23 / 04 / 2024

Türkiye pahalı oteller

Türkiye pahalı oteller

Geçen Temmuz’da Bodrum’da açılan Mandarin Oriental 18 bin Euro’ya kadar çıkan oda fiyatları ile Türkiye’nin kıyı şeridindeki en pahalı oteli oldu. Önümüzdeki dönemde St.Regist, Raffless gibi otellerin açılması ile lüks otel sayısı daha da artacak...

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Dünyanın en pahalı semtleri açıklandı! Türkiye'den bir yer listede yer buldu...

Time Out Dergisi, "Dünyanın en havalı semtleri" listesini açıkladı. Türkiye'den bir semt, derginin yer listesinde yer buldu. İşte haberin ayrıntıları...    

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de göçmen politikalarının ağırlaştırılmasının Ruslara büyük para kaybettirdi. Ülkeden gayrimenkul alan yüzlerce Rus, pahalı fiyatlar karşısında batak verdi. 

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği açıkladı! Gayrimenkulde değerleme hizmet oranı pahalı değil

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, SPK’dan lisanslı olan gayrimenkul ve varlık değerlemesinde bulunan uzmanların ve değerleme firmalarının kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk seviyesindeki fiyat belirlemeden çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Yine zirvedeyiz ama pahalılıkta! Dünyanın en pahalı konutları Türkiye'de! 

Dünyanın en pahalı konut piyasasında Türkiye yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla ilk sıraya yerleşti. Türkiye'yi İzlanda, Portekiz ve Macaristan takip etti.

Türkiye, telefona en çok para ödeyen ülke oldu!

Türkiye, şimdi de telefonun en pahalı olduğu ülke unvanını aldı. Yüzde 100’den fazla vergi ödeyen Türkiye’yi yüksek fiyatta 2 bin 876 dolar ile Brezilya takip ederken, 2 bin 404 dolar ile Hindistan izledi.

Netflix'e zam geldi! Dünyanın en pahalı aboneliği Türkiye'de! Ücretler ne kadar, kaç TL oldu?

Netflix Türkiye abonelik ücretlerine zam geldi, kullanıcıları şaşırttı! İşte detaylar...

Apple Türkiye'den İPhone fiyatlarına büyük zam! En pahalı İPhone 86 bin TL oldu! İPhone 1 Temmuz 2023 fiyat listesi

Apple Türkiye'deki tüm ürünlerine büyük zam yaptı. Gelen son zamların ardından en pahalı İPhone telefon fiyatı 86 bin TL oldu. İşte  İPhone 1 Temmuz 2023 güncel fiyat listesi.

Bekleyiş sona erdi! 2023 model Tofaş Şahin Türkiye’de satışa çıktı; Vergiler dahil fiyatı bedavadan biraz pahalı

2023 model Tofaş Şahin nihayet Türkiye'de de satışa çıktı. Uygun fiyatıyla dikkatleri çekti. İşte detaylar...

Doların yükselmesiyle Türkiye, iPhone 14'ün satıldığı en pahalı ülke oldu!

Doların ani yükselişi ve yaşanan döviz krizi, Apple'ı Türkiye'deki ürünlerine zam yapmak zorunda bıraktı. İki gün arayla gerçekleşen ikinci zam sonucunda en pahalı iPhone modeli olan iPhone 14, 68 bin TL'den 76 bin 500 TL'ye yükseldi.

İphone almak artık sadece hayal! Türkiye fiyatları o kadar uçtu ki artık satılmayacak!

Türkiye'de yakın zamanda uygulanan zamlar ve vergi oranlarındaki artış, hizmetler ve ürünlerin durumunu köklü bir şekilde değiştirdi. Bu durum, piyasa dinamiklerini tamamen yeniden şekillendirdi. İphone modellerinin fiyatlarının Türkiye’de neden bu kadar pahalı olduğu dikkat çekiyor.

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu: 'Dünyada en pahalı et Türkiye’de'

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, “Dünyada en pahalı et şu an Türkiye’de. Bunun tek nedeni Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın maliyetlerin yükselmesinin karşısında çiftçinin fiyatını sabit tutmak suretiyle üretimi azaltmak olmuştur” dedi.

Türkiye pahalı oteller Haberi

Türkiye pahalı oteller

Son dönemde A plus segmente hizmet veren otel yatırımlarında önemli bir artış yaşanıyor. Geçen Temmuz’da Bodrum’da açılan Mandarin Oriental 18 bin Euro’ya kadar çıkan oda fiyatları ile Türkiye’nin kıyı şeridindeki en pahalı oteli oldu. Önümüzdeki dönemde St.Regist, Raffless gibi otellerin açılması ile lüks otel sayısı daha da artacak.


Dünyanın en çok turist çeken altıncı ülkesi Türkiye’nin, yeni jenerasyon otelleri, hizmet kalitesi ve çok çeşitli destinasyonları ile üst basamakları zorladığı bir gerçek. İngiltere ve Almanya gibi klasik pazarları geride bırakan ülkemizin potansiyeli ile ilk beşe girebilecek gücü olduğu biliniyor. Hedefte İtalya ve İspanya var.



Türkiye’nin yeni hedeflere ulaşabilmesi için yıllardır ucuz tatil ülkesi imajını düzeltmesi gerekiyor. Bu açıdan son 4-5 yılda ve özellikle bu yıl art arda açılan A Plus turiste hitap...