17 / 04 / 2024

Yabancılara 2015'te 22 bin 991 konut satıldı!

Yabancılara 2015'te 22 bin 991 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) basın bültenine göre, Türkiye'de yabancılara geçen yıl 22 bin 991 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 4 bin 228 konut ile Iraklılar aldı.



Türkiye'de geçen yıl yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırada 4 bin 228 konut ile Irak vatandaşları yer aldı.


Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) basın bültenine göre, 2015 yılında yabancılara 22 bin 991 konut satıldı. 


Söz konusu dönemde yabancılara yapılan satışlarda ilk sırayı 4 bin 228 konut ile Irak vatandaşları aldı. Iraklıları, 2 bin 704 konutla Suudi Arabistan, 2 bin 130 konutla Kuveyt, 2 bin 36 konutla Rusya Federasyonu ve bin 54 konutla İngiltere vatandaşları izledi.


Suudi Arabistanlılar İstanbul'u, Kuveytliler Bursa'yı tercih etti 


Irak vatandaşları, yaklaşık yüzde 70'i İstanbul, Yalova, Antalya ve Sakarya olmak üzere 44 ilde konut satın aldı, Suudi Arabistan vatandaşlarının yaklaşık yarısı İstanbul'da olmak üzere Trabzon, Yalova ve Bursa'dan konut sahibi oldu. Kuveytliler ise yaklaşık yüzde 40'ı Bursa olmak üzere 15 ilde konut satın aldı.


Rusların tercihi Antalya


Rusya vatandaşlarının, yüzde 75,2'si Antalya'da olmak üzere İstanbul, Mersin ve Muğla dahil 19 ilde konut sahibi oldu. İngiliz vatandaşları da yüzde 85,8'i Muğla, Aydın ve Antalya'da olmak üzere 16 ilden konut edindi. 


Yabancılara yapılan satışların yüzde 93,5'i 10 ilde gerçekleşti. Yabancıların en çok konut aldığı il 7 bin 493 konut ile İstanbul oldu. İstanbul'da en fazla konutu Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt ve Afganistan vatandaşları aldı. 


İstanbul'u 6 bin 72 konut satışı ile Antalya izledi. Antalya'da en fazla konut Rusya, Irak, Ukrayna ve Almanya vatandaşları tarafından satın alındı. Bursa bin 501 konut satışı ile üçüncü sırada yer aldı.


Bursa'da konutların yaklaşık yarısı Kuveyt vatandaşları tarafından satın alındı, bunu Suudi Arabistan, Irak ve Rusya vatandaşları izledi. 


Yabancılara konut satışında bin 425 konut ile dördüncü sırada yer alan Yalova, Irak, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları tarafından tercih edildi. Yalova'yı takip eden Aydın'da ise başta İngilizler olmak üzere Kuveyt, Almanya, İrlanda ve Belçika vatandaşlarına konut satışı yapıldı.


AA




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



2015 yılında yabancılara 22 991 konut satıldı. Yabancılara yapılan satışlarda ilk sırayı 4 bin 228 konut ile Iraklılar aldı.


Suudi Arabistan vatandaşları 2 bin 704 konut ile ikinci sırada yer aldı. Bunu sırasıyla Kuveyt (2 bin 130), Rusya Federasyonu (2 bin 36) ve İngiltere (Bin 54) vatandaşları izledi. Iraklılar, yaklaşık yüzde 70'i İstanbul, Yalova, Antalya ve Sakarya olmak üzere 44 ilde konut satın aldı.


Suudi Arabistanlılar İstanbul'u Kuveytliler Bursa'yı tercih etti


Suudi Arabistan vatandaşları, yaklaşık yarısı İstanbul'da olmak üzere Trabzon, Yalova ve Bursa'dan konut sahibi oldu. Kuveytliler ise yaklaşık % 40'ı Bursa olmak üzere İstanbul, Aydın, Sakarya ve Kocaeli olmak üzere 15 ilde konut satın aldı.


RUSYA FEDERASYONU VATANDAŞLARININ TERCİHİ ANTALYA OLDU


Rusya Federasyonu vatandaşları, %75,2'si Antalya'da olmak üzere İstanbul, Mersin ve Muğla dahil 19 ilimizde konut sahibi oldu. İngiliz vatandaşları, %85,8'i Muğla, Aydın ve Antalya'da olmak üzere 16 ilden konut satın aldı.


YABANCILAR EN ÇOK İSTANBUL'DAN KONUT ALDI


Yabancılara yapılan satışların %93,5'i 10 ilde gerçekleşti. Yabancıların en çok konut aldığı il 7 493 konut ile İstanbul oldu. İstanbul'da en çok konutu Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt ve Afganistan vatandaşları aldı.

İstanbul'u 6 bin 72 konut satışı ile Antalya izledi. Antalya'da en fazla konutu Rusya Federasyonu, Irak, Ukrayna ve Almanya vatandaşları satın aldı. Bursa Bin 501 konut satışı ile üçüncü sırada yer aldı. Bursa'da konutların yaklaşık yarısı Kuveyt vatandaşları tarafından satın alınırken, bunu Suudi Arabistan, Irak ve Rusya Federasyonu vatandaşları izledi. 1 425 konut satışı ile yabancılara konut satışında dördüncü sırada olan Yalova ise Irak, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları tarafından tercih edildi. Beşinci sırada yer alan Aydın'da ise başta İngilizler olmak üzere Kuveyt, Almanya, İrlanda ve Belçika vatandaşları konut satın aldı.



Yeni Şafak




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye'de 2015 yılında yabancılara satılan 22 bin 991 konutun 4 bin 228'in Iraklılar aldı. Rusya Federasyonu vatandaşlarının konut alımında tercihi Antalya oldu.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kayıtlarına göre; yabancılara yapılan satışlarda Suudi Arabistan vatandaşları 2 bin 704 konut ile ikinci sırada yer aldı. Bunu sırasıyla Kuveyt (2 bin 130), Rusya Federasyonu (2 bin 36) ve İngiltere (1 054) vatandaşları izledi. Iraklılar, yaklaşık yüzde 70'i İstanbul, Yalova, Antalya ve Sakarya olmak üzere 44 ilde konut satın aldı.


SUUDİLERİN TERCİHİ İSTANBUL, KUVEYTLİLERİN BURSA


Suudi Arabistan vatandaşları, yaklaşık yarısı İstanbul'da olmak üzere Trabzon, Yalova ve Bursa'dan konut sahibi oldu. Kuveytliler ise yaklaşık yüzde 40'ı Bursa olmak üzere İstanbul, Aydın, Sakarya ve Kocaeli olmak üzere 15 ilde konut satın aldı.


RUSYA FEDERASYONU VATANDAŞLARININ TERCİHİ ANTALYA


Rusya Federasyonu vatandaşları, yüzde 75,2'si Antalya'da olmak üzere İstanbul, Mersin ve Muğla dahil 19 ilimizde konut sahibi oldu. İngiliz vatandaşları, yüzde 85,8'i Muğla, Aydın ve Antalya'da olmak üzere 16 ilden konut satın aldı.


Yabancılara yapılan satışların yüzde 93,5'i 10 ilde gerçekleşti. Yabancıların en çok konut aldığı il 7 bin 493 konut ile İstanbul oldu. İstanbul'da en çok konutu Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt ve Afganistan vatandaşları aldı.


İstanbul'u 6 bin 72 konut satışı ile Antalya izledi. Antalya'da en fazla konutu Rusya Federasyonu, Irak, Ukrayna ve Almanya vatandaşları satın aldı. Bursa bin 501 konut satışı ile üçüncü sırada yer aldı. Bursa'da konutların yaklaşık yarısı Kuveyt vatandaşları tarafından satın alınırken, bunu Suudi Arabistan, Irak ve Rusya Federasyonu vatandaşları izledi. Bin 425 konut satışı ile yabancılara konut satışında dördüncü sırada olan Yalova ise Irak, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları tarafından tercih edildi. Beşinci sırada yer alan Aydın'da ise başta İngilizler olmak üzere Kuveyt, Almanya, İrlanda ve Belçika vatandaşları konut satın aldı.



Zaman






Bu haber Kent Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Suudi Arabistan vatandaşları 2 bin 704 konut ile ikinci sırada yer aldı. Bunu sırasıyla Kuveyt (2 bin 130), Rusya Federasyonu (2 bin 36) ve İngiltere (Bin 54) vatandaşları izledi. Iraklılar, yaklaşık yüzde 70’i İstanbul, Yalova, Antalya ve Sakarya olmak üzere 44 ilde konut satın aldı.

Suudi Arabistanlılar İstanbul’u Kuveytliler Bursa’yı tercih etti

Suudi Arabistan vatandaşları, yaklaşık yarısı İstanbul’da olmak üzere Trabzon, Yalova ve Bursa’dan konut sahibi oldu. Kuveytliler ise yaklaşık % 40’ı Bursa olmak üzere İstanbul, Aydın, Sakarya ve Kocaeli olmak üzere 15 ilde konut satın aldı.

RUSYA FEDERASYONU VATANDAŞLARININ TERCİHİ ANTALYA OLDU

Rusya Federasyonu vatandaşları, %75,2’si Antalya’da olmak üzere İstanbul, Mersin ve Muğla dahil 19 ilimizde konut sahibi oldu. İngiliz vatandaşları, %85,8'i Muğla, Aydın ve Antalya’da olmak üzere 16 ilden konut satın aldı.

YABANCILAR EN ÇOK İSTANBUL’DAN KONUT ALDI

Yabancılara yapılan satışların %93,5’i 10 ilde gerçekleşti. Yabancıların en çok konut aldığı il 7 493 konut ile İstanbul oldu. İstanbul’da en çok konutu Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt ve Afganistan vatandaşları aldı.

İstanbul’u 6 bin 72 konut satışı ile Antalya izledi. Antalya’da en fazla konutu Rusya Federasyonu, Irak, Ukrayna ve Almanya vatandaşları satın aldı. Bursa Bin 501 konut satışı ile üçüncü sırada yer aldı. Bursa’da konutların yaklaşık yarısı Kuveyt vatandaşları tarafından satın alınırken, bunu Suudi Arabistan, Irak ve Rusya Federasyonu vatandaşları izledi. 1 425 konut satışı ile yabancılara konut satışında dördüncü sırada olan Yalova ise Irak, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları tarafından tercih edildi. Beşinci sırada yer alan Aydın’da ise başta İngilizler olmak üzere Kuveyt, Almanya, İrlanda ve Belçika vatandaşları konut satın aldı. 


Kent




Bu haber Yeni Alanya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


YABANCILARA yapılan satışlarda ilk sırayı 4 bin 228 konut ile Iraklılar aldı. Suudi Arabistan vatandaşları 2 bin 704 konut ile ikinci sırada yer aldı. Bunu sırasıyla Kuveyt (2 bin 130), Rusya Federasyonu (2 bin 36) ve İngiltere (Bin 54) vatandaşları izledi. Iraklıların yaklaşık yüzde 70’i İstanbul, Yalova, Antalya ve Sakarya olmak üzere 44 ilde konut satın aldı. Suudi Arabistanlılar İstanbul’u, Kuveytliler Bursa’yı tercih etti. Suudi Arabistan vatandaşlarının yaklaşık yarısı İstanbul’da olmak üzere Trabzon, Yalova ve Bursa’dan konut sahibi oldu. Kuveytlilerin ise yaklaşık yüzde 40’ı Bursa olmak üzere İstanbul, Aydın, Sakarya ve Kocaeli olmak üzere 15 ilde konut satın aldı.

RUSLARIN TERCİHİ ANTALYA 

Rusya Federasyonu vatandaşlarının yüzde 75,2’si Antalya’da olmak üzere İstanbul, Mersin ve Muğla dahil 19 ilimizde konut sahibi oldu. İngiliz vatandaşlarının yüzde 85,8'i Muğla, Aydın ve Antalya’da olmak üzere 16 ilden konut satın aldı. 

KONUT ALIMINDA İSTANBUL LİDER 

Yabancılara yapılan satışların yüzde 93,5’i 10 ilde gerçekleşti. Yabancıların en çok konut aldığı il 7 bin 493 konut ile İstanbul oldu. İstanbul’da en çok konutu Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt ve Afganistan vatandaşları aldı. İstanbul’u 6 bin 72 konut satışı ile Antalya izledi. Antalya’da en fazla konutu Rusya Federasyonu, Irak, Ukrayna ve Almanya vatandaşları satın aldı. Bursa bin 501 konut satışı ile üçüncü sırada yer aldı. Bursa’da konutların yaklaşık yarısı Kuveyt vatandaşları tarafından satın alınırken, bunu Suudi Arabistan, Irak ve Rusya Federasyonu vatandaşları izledi. Bin 425 konut satışı ile yabancılara konut satışında dördüncü sırada olan Yalova ise Irak, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları tarafından tercih edildi. Beşinci sırada yer alan Aydın’da ise başta İngilizler olmak üzere Kuveyt, Almanya, İrlanda ve Belçika vatandaşları konut satın aldı. 



Yeni Alanya




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015'te yabancılara satılan konut sayısını açıkladı. 2015'te yabancılara 22 bin 991 konut satıldı. Satışlarda ilk sırayı 4 bin 228 konutla Iraklılar aldı. Irak'ı sırasıyla Suudi Arabistan, Kuveyt, Rusya ve ingiltere izledi. 


Araplar İstanbul'u tercih etti 


Suudi Arabistanlılar istanbul'u, Kuveytliler Bursa'yı tercih etti. Iraklıların ise yaklaşık yüzde 70'i İstanbul, Yalova, Antalya ve Sakarya başta olmak üzere 44 ilde konut aldı. 



Posta


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TÜRKİYE İstatistik Kurumu'nun verilerine göre 2015 yılında Türkiye'de yabancılara 22 bin 991 konut satıldı. Gecen yıl yabancılara yapılan satışlarda ilk sırayı 4 bin 228 konut ile Irak vatandaşları aldı. Iraklılar'ı 2 bin 704 konutla Suudi Arabistan. 2 bin 130 konutla Kuveyt, 2 bin 36 konutla Rusya Federasyonu ve bin 54 konutla İngiltere vatandaşları izledi. Irak vatandaşları, yaklaşık yüzde 70'i İstanbul, Yalova, Antalya ve Sakarya olmak üzere 44 ilde konut satın aldı, Suudi Arabistan vatandaşlarının yaklaşık yarısı İstanbul'da olmak üzere Trabzon, Yalova ve Bursa'dan konut sahibi oldu. Kuveytliler ise yaklaşık yüzde 40'ı Bursa olmak üzere 15 ilde konut satın aldı. Yabancılara yapılan satısların yüzde 93.5'l 10 ilde gerçekleşti. Yabancıların en cok konut aldığı il 7 bin 493 konut ile istanbul oldu. İstanbul'u 6 bin 72 konut satısı ile Antalya izledi. Bursa bin 501 konut satısı ile üçüncü sırada yer aldı.  


Star


Haber Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye’de 2015 yılında yabancılara toplam 22 bin 991 konut satıldı. Iraklılar 4228 konut ile ilk sırayı aldı. Bu ülkeyi Suudi Arabistan ve Kuveyt izledi. Araplar en çok İstanbul ve Bursa’dan ev alırken Ruslar Antalya, İngilizler ise Muğla’yı tercih etti.


Türkiye’den konut alan yabancılar arasında Ortadoğu ülkelerinin ağırlığı hissedilmeye başlandı. Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre, 2015 yılında yabancılara toplam 22 bin 991 konut satıldı. Yabancılara yapılan satışlarda ilk sırayı 4228 konut ile Iraklılar aldı. İkinci sırada Türkiye’den 2704 konut alan Suudi Arabistan vatandaşları bulunurken, üçüncü sırada ise 2130 konutla Kuveyt vatandaşları yer aldı.


Araplar Marmara’ya, Ruslar Akdeniz’e


Iraklılar, yaklaşık yüzde 70’i İstanbul, Yalova, Antalya ve Sakarya olmak üzere 44 ilde konut satın aldı. Suudi Arabistan vatandaşları, yaklaşık yarısı İstanbul’da olmak üzere Trabzon, Yalova ve Bursa’dan konut sahibi oldu. Kuveytliler ise yaklaşık yüzde 40’ı Bursa olmak üzere İstanbul, Aydın, Sakarya ve Kocaeli olmak üzere 15 ilde konut satın aldı. Bu üç ülkenin ardından ise Türkiye’den en çok konut alan 2036 ile Rus vatandaşları ve 1054 ile de İngiliz vatandaşları oldu. Ruslar, konutların yüzde 75’ini Antalya’dan satın aldı. İngilizlerin ise aldıkları konutların yüzde 85.8’lik oranını Muğla, Aydın ve Antalya oluşturdu.


Meydan


Haber Korkusuz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


2015 yılında yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 4 bin 228 ile konut ile Iraklılar aldı. Suudi Arabistan vatandaşlan ise 2 bin 704 konut ile ikinci oldu. 2015 yılında yabancılara 22 bin 991 konut satıldı. Yabancılara yapılan satışlarda ilk sırayı 4 bin 228 konut ile Iraklılar aldı. Suudi Arabistan vatandaşlan 2 bin 704 konut ile ikinci sırada yer aldı. Bunu sırasıyla 2 bin 130 ile Kuveyt, 2 bin 36 ile Rusya Federasyonu ve bin 54 ile ingiltere vatandaşlan izledi. Iraklılar, yüzde 70'i istanbul, Yalova, Antalya ve Sakarya olmak üzere 44 ilde konut satın aldı. 


Korkusuz



Haber Hürses Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Türkiye'de geçen yıl yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırada 4 bin 228 konut ile Irak vatandaşları yer aldı. 


Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) basın bültenine göre, 2015 yılında yabancılara 22 bin 991 konut satıldı. Söz konusu dönemde yabancılara yapılan satışlarda ilk sırayı 4 bin 228 konut ile Irak vatandaşları aldı. 


Iraklıları, 2 bin 704 konutla Suudi Arabistan, 2 bin 130 konutla Kuveyt, 2 bin 36 konutla Rusya Federasyonu ve bin 54 konuda İngiltere vatandaşları izledi. 


Irak vatandaşları, yaklaşık yüzde 70'i İstanbul, Yalova, Antalya ve Sakarya olmak üzere 44 ilde konut satın aldı, Suudi Arabistan vatandaşlarının yaklaşık yansı İstanbul'da olmak üzere Trabzon, Yalova ve Bursa'dan konut sahibi oldu. Kuveytliler ise yaklaşık yüzde 40'ı Bursa olmak üzere 15 ilde konut satın aldı. Rusya vatandaşlarının, yüzde 75,2'si Antalya'da olmak üzere İstanbul, Mersin ve Muğla dahil 19 ilde konut sahibi oldu. 


İngiliz vatandaşları da yüzde 85,8'i Muğla, Aydın ve Antalya'da olmak üzere 16 ilden konut edindi. Yabancılara yapılan satışların yüzde 93,5'i 10 ilde gerçekleşti. Yabancıların en çok konut aldığı il 7 bin 493 konut ile İstanbul oldu. İstanbul'da en fazla konutu Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt ve Afganistan vatandaşları aldı. İstanbul'u 6 bin 72 konut satışı ile Antalya izledi. Antalya'da en fazla konut Rusya, Irak, Ukrayna ve Almanya vatandaşları tarafından satın alındı.


Bursa bin 501 konut satışı ile üçüncü sırada yer aldı. Bursa'da konutların yaklaşık yarısı Kuveyt vatandaşları tarafından satın alındı, bunu Suudi Arabistan, Irak ve Rusya vatandaşları izledi. 


Hürses


Geri Dön