23 / 04 / 2024

türkiye projeleri

türkiye projeleri

Avrupa Yatırım Çekiciliği 2017 Araştırması'na göre Türkiye'nin doğrudan yabancı yatırım projelerinde son 10 yılda yaklaşık 5 kat artış oldu.

Türk müteahhitleri dev projelerde yalnız olmalı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Güntay Şimşek bugünkü yazısında ülkemizdeki inşaat sektörünü değerlendirdi. Şimşek, Nihat Özdemir’in “Türk firmaları artık yanına yabancı bir ortak almadan köprü gibi büyük projeler yapabilmeli” açıklamasını hatırlattı.

Proje bazlı yatırım teşvik sistemi için görüşmeler başladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Zeybekci, proje bazlı yatırım teşvik sistemi için yoğun çalışıldığını söyledi.

Yatırımları ulaştırmak için dağları deldik!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığının yeni binasının açılışında konuştu. Yıldırım, projelerden bahsetti.

Türkiye'nin projeleri için sermaye gerekli!

Dünya Bankası İslami Finans Geliştirme Merkezi Başkanı Zamir İkbal, Türkiye'nin yatırımlarında sermayeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İkbal, altyapı projeleri için yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmesi gerektiğini belirtti.

TSMD Ulaşım Yapıları paneli 22 Eylül'de

TSMD tarafından düzenlenen Türkiye Projeleri panel serisinin beşincisi Seranit Grup sponsorluğunda, “Ulaşım Yapıları / Havalimanları” teması ile 22 Eylül 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.

Azerbaycan, Türkiye'deki yatırımlarını sürdürecek!

Azerbaycan, darbe girişimine tepkisini Türkiye’deki yatırımlarını artırarak gösterecek. Azerbaycan Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayev, ''Türkiye’ye yatırımlar sürdürülecek. Yatırımların 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor” dedi.

Türkiye dev projelerle kıtaları birleştiriyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sakarya'da katıldığı demokrasi nöbetinde açıklama yaptı. Arslan, Türkiye'nin yatırım ve projelerle kıtaları birbirine bağladığını söyledi.

Naci Ağbal: Türkiye yatırımda çekim merkezi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Genel Kurulu'nda, "Türkiye, bölgesinde tam manasıyla yatırım açısından çekim merkezidir." dedi.

Türkiye’deki projeler kıskanılıyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı ülkelerinin Türkiye’deki metro, tünel, baraj ve köprüleri kıskandığını iddia etti. Batı ülkelerinde Türkiye’dekilerden çok daha gelişmiş yapılar mevcut.

Lütfi Elvan: Türkiye yatırımda cazibe merkezi!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, 1,5 aylık süreçte vaatlerin yüzde 66'sını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Önümüzdeki süreçte, ekonomimiz çok daha iyi noktalara gelecek inşallah. Kimse tereddüt içinde olmasın" dedi.

Türkiye ulaşımda kural koyucu konuma yükseliyor!

Yeni havaalanı sayesinde dar gövdeli uçaklarla gelişmiş ekonomilerin yarısına geniş gövdeli uçaklarla dünyanın tamamına İstanbul'dan erişim mümkün olacak. Bu sayede Türkiye hava yolu ulaşımında kural koyucu konumuna yükseliyor.

İşte Türkiye'yi uçuracak dev projeler!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 'Bu yüzden tarım alanlarımızı sulayarak en yüksek verimi almak zorundayız. Türkiye’de uygulamaya koyduğumuz bölgesel sulama projeleri bu açıdan çok önemli' dedi.

Türkiye'de bir yılda 2,5 milyon kişi göç etti!

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı derlemeye göre, Türkiye'de 2012-2013 döneminde 2 milyon 534 bin 279 kişi yaşadığı şehri değiştirdi, en fazla göç alan şehir İstanbul oldu.

Türkiye'ye 12 ayda 12,7 milyar dolarlık yatırım geldi!

Ekonomi Bakanlığı, 2013 yılı Ocak - Aralık dönemine ilişkin ' 'Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri '' bültenini yayımladı. Türkiye'ye 12 ayda 12,7 milyar dolarlık yatırım geldi...

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor!

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Adil Karaismailoğlu: Türkiye’yi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türkiye’yi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdik. Asırdır çözülmemiş sorunları çözdük, bitmeyen projeleri tamamladık" dedi...

Katar ve Türkiye arasında 'kentsel dönüşüm' anlaşması!

Katar ve Türkiye arasında ‘Şehircilik İş Birliği Anlaşması’ imzalandı. Buna göre iki ülke ortaklaşa kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek.

Türkiye’deki konut projeleri Arap dünyasında tanıtılacak!

TÜRAP ve TurabExpo, tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek “Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı”nda bin 500 Arap yatırımcı Türkiye’deki gayrimenkul firmalarıyla buluşacak.

Türkiye’nin dev projelerinde İtalyan GBC markalı ürünler kullanılıyor!

Türkiye temsilciliğini yürüten Habib Makina iş birliği ile Türkiye’deki işlerini büyüten GBC, son dönemde Türkiye’nin en büyük projeleri olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Çanakkale Boğazı köprüsü inşaatlarına ürün temin etti.

Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasına KİPTAŞ 4 proje ile katıldı!

KİPTAŞ, Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasına 5.Levent Güzeltepe, Venezia Mega, Maltepe Evlapark, Vaditepe Gölevleri projeleri ile dahil oldu...

Babacan'dan Türkiye için Kazanç Vakti kampanyasına destek!

Babacan Yapı, Babacan Premium ve Babacan Port Royal projeleri ile Türkiye için Kazanç Vakti kampanyasına destek veriyor..

AB Grup, yurt dışında kazandığıyla Türkiye’de proje yapacak!

AB Grup, Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da konut projeleri hayata geçiriyor. AB Grup, yurt dışında kazandığı parayla Türkiye’deki konut projelerine finansman sağlıyor.

Türkiye'nin Afrika'daki müteahhitlik projeleri 64 milyar doları aştı!

DEİK Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Volkan Kazova, Türkiye'nin Afrika'daki müteahhitlik projelerinin toplamı 64 milyar doları aştığını söyledi.

Hasanoğlu İnşaat’tan Türkiye için kazanç vakti kampanyasına destek!

Hasanoğlu İnşaat, BANU EVLERİ Ispartakule 2 ve BANU EVLERİ Ispartakule 3 projeleri ile konutta başlatılan Türkiye için kazanç vakti kampanyasına katılıyor.

türkiye projeleri Haberi

türkiye projeleri

Türkiye'nin doğrudan yabancı yatırım projeleri son 10 yılda yaklaşık 5 kat arttı.


AA muhabirinin uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY'nin dünya genelinde 505 yöneticiyle yapılan görüşmeler sonucu oluşturduğu Avrupa Yatırım Çekiciliği 2017 Araştırmasından derlediği bilgilere göre, Türkiye'ye yapılan doğrudan yabancı yatırımlar 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 3 artarak 138'e yükseldi.


Türkiye'ye yönelik son 10 yılda yapılan doğrudan yabancı yatırım sayısındaki değişime bakıldığında, 2006'da 28 olan proje sayısı, geçen yıl 138'e ulaşarak yaklaşık 5 kat artış kaydetti.


2015'te projeler için 2 bin 971 yeni istihdam yaratılırken, bu rakam geçen yıl yüzde 142 artışla 7 bin 179'a ulaştı. Böylece bir yıllık süreçte 4 bin 208 yeni istihdam oluşturuldu.


- Avrupa 2016'da rekor seviyede doğrudan yabancı yatırım çekti 


EY'nin Avrupa Yatırım Çekiciliği 2017 Araştırmasına göre, Avrupa’ya...