23 / 04 / 2024

türkiye yabancılara konut satışı

türkiye yabancılara konut satışı

Uzun kurban bayramı ve darbe girişimi gibi olumsuz etmenlerin etkisiyle Temmuz ayının genelinde Türkiye çapında konut satışları önemli bir düşüş gösterdi.

Yabancılara 2015'te 22 bin 991 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) basın bültenine göre, Türkiye'de yabancılara geçen yıl 22 bin 991 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 4 bin 228 konut ile Iraklılar aldı.

Yabancıların tercih ettiği konutların çoğu Ege bölgesinden!

İlk altı ayda yabancılara satılan gayrimenkul sayısı iki kat artarak 7 bin 145 oldu. En çok rağbeti gören iller ise Antalya, İstanbul, Muğla, Aydın ve İzmir oldu...

Ali Taylan: Gezi Parkı olayları yabancılara konut satışlarını etkilemedi!

TEMFED Başkanı Ali Taylan, gayrimenkul yatırımının kısa süreli toplumsal olaylardan etkilenmeyeceğini belirterek, "Gezi Parkı olayları Yerli ve yabancı yatırımcıların gayrimenkul talebi açısından herhangi bir sorun söz konusu değil" dedi...

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Türkiye genelinde reel konut satış fiyatları tam 5 aydır düşüyor! İşte konut piyasasında son durum!

"sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" raporunun aralık ayı sonuçlarına göre Türkiye genelindeki reel konut satış fiyatlarının 5 aydır düştüğü kaydedildi.

2018'den bu yana yabancılara her ay ortalama 3 bin 900 konut satılıyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili rakam paylaştı. Peki Celal Erdoğdu'nun söz konusu paylaşımına nasıl yorumlar geldi? Vatandaşlar yabancılara konut satışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

İBB'nin 'Yabancıya konut satışı askıya alınsın' önerisine sektörden yanıt geldi!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce yaptığı açıklamada yabancılara konut satışının askıya alınmasının konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacağını söyledi. Söz konusu öneriye sektörden yanıt geldi...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce’den öneri! ‘Yabancılara konut satışı bir süre ertelenmeli’

Son 3 senede yabancıların 197 bin 477 konut aldığını ifade eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, “Ülke çaptında bir süre yabancılara konut satışının ertelenmesi konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacaktır” dedi.

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 3 milyon TL'yi aştı!

2023'ün Ekim ayında konut satışları hem aylık hem de yıllık bazda yüzde 9 azaldı, fiyatlardaki yıllık değer artışı ise yüzde 103 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 40 bin 440 TL oldu.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 3 milyon TL'ye dayandı! En çok değerlenen iller Hatay, Ankara ve Elazığ!

Ağustos ayında en çok konut satışının olduğu ilk 30 il değerlendirildiğinde yıllık değer artış oranı en yüksek olan şehirler Hatay, Ankara ve Elazığ olarak belirlendi. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 859 bin 610 TL'ye ulaştı. İşte o rakamlar...

türkiye yabancılara konut satışı Haberi

türkiye yabancılara konut satışı

TÜİK 2016 yılı Temmuz ayı verilerine göre yabancıların Türkiye’den satın aldıkları konut sayısı yüzde 48.5 oranında azaldı. Bir başka ifadeyle yabancılara konut satışı neredeyse yarı yarıya düştü.


Yabancıya konut satışı, satılan mülkün Türkiye’de kaldığı değişik bir ihracat türüdür aslında ve ülkenin cari açığına ve döviz etkisine önemli etkide bulunan bir faaliyettir. Bu nedenle dönemsel düşüşler gelecekteki ekonomik dengeler adına yakinen izlenir.


Konuyla ilgili olarak üzerinde duracağımız nokta; Türkiye’ye yatırım yapma fikrini değiştiren kitleyi ülkemize nasıl tekrar çekebilir, bu rakamların düşmesini engelleyerek, yükselmesini sağlayabiliriz sorusudur.


İlk Adım Belirsizliğin Aşılması


Her şeyden önce yabancı yatırımcılar tıpkı yerli yatırımcılar gibi belirsiz ortamları sevmezler. Belirsizlik yatırımcıyı korkutur. Üstelik de yabancı Pazar riskini göze alan yatırımcılar bu belirsizliği riskin yükselmesi olarak algılar. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkemizin...