28 / 03 / 2024

türkiyede 2014 eğitim yatırımları

türkiyede 2014 eğitim yatırımları

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2014 yılında eğitime 78,5 milyar lira bütçe ayırdıklarını belirterek, "Bakın, eğitime sağlığa, spora ve sosyal desteklere harcayacağımız 2014 rakamı, bütün Türkiye'de topladığımız vergilerin neredeyse yarısı."

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

1 milyonu aşkın öğretmenin beklediği haber Milli Eğitim Bakanı Özer'den geldi! Cuma günü yayımlanacak

Türkiye'de eğitim camiasında 1 milyon 200 bin öğretmen görev yapıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmelik çalışmalarında son aşamaya gelindiğini duyurdu. Çalışma cuma günü yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderilecek.

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi!

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi. İstanbul Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı hastane binalarının değiş tokuşunu yaptı.

TİMDER Akademi eğitim seminerleri 2018 dönemi başladı!

TİMDER Akademi eğitim seminerleri 2018 dönemi başladı. Eğitimler Kasım ayı sonuna kadar devam edecek...

Defne İnşaat Taahhüt Petrol Sanayi Eğitim Ticaret Limited Şirketi Kaynarca Şubesi açıldı!

Defne İnşaat Taahhüt Petrol Sanayi Eğitim Ticaret Limited Şirketi Kaynarca Şubesi 5 bin TL sermaye ile 6 Ekim'de açıldı. 

Ankara Keçiören'e dev eğitim yatırımı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara'nın Keçiören ilçesine yapılacak Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Eğitim Kampüsü’nün temeli atıldı. Temel atma törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

ODÜ Merkezi Kütüphane ve Eğitim Merkezi Eylül'de açılacak!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) kampüsü içerisinde Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi inşa ediliyor. Projenin Eylül'de hizmete açılması bekleniyor.

Türk Eğitim Vakfı Bodrum Şubesi açılıyor!

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Bodrum Şubesi 17 Temmuz Pazartesi günü açılıyor.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi için otel projesi!

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek hizmet binasının yanına depremzedeler, mülteciler ve öğrenciler için otel inşa edilecek.

Schüco lojistik ve eğitim merkezini hizmete açtı!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Schüco, dünyadaki en önemli ikinci lojistik ve eğitim merkezini hizmete açtı. Merkez 25 bin metrekare alan üzerinde inşa edildi.

Samsun Atakum Eğitim Araştırma Hastanesi Eylül'de açılacak!

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın planladığı ve hayata geçirdiği Samsun Atakum Eğitim Araştırma Hastanesi Eylül'de açılacak.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi 750 günde bitecek!

Giresun 350 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ihale edildi. Hastanenin 750 günde tamamlanması planlanıyor.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 900 araçlık otopark!

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki otopark sorunu büyükşehir belediyesinin yatırımlarıyla çözülüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 900 araçlık otopark inşa ediyor.

türkiyede 2014 eğitim yatırımları Haberi

türkiyede 2014 eğitim yatırımları


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2014 yılında eğitime 78,5 milyar lira bütçe ayırdıklarını belirterek, "Bakın, eğitime sağlığa, spora ve sosyal desteklere harcayacağımız 2014 rakamı, bütün Türkiye'de topladığımız vergilerin neredeyse yarısı. Siz bir devlet düşünün ki topladığı verginin yarısını sadece eğitime, sağlığa, spora ve sosyal hizmetlere ayırıyor" dedi.


Kocaeli'nde Gültepe İlkokulu ve Aile Sağlığı Merkezinin açılışında konuşan Işık, gelecek nesillere çok daha iyi bir vatan bırakma gayreti içinde olduklarını söyledi.


Işık, 11 yıllık AK parti iktidarı olarak bütçeden en fazla payı eğitime ayırdıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:


"Bu sene 2014 yılında eğitime ayırdığımız para 78,5 milyar lira yani eski parayla 78,5 katrilyon lira. Bakın, eğitime sağlığa, spora ve sosyal desteklere harcayacağımız 2014 rakamı, bütün Türkiye'de topladığımız vergilerin neredeyse yarısı. Siz bir devlet...