23 / 04 / 2024

türkiyede afet

türkiyede afet

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı: " Ülkemiz, ciddî afet tehdidi altında olan bir bölgede ' dedi...

Deprem bölgesine dev ödenek! Bütçenin yüzde 14,4’ü deprem bölgesine!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, 2024 yılı bütçesinden afet konutlarının yapım giderlerinde kullanılmak üzere çok önemli bir ödenek tahsis edildiğini söyledi. Kurt, "Deprem bölgemize tahsis edilen ödenek, bütçemizin yüzde 14,4'üne denk düşmektedir” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Afet konutlarında son dakika müjdesi! Bu yıl teslim edilecek!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, afet konutları ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamasında 40 bin afetzedenin ev ya da iş yerlerine kavuşturulduğunu belirterek, yıl sonuna kadar bütün afet konutlarının tesliminin yapılacağını dile getirdi.

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı 2022 yılında faaliyete geçiyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamada "Büyük afetleri önleyemeyiz ancak afetlere karşı önlem alabiliriz. Bizim belki de üzerinde durmamız gereken en önemli mesele bu. Yani risk azaltma ve planlama meselesi" dedi.

Marmara depremleri Türkiye için milat oldu! 

Geçtiğimiz hafta Marmara Denizi'nde yaşanan 3.2'lik deprem endişe yaratmıştı. ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban, Marmara depremlerinin afetlere bakışı açısından bir milat olduğunu dile getirdi. 

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Çiftçi Towers'da afet hazırlığı tamamlandı!

Zincirlikuyu'da yükselen Çiftçi Towers, 45 katlı iki kulede olası tüm afet planlarını Amerikan modeliyle yaptı. Kuleler fonksiyonlarını kendi içlerinde yönetecek.

Çiftçi Towers'ta afet planları tamamlandı!

Zincirlikuyu’da yükselen Çiftçi Towers, 45 katlı iki kulede olası tüm afet planlarını Amerikan modeliyle yaptı. Kuleler fonksiyonlarını kendi içlerinde yönetecek.

TAMP İstanbul 2015 afet yönetim tatbikatı yapıldı!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından afet ve acil durumlara ilişkin birimlerin koordinasyonunu sağlamak için hazırlanan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), İstanbul'da yapılan bir tatbikatla test edildi.

Türkiye Afet Müdahale Planı ilk kez İstanbul'da test edilecek!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından afet ve acil durumlara ilişkin birimlerin koordinasyonunu sağlamak için hazırlanan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), ilk kez İstanbul'da tatbikatla test edilecek...

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Didem Erendil Tüzer: Türkiyede yatırımcılar çeşitlenmeye başladı!

Cushman&Wakefield Yatırım ve Sermaye Piyasaları Direktörü Didem Erendil Tüzer, geçtiğimiz gün düzenlenen “ Küresel Ekonomik Gelişmeler Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ” panelinde yatırımcıların çeşitlenmeye başladığını duyurdu...

türkiyede afet Haberi

türkiyede afet

Sel, heyelan, deprem gibi afetlerden dolayı ciddî mal ve can kaybı yaşandı. Afetlere karşı savunmasız bir yapı stoğumuz mevcut" dedi. Tekirdağ'da, Çorlu Iş insanları ve Sanayiciler Derneğince (ÇISAD) "Trakya Kentsel Dönüşüm Zirvesi" gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Çorlu'da bir otelde düzenlenen toplanüda yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümün, Van depreminin ardından ülke gündeminde önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Hiikümetin kentsel dönüşüm anlamında ciddî çalışmaları olduğunu belirten Haspolatlı, "Ülkemiz ciddî afet tehdidi altında olan bir bölgede. Sel, heyelan, deprem gibi afetlerden dolayı ciddi mal ve can kaybı yaşandı. Afetlere karşı savunmasız bir yapı stoğumuz mevcut. Van depremi sonrası çalışmalarımız lıızlaııdı ve kentsel dönüşüm için start verildi" dedi. Haspolatlı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında...