19 / 04 / 2024

Türkiye sanayi ülkesi olabilir mi

Türkiye sanayi ülkesi olabilir mi

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Sanayileşmenin önündeki engeller!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Tebernüş Kireçci'nin 16 maddelik analizi...

Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan 3. Ülkesi oldu!

Enerji sektörüne yatırımlar devam ederken, Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan üçüncü ülkesi oldu.

Türkiye doğal gazda Avrupa'nın en ucuz ülkesi!

Doğal gaz fiyatları küresel çapta yükselmeye devam ederken Türkiye’nin konut doğal gazının en ucuza tüketildiği Avrupa ülkesi olduğu ortaya çıktı. Peki en yüksek doğal gazı hangi ülke ödüyor? İşte detaylar...

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

Türkiye'den teknoloji odaklı sanayi hamlesi! Bakan Varank bir bir anlattı

Muğla'da açıklamalarda bulunan Bakan Varan Türkiye'nin teknoloji odaklı sanayi hamlesini anlattı. Bakan Varank, söz konusu hamlenin Türkiye'nin cari açığına 16 milyar 500 milyon katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye’de bina stoku, sanayi binaları hariç 9.4 milyona ulaştı!

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı TurSEFF Projesi’nin Direktörü Dr. Murat Sarıoğlu, Türkiye’de bugünkü bina stoku sanayi binaları hariç 9.4 milyon binaya ulaştığını söyledi.

Türkiye neden sanayi ülkesi olamaz?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye neden sanayi ülkesi olamaz?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Tebernüş Kireçci'nin 22 maddelik analizi...

Türkiye'nin 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi yarın açıklanıyor!

Türkiye'nin 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yarın açıklanacağı duyuruldu.

Mahmut Dereli: Türkiye hala fırsatlar ülkesi!

Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Dereli, "Satışlarda yaşanan düşüşün sektörün dinamiklerini sarsacak bir etkiye sahip olmadığını görüyoruz. Çünkü yabancıya satışta yüzde 92,1’lik bir artış gözleniyor. Buda gösteriyor ki yabancı yatırımcı için Türkiye hala fırsatlar ülkesi" dedi...

Türkiye yüksek hızlı trene sahip dünyanın 8’inci ülkesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Hedef 2023 Büyük Türkiye Zirvesi"nin açılışında konuştu. Türkiye’yi yüksek hızlı trene sahip dünyanın 8’inci ülkesi yaptıklarını belirten Turhan, ulaşım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 sonuçları açıklandı!

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 51,1 milyar lirayla Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu...

Türkiye mobilyada yatırım ülkesi olacak!

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektöründe dünyada iş birliği yaptıkları şirketlerin Türkiye'yi yatırım ülkesi olarak görmeye başladığını ifade etti.

İSO, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'nu açıkladı!

İstanbul Sanayi Odası (İSO), 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nın 2016 yılı sonuçlarını açıkladı.

Bursa Beton Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 437. sırada!

Bursa Beton, Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 49 basamak yükseldi. Firma, 437. sırada yerini aldı.

Türkiye sanayi ülkesi olabilir mi Haberi

Türkiye sanayi ülkesi olabilir mi

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1 'den "Sanayileşmenin önündeki engeller!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Tebernüş Kireçci'nin 16 maddelik analizi...

1) Dünya bilgi çağındayken sanayi toplumundan bahsetmek biraz gericilik oluyor. Bunun farkındayım. Ama en azından ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadar sanayi toplumu olmak stratejik öneme sahip.

2) Gönül ister ki herkes yazılım ve teknoloji işi yapsın. Özellikle gençler bu alanda istihdam edilsin. Ama bu mümkün değil. En azından reel hayatta.

3) Şimdi gelelim sanayileşmedeki temel sorunlarımıza... Sanayileşmek devlet politikalarıyla olur. Devletin ve devlet mekanizmasını yürüten hükümetlerin odağında sanayi olması gerekir. 

4) Hükümet programları arşivlerde duruyor. Her hükümet programında sanayileşme mutlaka var. Ama odakta değil. Odakta sanayileşme olmayınca da ancak bu kadar sanayileşilebiliyor.

5) Devletin toplumu...