24 / 04 / 2024

Türkiye otellerin doluluk oranı

Türkiye otellerin doluluk oranı

"Ağustos 2015 Ülke Performans Raporu"na göre, Türkiye genelinde ağustos ayı otel dolulukları, geçen yılın aynı dönemine göre düştü.

DSİ, Türkiye'deki barajların doluluk oranını açıkladı...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Türkiye'deki barajların doluluk oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte haberin detayları...

Türkiye son 10 yılda otellere 21 milyar dolar yatırdı!

Turizm Data Banak tarafından hazırlanan ''Türkiye Otel Yatırım Analizi''ne göre, Türkiye'de son 10 yılda yapılan otellerin toplam yatırım hacmi 21 milyar dolara ulaştı.

Türkiye'de ofislerin doluluk oranı artıyor!

İstanbul'da ve Türkiye'de pek çok ofis binası boş ve değerlendirilmeden duruyor. Türkiye kısıtlı imkanlarla ürettiği ofislerin doluluk oranını artırmak zorunda.

Türkiye'de 5 yıldızlı otel sayısı artıyor!

Bu yılın ilk çeyreği itibarıyla yılda yüzde 7 artarak 950 bine Türkiye'de 5 yıldızlı tesis sayısı 563'e yükseldi. 5 yıldızlı otellerin sayısını artıran şehirlerin başında Antalya geliyor.

Türkiye'deki barajların doluluk oranı yüzde 8,5 arttı!

Son 80 yılın en sıcak yazının yaşanması beklenen Türkiye'de, içme, sulama ve enerji alanında hizmet veren barajların doluluk oranı geçen yıla göre yüzde 8,5 arttı.

Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu!

En iyi sezon olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında turizm gelirleri yüzde 4.4 düşerken, Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu.

Türkiye'deki otellerin doluluk oranı yüzde 3 düştü!

"Ağustos 2015 Ülke Performans Raporu"na göre, Türkiye genelinde ağustos ayı otel dolulukları, geçen yılın aynı dönemine göre düştü.

İstanbul'da otellerin doluluk oranı yüzde 58'e düştü!

Evler ve odalar turiste kaçak olarak kiralanınca İstanbul'da otellerin doluluk oranı % 58 ’e düştü. Fiyatlar dip yaptı.

İstanbul'da otellerin doluluk oranı yüzde 65'e geriledi!

Türkiye'nin en fazla turist çeken şehri İstanbul'da her köşe başına bir otel dikilmesi, oda fiyatlarının yanı sıra doluluk oranlarını da vuruyor. Megakent'te otellerin doluluk oranı yüzde 65'e geriledi.

2014'te Türk otellerinde doluluk oranı azaldı!

TÜRKİYE 2014 yılını Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı. Yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayan Türkiye otellerinde ortalama doluluk yüzde 2.2 düşüşle yüzde 62'ye geriledi.

Türkiye'de otellerde doluluk oranı düştü!

Türkiye 2014'ü Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı. Ortalama doluluk yüzde 2.2 düşüşle yüzde 62'ye geriledi. Türkiye Avrupa genelinde en düşük doluluğa sahip oldu.

Türkiye turizmde 2014'ü en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı!

Türkiye 2014 yılını Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı. Yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayan Türkiye otellerinde ortalama doluluk yüzde 2.2 düşüşle yüzde 62'ye geriledi.

Türkiye şehiriçi otellerin gözdesi oluyor!

Türkiye’de Anadolu kentlerinin potansiyeli uluslararası otel zincirlerinin iştahını kabartıyor. Er Yatırım Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, dünyanın büyük otel zincirlerinin yatırım rotasını Türkiye’ye kırdığını söyledi.

Türkiye otellerin doluluk oranı Haberi

Türkiye otellerin doluluk oranı

"Ağustos 2015 Ülke Performans Raporu"na göre, Türkiye genelinde ağustos ayı otel dolulukları, geçen yılın aynı dönemine göre düştü.


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nden (TUROB) yapılan açıklamada, veri ve analiz şirketlerinden STR Global'in hazırladığı rapora değinildi.


Rapora göre, ağustos ayı otel dolulukları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 düşüşle 72,9 olarak gerçekleşti.


Ortalama günlük satılan oda bedeli ise ağustos ayında, geçen yılın aynı dönemine göre, Antalya'daki fiyat artışının da etkisiyle yüzde 3,5 artışla 128,4'ten 133 avroya ulaştı. 


Toplam oda sayısı üzerinden oda başı elde edilen gelirler de geçen yıl ağustos ayında 96,4 avro iken bu yılın aynı dönemi için 96,9 olarak gerçekleşti.


İstanbul'da düşüş daha az


Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden İstanbul'da ise ağustos ayında otel dolulukları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde...