19 / 04 / 2024

Türkiye turizmi 2015

Türkiye turizmi 2015

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, “Yılın ilk 6 ayında rakamlar ürkütücü boyutlara ulaştı. Turizm gelirlerimizde bu yıl 5 milyar dolar kayıp söz konusu olacak” dedi.

Bulut Bağcı: Devlet desteği turizmde meyvelerini vermeye başladı!

GTD Başkanı Bulut Bağcı, "Bu ay yüzde 5'lik bir artış var. Devlet desteği meyvelerini vermeye başladı. 4 milyonu yakalarız" dedi.

Rus turist sayısı Mayıs'ta artışa geçti!

4 ayda düşen Rus turist sayısı, mayısta artıya geçti. GTD Başkanı Bulut Bağcı, "Bu ay yüzde 5'lik bir artış var. Devlet desteği meyvelerini vermeye başladı. 4 milyonu yakalarız" dedi.

Rusların Türkiye turizminde yaratacağı kayıp 1 milyar dolara varabilir!

Araştırma Uzmanı Arda Coşar, daralan Rus ekonomisi sebebiyle Türk turizm sahnesinden çekilen Rusların yaratacağı kaybın, 1 milyar dolara varabileceğini ve öncelikle Antalya ’yı vuracağını söyledi.

Türkiye turizminde öncelikli konuların başında yenileme geliyor!

AKTOB tarafından hazırlanan " Geleceğin Turizmi, Turizmin Geleceği " başlıklı rapora göre, Türkiye'nin turizmde geleceğe yönelik hazırlık sürecinde öncelikli konuların başında yenileme ile ilgili yatırımlar geliyor.

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

İşte Türkiye'nin 2015 emlak vergisi rekortmenleri!

Türkiye'nin vergi rekortmeni 2015 yılı için 45 milyon 157 bin 918 lira vergi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel oldu. Peki kimler ne kadar emlak vergisi ödeyerek listeye adını yazdırdı? İşte Türkiye'nin 2015 emlak vergisi rekortmenleri...

2015'te Türkiye'de en çok konut satılan ilçeler!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre 2015 yılında hangi ilin hangi ilçesinde kaç adet konut satışı yapıldı? İşte cevabı...

Vekon, Türkiye’nin 2015 yılı ihracat şampiyonları arasında!

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan 2015 yılının en başarılı markaları arasında, yaşam konteyneri, hafif çelik yapı ve yapısal çelik binaların tasarımını tek başına üstlenen Vekon yılın ihracat şampiyonları arasına girdi.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015 Sergisi Bursa'da açıldı!

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015' Sergisi, Bursa'da ikinci olarak Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde açıldı. Sergi 20 gün boyunca Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde izlenebilecek.

Türkiye ekonomisi 2015'te yüzde 4 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2015 yılında tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 4 ile tahminlerin üstünde büyüdü. Bu büyüme hızıyla Türkiye, G20 4'üncüsü oldu. Yüzde 2.4 büyüyen ABD'yi ve Avrupa ülkelerini geride bıraktı.

DTZ Türkiye 2015 yılı 4. çeyrek raporu yayınlandı!

DTZ Pamir&Soyuer tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan DTZ Türkiye 2015 yılı 4. çeyrek raporu yayınlandı. En yüksek kira değeri geçen dönem ile aynı olarak Levent-Etiler bölgesinde 47 ABD dolar/metrekare/ay seviyesinde kaldı.

2015'te 36 milyon yabancı Türkiye’yi ziyaret etti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2015’te Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, önceki yıla göre yüzde 1.61 azaldı.

2015 yılında Türkiye'de kaç konut satıldı?

2015 yılında Türkiye genelinde kaç konut satıldığı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Peki, 2015 yılında Türkiye'de kaç konut satıldı? Kaç konut ilk defa satıldı?

Türkiye'de 2015 yılında 1.2 milyon konut satıldı!

Türkiye genelinde satış sonucu el değiştiren konut sayısı, 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 10,6 artışla 1 milyon 289 bin 320 oldu.

Türkiye ekonomisi 24 çeyrek büyüme başarısını yakaladı!

Türkiye'de 2015'te yapılan iki seçim, ekonomiyi ve piyasaların seyrini de etkiledi. AK Parti'nin 1 Kasım'da tekrar tek başına iktidara gelmesiyle siyasi belirsizliğin ortadan kalkması piyasalara olumlu yansıdı.

DTZ Türkiye 2015 yılı 3. çeyrek raporu yayınlandı!

DTZ Pamir & Soyuer tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan DTZ Türkiye 2015 yılı 3. çeyrek raporu yayınlandı...

GYODER 2015 Türkiye Gayrimenkul Sektörü 3. Çeyrek Raporu!

GYODER 2015 Türkiye Gayrimenkul Sektörü 3. Çeyrek Raporu yayınlandı. Temel makroekonomik göstergelerden sektör içi üretim rakamlarına kadar çok çeşitli bilgi ve istatistikleri içeren göstergede, istatistiki datalar bir arada bulunuyor.

Türkiye turizmi 2015 Haberi

Türkiye turizmi 2015

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, turizm gelirlerinde bu yıl 5 milyar dolar kaybın söz konusu olabileceğini bildirdi. Türkiye’nin turizm sektöründe her zaman kendi ayakları üzerinde durmayı başaran, krizleri iyi yöneten ve krizlerden büyüyerek çıkan bir ülke olduğuna işaret eden Ayık, “Türkiye’nin yakın çevresinde yaşanan sıkıntılar, silsile halinde Avrupa ve dünya ekonomisini de etkiledi. Bu durum insanların seyahat etme duygusuna olumsuz yansıdı” dedi.


Başta Rusya olmak üzere birçok pazarda ciddi kayıplar yaşadıklarını, Rusya pazarında yüzde 30 kayıpların olduğuna işaret eden Ayık, şunları söyledi:


Yüzde 30 düşüş var


“Söz konusu kaybın yıl sonuna kadar 1 milyon Rus turist kaybına ulaşabileceği tahmin ediliyor. Rusya pazarındaki durumun düzelmemesi nedeniyle ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Yılın ilk yarısında bir önceki yıla göre sadece Antalya bölgesinde yüzde 9’luk...