25 / 04 / 2024

Türkiye Veri İşleme Merkezi

Türkiye Veri İşleme Merkezi

114 milyon 453 bin metrekare arazinin bulunduğu Boğaz'da, arsaların değeri halihazırda 670 milyar lira olarak belirlendi.

Gayrimenkul sektörü artık datayla yönetilecek!

GİSP tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısının konuğu TUVIMER Genel Müdürü İshak Kurtuluş Altun oldu. Altun, TUVIMER tarafından geliştirilen ADR sistemi ile gayrimenkul sektöründe Türkiye’nin ilk ve tek big datasını yönettiklerini vurguladı.

Fundaroma Alışveriş Merkezi'nin kiralama ve yönetimi ECE Türkiye’ye emanet!

FUNDAROMA alışveriş merkezinin kiralama ve yönetimi ECE Türkiye’ye emanet. Projenin 2021 yılının 3. çeyreğinde hizmete açılması planlanıyor.

Türkiye'nin alışveriş haritası!

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 18 ülkede hediye alışverişi tercihleri araştırıldı. Bu araştırmaya göre, Türkiye'de her 6 kişiden 1'i sevdikleri için hediye almaya 3 ay önceden başlıyor, 10 kişiden 4'ü ise alışverişi son ana bırakanlardan.

İstanbul'da en düşük konut fiyatı Esenyurt'ta!

Türkiye Veri İşleme Merkezi'nin (TUVİMER) araştırmasına göre İstanbul'da ortalama en düşük konut metrekare fiyatı 2 bin 204 ile Esenyurt olarak açıklandı. 

İstanbul’un arsa değeri 9.5 trilyon!

YILDIZ Teknik Üniversitesi Teknopark’ta faaliyet gösteren Türkiye Veri İşleme Merkezi’nin (TUVİMER) araştırmasına göre, İstanbul’un güncel arsa bedeli 9 trilyon 458 milyar 716 milyon 569 bin 576 TL olarak açıklandı. 

İstanbullu, 100 metrekarelik evi kaç yılda alabiliyor?

Türkiye Veri İşleme Merkezi'nin (TUVİMER) araştırmasına göre, bir yıllık geliriyle bir konutun 8 metrekaresini alabilen İstanbullu'nun, 100 metrekarelik bir konut için hiç harcama yapmadan 12,5 yıl çalışması gerekiyor.

REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Mart 2017 Raporu!

REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerine 2017 Mart ayı raporunu ekledi. İşte REIDIN, Türkiye konut piyasası Mart ayı genel bakış raporu...

Gayrimenkul arzı son 2 yılda 3 kat arttı!

Türkiye Veri İşleme Merkezi TUVIMER'in araştırmasına göre İstanbul’un potansiyel rezerv alanlarındaki gayrimenkul arzı son 2 yılda 3 kat arttı. Ticari hacim 3,56 milyar dolara ulaştı.

Havza alanlarına gayrimenkul yatırımı yapılmayacak!

Türkiye Veri İşleme Merkezi (TUVIMER) verilerine ögre İstanbul’da su havzaları içerisindeki satışa çıkan arsalar son iki yılda 2 kat artış gösterirken, arsaların toplam değeri 24.8 milyar doları buluyor.

REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Şubat 2017 Raporu!

REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerine 2017 Şubat ayı raporunu ekledi. İşte REIDIN, Türkiye konut piyasası Şubat ayı genel bakış raporu...

REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Ocak 2017 Raporu!

REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerine 2017 Ocak ayı raporunu ekledi. İşte REIDIN, Türkiye konut piyasası Ocakayı genel bakış raporu...

Oracle, Türkiye'de 3 veri merkezi kuracak!

Oracle, Türkiye, ABD ve İngiltere’de 9 veri merkezi kuracak. Microsoft’un ardından dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi Oracle, Türkiye, ABD ve İngiltere’de 9 veri merkezi kurmak için çalışma başlattı.

Jan Nöther: Türkiye yatırım yapılmasını hak ediyor!

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Jan Nöther,Türkiye'de OHAL kapsamında alınan önlemlerin uzun süreceğine dair endişesinin olmadığını söyledi. Nöther, "Bu ülke yatırım yapılmasını hak ediyor. Çok sayıdaki genel veri bunu söylüyor." dedi.

REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Aralık Raporu yayınlandı!

REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerine 2016 Aralık ayı raporunu ekledi. İşte REIDIN, Türkiye konut piyasası Aralık ayı genel bakış raporu...

Türkiye Veri İşleme Merkezi Haberi

Türkiye Veri İşleme Merkezi

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark'ta faaliyet gösteren Türkiye Veri İşleme Merkezi'nin (TUVİMER) araştırmasına göre, İstanbul Boğazı'ndaki toplam 114 milyon 453 bin metrekarelik arazinin değeri 670 milyar lira seviyesinde bulunuyor.


TUVİMER Genel Müdürü İshak Kurtuluş Altun, İstanbul Boğazı'nda tapulandırılabilir ve işlevlendirilerek piyasa arzına açılabilir arazilere ilişkin yaptıkları araştırmanın sonuçlarını AA muhabiri ile paylaştı. 


Altun, "TUVIMER Değer Haritaları" üzerinden hazırladıkları "İstanbul'un Varlık Değerleri" başlıklı çalışmada, Boğaziçi'nde bulunan 114 milyon 453 bin metrekarelik alanı ele aldıklarını, söz konusu alana arsa ve tarlaların dahil olduğunu bildirdi. 


Daha önce yaptıkları bir araştırmaya değinen Altun, İstanbul'da yaklaşık 5,2 milyar metrekare arazi bulunduğunu, kentteki yol, göl ve değer atanması mümkün olmayan ve satışı gerçekleştirilemeyecek alanlar dışındaki bütün arsa ve arazilerin değerinin 2 trilyon 50 milyar 974 milyon 856 bin 94...