29 / 03 / 2024

türkiye yabancı turist 2013 sayısı

türkiye yabancı turist 2013 sayısı

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı ocak-temmuz döneminde, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 10,68 artarak, 19 milyon 143 bin 152 oldu. 10,25 milyon turist Avrupa’dan, 4,79 milyon turistin Bağımsız Devlet Topluluğu ülkelerinden geldi...

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırıyor!

Türkiye yabancılara konut satışında 2021 yılında 50 bin konutla rekor kırdı. DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün konut satışalara yönelik açıklama yaptı.

Türkiye 2020'de yabancıya konut satışında ilk 10'da!

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının ekonomik etkileri tüm sektörlerde görülse de, Türkiye yabancıya gayrimenkul satışında rekor kırdı.  

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'de yabancı yatırımcıların gayrimenkul almaları hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti...

Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman! 

Küresel güçler tarafından Türkiye’ye yapılan ekonomik saldırılara rağmen Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman oldu.

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırdı!

Son yıllarda Türkiye'de yabancıya konut satışları yükselme kaydetmişti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK)  açıkladığı verilere göre; Nisan ayında yabancıya konut satışında rekor kırıldı. 

Türkiye gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi!

Son yıllarda Türkiye yabancı gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi oldu. Geçtiğimiz yıl yabancıya yapılan konut satışı bir önceki yıla göre yüzde 78.4 arttı.

Türkiye yabancı gayrimenkul yatırımları için gözde ülke!

TÜİK 2019 Mart konut satış istatistiklerini değerlendiren Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Türkiye yabancı yatırımcılar için gözde bir ülke olmaya devam ediyor. Yabancılar hem oturmak hem de yatırım için ülkemizden ev almaya devam ediyor." dedi...

Yabancı konut alıcıları Türkiye'ye akıyor!

Kur ve faizle ekonomik darbe yapmaya çalışanlara karşı dimdik ayakta duran Türkiye, yabancı yatırımcıların gözdesi oldu..

Türkiye neden yabancı yatırımcı için cazip bir ülke?

MIPIM Fuarı’nda “Neden Türkiye Yabancı Yatırımcı İçin Cazip Bir Ülke?” panelinde konuşan EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yaptığı sunumda verilerle Türkiye gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Türkiye, yabancı gayrimenkul yatırımcıları için cazibe merkezi!

Ortadoğu, Körfez ve AB ülkelerinden gelen yatırımcılar, Evkalade tarafından Türkiye’nin önde gelen iş ve yaşam projelerinin sergilendiği CNR Expo Emlak Fuarı’nda ağırlandı. Yabancı yatırımcılar, ağırlıklı olarak rezidans ve ticari projelere ilgi gösterdi.

türkiye yabancı turist 2013 sayısı Haberi

türkiye yabancı turist 2013 sayısı

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı bu yılın ocak-temmuz döneminde yüzde 10,68 arttı.


Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamada, "Giriş-Çıkış Yapan Yabancı ve Vatandaşlar" bültenine göre, Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının yılın 7 aylık döneminde, 19 milyon 143 bin 152 olduğu bildirildi.


Geçen yılın aynı dönemine oranla yabancı turist sayısında yüzde 10,68 artış yaşandığı vurgulanan açıklamada, 10,25 milyon turistin Avrupa’dan, 4,79 milyon turistin Bağımsız Devlet Topluluğu ülkelerinden Türkiye'ye geldiği, bu iki bölgeden gelenlerin toplam ziyaretçilerin yüzde 79’unu oluşturduğu belirtildi.  


Açıklamaya göre, ocak-temmuz döneminde gelen yabancı ziyaretçilerin en çok giriş yaptıkları sınır kapılarının bağlı olduğu iller sıralamasında, Antalya yüzde 7,70’lik artış oranı ve 6 milyon 62 bin 648 ziyaretçi sayısıyla başı çekerken, İstanbul yüzde 13,5 artış oranı ve 5 milyon 876 bin 882...