20 / 04 / 2024

Türkiye turist harcamaları

Türkiye turist harcamaları

Dünyada en çok turist çeken 6. ülke olan Türkiye'de turist harcamalarının çok düşük olduğunu söyleyen Prof. Dr. İçöz, kongre, kırsal, sağlık ve termal turizme yönelinmesi gerektiğini belirtti

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Türkiye Finans’tan gündeme bomba gibi düşecek haber! Müşteriler resmen sevinçten uçacak!

Türkiye Finans, gıda fiyatlarının sürekli artması nedeniyle alışveriş yapacak müşterilerine sevindirici bir haber vererek market harcamalarına yönelik bir kampanya hazırladığını paylaştı. Bu kapsamda, kampanya şartlarına uyan Happy Kart müşterilerinin tam 300 TL kazanacağı öğrenildi.

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Akdeniz havzasındaki yabancı turistlerin kartla yaptıkları harcamaları araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin 2022 sonuçları açıklandı. Turistlerin kart harcamalar yüzde 43 büyürken, bu oran Türkiye'de yüzde 90'ı buldu.

Amerikalı turistin dolar hesabı Türkiye'de vatandaşın yüreğini yaktı! Yarı yarıya diyerek paylaştı

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda yer alan ABD'li kadın turist Türkiye'de diş tedavisi için ödediği parayı açıkladı. Uçak bileti, tatil ve sağlık harcamalarını heaplayan kadın ABD ve Türkiye arasındaki uçuruma dikkat çekti. Video milyonlarca kez izlendi.

Türkiye'den konut alan yabancıların evin içinde yaptığı harcamalar milyarları buldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen yabancı yatırımcı Türkiye'den konut almaktan vazgeçmedi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, geçen sene 40 binin üzerinde yabancı konut alırken, evin içinde yaptığı harcamalar da milyar liraları buldu. 

Türkiye'de en çok harcama konuta!

TÜİK tarafından yapılan Hanehalkı bütçe araştırmasının 2019 yılı sonuçlarına göre; Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24.1 ile konut ve kira harcamaları aldı...

Türkiye inşaat malzemeleri ihracatı 2019’da yüzde 8.6 azaldı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle takip edilen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Şubat 2020 Sektör Raporu’na göre,  inşaat sektörünün yüzde 8,6 daraldığı 2019'da toplam inşaat harcamalarının 581 milyar lira olduğunu belirtti...

Türkiye turist harcamaları Haberi

Türkiye turist harcamaları


Türkiye, dünyada en çok turist çeken 6'ncı ülke olmayı başarsa da yıllardır dünya turizm gelirlerinde ilk 10'a giremiyor. Dünya ortalaması kişi başına bin 66 dolar olan uluslararası turist harcamasının ülkemizde 750 doları aşamadığına dikkat çeken Yaşar Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan İçöz, Türkiye'nin turizmde ucuza gittiğini savundu. İçöz, geçtiğimiz yıl 33 milyon 827 bin yabancı turisti ağırlayan Türkiye'nin kişi başına harcamada dünya ortalaması ile oluşan negatif fark nedeniyle yıllık 10 milyar dolara yaklaşan bir gelir kaybı yaşadığının tahmin edildiğini söyledi. 


Özel turizm türleri 

Son 10 yılda turist sayısında yaşanan hızlı artışa rağmen Türkiye'nin geçtiğimiz yıl dünya turizm gelirlerinde ancak 12'nci sırada yer alabildiğini belirten Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan İçöz, Türkiye'nin yıllardır kitle turizmi ürünü olan...