27 / 04 / 2024

türkiyede bes katılımcı sayısı

türkiyede bes katılımcı sayısı

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) raporuna göre, 2020 sonu itibarıyla Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) katılımcı sayısı 12.6 milyona ulaşırken, yaklaşık portföy büyüklüğü 171 milyar lira oldu.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: Piyasanın yıl sonu dolar beklentisi 40 TL oldu!

Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; sene sonu enflasyon beklentisi Ocak'ta yüzde 42,04 seviyesinde gerçekleşti. Sene sonu doları/TL beklentisi ise, 40 TL oldu.

BES’te 1 Ocak'tan itibaren yeni dönem başladı...

1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olan uygulama kapsamında Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları sözleşmelerini bankalara teminat olarak gösterecek, bankalardan uygun faiz ve şartlar ile kredi kullanabilecekleri kaydedildi. Başvuru şartları ve haberin detayları...

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

BES'te kısmen ödeme dönemi: Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelik değişikliği, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) katılımcılara birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan kısmını toplu halde çekebilme hakkı tanıdı.

Fuzul GYO, en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO oldu! Halka arz büyüklüğü 817 milyon 554 bin TL!

Fuzul GYO, halka arz olan GYO şirketleri arasında en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO oldu. İşte Fuzul GYO'nun halka arzı ile ilgili tüm detaylar...

Kişisel verilerin korunmasını kimse ciddiye almıyor!

Kaspersky tarafından yapılan Dijital Batıl İnançlar adlı yeni bir ankete göre, Türkiye’deki katılımcıların %28’inin internette kendileri hakkında hangi verilerin kamuya açık olarak bulunabileceği hakkında bilgisi yok.

Dünyanın en büyük Bitcoin konferansına katılım yarı yarıya düştü

Geçen yıl 35.000 olan Bitcoin 2023 etkinliğine yaklaşık 15.000 katılımcı bekleniyor - muhtemelen "kripto kışı" olarak bilinen gerilemenin bir sonucu. ABD başkan adayı Robert F. Kennedy Jr. da planlanan konuşmacılar arasında yer alıyor.

BES'e özel düşük faizli kredi imkanı! Detaylar açıklandı

BES katılımcıları için ucuz kredi imkanı doğdu. Buna göre; BES'e katılmış olanlar ucuz kredi fırsatı ve birçok avantajdan yararlanacak. Konuyla ilgili detaylardan bahseden TÜRKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, milyonlar tarafından merak edilenleri paylaştı.

BES katılımcılarına kredi fırsatı! Katılımcılar nasıl ve hangi koşullarda kredi çekebilecek? Sistem nasıl işleyecek?

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde gerçekleştirilen önemli bir değişiklik ile BES katılımcıları, artık kısa süreli ihtiyaçlarını için birikimlerini bozmadan bankalardan kredi çekebilecek. Düzenleme altı ay sonra yürürlüğe girecek.

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde önemli değişiklik! BES katılımcıları birikimlerine karşılık kredi kullanabilecek!

SEDDK, bireysel emeklilik sistemine ilişkin yönetmelikte değişikliğe giderek katılımcılara avantajlı kredi kullanma imkanı sağlanacak. Böylece eskiden ‘Paraya ihtiyacım var’ deyip birikimlerini çekmek isteyenlere ‘kredi’ seçeneği sunulurken, sistemden çıkışların da önlenmesi hedefleniyor.

BES’e katılımlar hızla artıyor. Fon büyüklüğü 433 milyara ulaştı

Katılımcıların ödediği fon tutarı ve devlet katkısıyla birlikte Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)  toplam büyüklüğü 400 milyar 74 milyon lirayı buldu. 33 milyar 330,2 milyon liralık toplam fon büyüklüğü ile sistemde toplam büyüklük 2022 yılında 433 milyar 404,2 milyon lira oldu

BES'te reşit olmayan katılımcılar arttı!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) uygulamasında 18 yaş altı katılımcı sayısı 552 bin kişiyi aştığını açıkladı.

BES’in cazibesi arttı! Son 10 yılda 17 kat büyüdü!

Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de 19. yılını tamamlayan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 2012 yılından bu yana fon büyüklüğünü 17 kat, katılımcı sayısını 4,5 kattan fazla artırdı.

türkiyede bes katılımcı sayısı Haberi

türkiyede bes katılımcı sayısı

TKYD açıklamasına göre, Dernek, Ocak 2021 itibarı ile Ludens İleri Finansal Hizmetler'e ‘Emeklilik Yatırım Fonları Performans Raporu’ hazırlattı. Rapora göre, Gönüllü Bireysel Emeklilik Fonları'nın ağırlıklı ortalama net getirisi, son 5 yılda TÜFE’nin (tüketici fiyat endeksi) 95 puan, son 10 yılda 139 puan ve BES'in başladığı 2004'den beri ise 414 puan ile TÜFE'nin üzerinde getiri elde etti. 2020'de emeklilik fonlarının ağırlıklı ortalama getirisi enflasyonun 17 puan üzerinde gerçekleşti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; BES, Aralık 2020 itibarıyla 17. yılını geride bırakarak 12.6 milyon katılımcıya ulaştı. Bu katılımcıların 6.9 milyonu Gönüllü BES ve 5.7 milyonu Otomatik Katılım Sistemi’nde (OKS) yer aldı. 2020 sonu itibarıyla BES'te toplam portföy büyüklüğü yaklaşık 171 milyar lira oldu. Bu büyüklüğün 160 milyar liralık kısmı gönüllü BES, 11...