19 / 04 / 2024

Türkiye ofis kiraları 2019

Türkiye ofis kiraları 2019

Cushman - Wakefield tarafından hazırlanan Türkiye’nin 2019 yılı Gayrimenkul Pazarı Görünümü Raporu yayınlandı. Raporda açıklanan ofis pazarı verilerine göre, 2019’da ofis arzı toplamda 276 bin metrekare arttı...

Türkiye genelinde konut fiyatları 1 yılda yüzde 109, kiralar ise yüzde 136 arttı! 

Bu yılın üçüncü çeyrek sonu itibarı ile Türkiye genelinde konut fiyatlarında yıllık artış yüzde 109 olurken kiralarda ise yüzde 136 olarak gerçekleşti. 

ATSO: Türkiye'de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "kayıt dışı"na karşı topyekun bir mücadele yürütülmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Bahar, Türkiye'de konut stokunun tamamlandığında kiraların düşeceğini belirtti.

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

Endeksa verileri kapsamında 2020 senesinden bugüne kadar İstanbul’da satılık ofis stok oranı yüzde 112, Türkiye genelinde ise yüzde 124 arttı. 

Türkiye’de konut ve kira krizi ürkütücü boyutlara ulaştı!

Türkiye’de konut ve kira krizi giderek büyümeye devam ediyor. 2020’de başlayan pandemi süreci ile beraber başlayan daha sonra kur artışının da etkisiyle yükselişi hızlanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Dolarla kiraya verenlerin sayısı arttı, İstanbul’da ofis kiraları metrekare başına 20 doları aştı!

Türkiye’nin en büyük kenti ve iş dünyasının kalbi sayılan İstanbul’da ofis kiralarının metrekare başına 20 doları geçtiği ortaya çıktı.

Ofis kiralarında deprem! Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı! Ofis kiraları arttı mı?

JLL Türkiye, 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporu açıklandı. Ofis kiraları arttı mı? İşte 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporunda yer alan o veriler...

e-Ticaret devi Türkiye'ye geliyor

Uluslararası markaların Rusya'dan çekilmesi üzerine Rusya'nın en büyük e-Ticaret firması Ozon, Türkiye'nin kapısında. İstanbul'da ofis açan şirket, Türk mallarının e-İhracat yoluyla Rusya'ya satışına öncülük etmesi bekleniyor.

Kiralar son 1 yılda yüzde 156 arttı! Türkiye'de ortalama konut fiyatları ne kadar? 

Endeksacom'un Gayrimenkul Değerleme raporu yayımlandı. Endeksa verilerine göre, Türkiye genelinde Haziran ayı itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 182 olarak gerçekleşti.

Kiralar yüzde 133,2 arttı! Türkiye'de ortalama kira bedeli ne kadar? İşte il il kira fiyatları!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa Türkiye'deki ortalama kira bedelini açıkladı. Peki Türkiye'de ortalama kiralar ne kadar? İşte kira bedelleri en yüksek iller...

RE/MAX Türkiye Metaverse'te ofis açtı! 

Dünyanın gündemindeki yeni gerçeklik şeklinde dikkat çeken Metaverse, markaların da odağında. Çalışma hayatından eğlenceye, alışverişten sosyal etkinliklere pek çok gerçek hayat deneyiminin dijital benzerinin oluşturulduğu sanal evrende RE/MAX Türkiye de ofis açtı.

Türkiye’den kira geliri elde eden gurbetçiler panikte!

Türkiye’den kira geliri elde eden çok sayıda gurbetçi, gelen kiraların Euro karşısında azalmasıyla beraber paniğe kapıldı.

Türkiye'deki ev kiraları pahalılık konusunda ilk sırada!

Türkiye’de bu sene pahalılık konusunda ulaşım, otomotiv, kira, akaryakıt, kıyafet, market ve ekmek fiyatları ilk sırada yer alıyor.

Era Türkiye, şube sayısını 150’ye çıkartmayı hedefliyor!

Era Real Estate Türkiye, 2023'te toplamda 150 ofis ve 2000 danışmana ulaşarak, gayrimenkul danışmanlık sektöründe ülkemizin ilk 3 markasından biri olmayı planlıyor.

Türkiye ofis kiraları 2019 Haberi

Türkiye ofis kiraları 2019

Cushman - Wakefield, Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2019 4. Çeyrek Raporu'nu yayınladı. Raporda ofis, perakende, konut, ekonomi, otel ve sanayi pazarlarının verileri açıklandı. Açıklanan ofis pazarı verilerine göre, döviz kurunda süren dalgalanmalar ve enflasyonun yıl sonunda seyir değiştirmesi, ofis kiralama ve yatırım aktiviteleri üzerinde etkili oluyor.

Pazar Göstergeleri 

Birincil Kiralar: Kiraların kısa vadede dip noktaya ulaşması
beklenmektedir.

Birincil Getiri Oranları: Artan acil satılık gayrimenkullerle kısa ve orta
vadede artması öngörülmektedir.

Talep: Tercihe bağlı artması beklenmektedir.

Arz: Düşük tempoda da olsa mevcut geliştirme projelerine paralel olarak artarken, yeni yapı ruhsatlarında belirgin bir düşüş gerçekleşmiştir.

Türkiye ekonomisi yılın 3'üncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,9 büyüme göstererek, yıl sonunda pozitif eğilimin devam edeceğine dair tahminleri güçlendirmiştir. Ek olarak, finansal ve reel sektör güven endekslerinde...