elektrik üretme konusunda avantajlı

Huawei Türkiye Digital Power İş Grubu Direktörü Gavin Zhao, "Türkiye, yüksek güneş ve radyasyon potansiyeli ile güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda önemli bir avantaja sahip" dedi.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor..

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, sahip olduğu potansiyeli dikkate alarak Türkiye'deki faaliyet ve yatırımlarını artırmayı hedefliyor. Ülkemizde blok zincir ekosistemini daha iyi anlatabilmek için gayret ettiklerini bildiren Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor. İşte haberin devamı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyeli yüksek!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise ile telefonla konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

Hindistan ile Türkiye arasında inşaat sektörünün potansiyeli yüksek!

DEİK Türkiye-Hindistan İş Konseyi Başkanı Tevfik Dönmez,  Hindistan ile Türkiye ticaretinde sağlık, gıda ve inşaat sektörlerinin potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti...

Türkiye'de ABD'deki gibi mortgage krizi neden yaşanmaz?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Türkiye'de ABD'deki gibi mortgage krizinin neden yaşanmayacağını ve Türkiye'de emlak fiyatlarının neden düşmeyeceğini ele aldı..

Türkiye'nin ekonomik büyüme potansiyeli iyi değerlendirilmeli!

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, karamsar olunmaması gerektiğini, Türkiye'nin inanılmaz bir büyüme potansiyeli olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "2017, kesinlikle 2016'dan daha iyi bir yıl olacak." dedi.

Türkiye ekonomisinin potansiyeli büyüme rakamlarının üstünde!

İTO Başkanı Çağlar, "Türkiye ekonomisinin potansiyeli bugün ortaya koyulan büyüme rakamlarının çok daha üstünde. Ancak yoğurdu üfleyerek yemeye devam ettiğimiz için finans dünyamızdan yeteri kadar istifade edemiyoruz. " dedi.

Körfezli gayrimenkul yatırımcısı Türkiye'den vazgeçmiyor!

Körfezli yatırımcı Türkiye'den vazgeçmiyor. "Yatırım fırsatları ve direnci artan bir Türkiye, yatırım potansiyeli olarak artık daha da cazip" diyen yatırımcılar, Türkiye'ye yönelik planlarını artırma kararı aldı.

Türkiye’nin yabancıya konut satış potansiyeli yüksek!

Yabancılara gayrimenkul alımında verilmesi planlanan vatandaşlık hakkı gayrimenkul sektöründe heyecan yarattı. Sektör temsilcileri, planlanan proje kapsamında Türkiye’ye girecek paranın 200 milyar doları bulabileceğini düşünüyor.

Doka, İran'da büyümek için Türkiye'ye yatırım yapacak!

Avusturyalı Doka, İran’da büyümek için Türkiye’de yatırıma hazırlanıyor. Ambargo sonrasındaki potansiyeli karşılamak için doğru adresin Türkiye olduğunu söyleyen Özatay, “Birçok küresel şirket benzer strateji içinde” dedi

LeasePlan Türkiye'deki 2. şubesini İzmir'de açtı!

Dünyanın en büyük filo kiralama şirketi olarak beş kıtada ve 32 ülkede rekor bir rakama ulaşarak 1.5 milyon adetlik araç filosunu yöneten LeasePlan, büyüyen potansiyeli ile Türkiye'de İzmir'i ikinci üs olarak seçti.

Türkiye'de mortgage sistemi neleri değiştirdi?

Radikal Gazetesi'nin yazarlarından Mithat Bülent Özmen bugünkü yazısında Türkiye'de 2007'de yürürlüğe giren mortagage sistemini ele aldı. İşte o yazı...

Türkiye mortgage potansiyeli Haberi

Türkiye mortgage potansiyeli

 

Garanti Bankası Genel müdürü Ergun Özen, Garanti Bankası'nın, müşterilerine danışmanlık verecek tutsat (Mortgage) uzmanları yetiştirmek üzere İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle hazırladığı ''Uygulamalı Konut Finansmanı Sertifika

Eğitimleri''nin sertifika töreninden önce basın mensupları ile bir araya geldi.

Özen, burada yaptığı konuşmada, Garanti Bankası olarak gayrimenkul sektöründe bir ilke imza attıklarını söyledi.

Önümüzdeki dönemlerde ekonominin seyrinin devam etmesini beklediklerini kaydeden Özen, faiz oranlarının 2008'de yüzde 1 seviyelerine gerileyebileceğini bildirdi.

Bu sayede Türkiye'de konut kredilerinin 5 yıl içinde 100 milyar YTL seviyelerine ulaşabileceğini ifade eden Özen, böylece konut kredilerinin GSMH içinde yüzde 10'a yakın bir pay elde edeceğini kaydetti.

Tutsat kredilerinin GSMH'daki payı AB ülkelerinde ortalama yüzde 45'ler seviyesinde iken Türkiye'de bunun yüzde 4 olduğunu hatırlatan Özen, Türkiye'nin henüz yolun...