18 / 04 / 2024

türkiyede elektrik tüketimi

türkiyede elektrik tüketimi

Medyaya yansıyan haber ve verilerle derlenen bilgilere göre ülkelerin kişi başına yıllık elektrik tüketimi belirlendi. Ajans Press'in derlediği bilgilere göre Türkiye'de kişi başına elektrik tüketimi 3.348 kWh olarak belirlendi.

Sokak lambalarından tasarruf!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Sokak aydınlatmalarından elde edeceğimiz tasarruf 600 milyon liraya yakın. Şu anki lambaların ömrü 8 bin saat, takacağımız lambaların ömrü gelişen teknolojiyle beraber 100 bin saat" dedi.

Elektrik tüketimi 255 milyar kilovatsaati aştı!

Türkiye'de geçen yıl elektrik tüketimi, önceki yıla göre yüzde 3,7 artarak 255 milyar 490 milyon kilovatsaat oldu. Elektrik üretimi ise önceki yıla göre yüzde 4,2 artarak 250 milyar 381 milyon kilovatsaate ulaştı.

Sanayide 8 milyar liralık dönüşüm!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Enerji verimliliği kapsamında sanayide dönüşümün ilk adımını elektrik motorlarında atıyoruz. "Elektrik tüketimine harcanan 8 milyar lira, ülkenin cebinde kalacak" diye konuştu...

Elektrik üretimi de tüketimi de arttı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) verilerine göre, elektrik üretimi ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,2 artarak 18 milyar 420,2 milyon kWh oldu...

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

Daha az enerji tüketimi sağlayan Bosch ASX12XB30N klimanın fiyatı açıklandı!

Son yıllarının en sıcak günlerinin yaşandığı ve ülkenin her bölgesinin resmen sıcaklıktan kavrulduğu şu günlerde Bosch’tan iç ferahlatacak bir haber geldi. Bosch, daha az enerji tüketimi sağlayan ve mükemmel bir sessizliğe sahip olan Bosch ASX12XB30N klimayı tanıttı.

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

Sıcaklar arttı, elektrik tüketimi rekor üstüne rekor kırdı!

Türkiye'de elektrik tüketimi 1 milyon 27 bin 568 megavatsaatle günlük bazda yeni rekora ulaştı. İşte detaylar...

BEDAŞ açıkladı: Elektrik tüketimi yüzde 30 geriledi!

İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik dağıtım hizmeti sağlayan BEDAŞ, Kurban Bayramı tatili süresinde elektrik tüketimindeki düşüşün, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 30'u bulduğunu belirtti.

Tamamen elektrikli Renault Zoe Haziran fiyatları ile bayilerde 

Elektrik enerjisi, benzin ve dizel yakıtlara kıyasla genellikle daha ucuzdur. Renault Zoe'nin daha düşük enerji tüketimi, işletme maliyetlerini azaltır. Ayrıca, elektrikli araçların bakım maliyetleri genellikle daha düşüktür çünkü daha az hareketli parçaya sahiptirler.

Türkiye Nisan ayında 2,7 milyon ton ham çelik üretti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin ham çelik üretimi Nisan ayında 2,7 milyon ton, nihai mamul tüketimi de 3,5 milyon ton şeklinde oldu.

380 bin TL'lik yeni Renault Clio Türkiye'de; Sıfır km'de ucuz otomobil almak isteyenler acele etsin

Hem fiyat hem de yakıt tüketimi bakımından öne çık Renault Clio Türkiye'de oldukça ilgi gören modellerin başında geliyor. Renault Clio yeni versiyonuyla satışa çıkmaya hazırlanıyor. İşte sadece 380 bin TL’ye satılacak olan Renault Clio modelinin ayrıntıları...

İşte prizde kalan şarj aletinin size aylık maliyeti: Elektrik tüketimi ve enerji tasarrufu hakkında bilinmesi gerekenler

Günümüzde teknoloji bağımlılığının artmasıyla birlikte, şarj edilebilir cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak birçoğumuz, şarj aletlerini prizde bıraktığımızda da elektrik tüketip tüketmediğini merak ediyoruz.

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

SODEV’den yeni rapor: ‘Orta sınıf yoksullaştı, kahvaltı ve kırmızı et tüketimi azaldı’

SODEV’in yayımladığı raporda, ekonomik kriz ve enflasyon yüzünden, ‘orta sınıf’ın yoksullaştığı belirtildi. Araştırmaya katılan kişiler sadece temel ihtiyaçlarını giderebildiğini ifade ederken, yüzde 56’sı ise kahvaltı yapmadığını kaydetti.

Güzellik görecelidir ama Honda Jazz e-HEV herkese güzel! İşte 08 Mayıs 2023 fiyat listesi

Hibrit teknolojisine sahip Jazz e-HEV, benzinli motor ve iki elektrik motorunu bir arada kullanarak daha verimli ve çevre dostu bir sürüş sunar. Bu sayede, düşük yakıt tüketimi ve emisyon salınımı sağlar. Peki 08 Mayıs 2023 fiyat listesi

Pratik, ekonomik ve teknolojik Ford Puma bayilerde! yüksek bir yakıt verimliliği sunan Puma'nın fiyat listesi nedir?

Ford Puma'nın yakıt ekonomisi de oldukça etkileyicidir. Aracın 1.0 litrelik üç silindirli EcoBoost motoru, düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon değerleri sunar, böylece daha çevre dostu bir seçim olmasını sağlar

türkiyede elektrik tüketimi Haberi

türkiyede elektrik tüketimi

Medya izleme ajansı Ajans Press, elektrik kullanımına ilişkin en son verilerden elde edilen bulguları inceledi. Statista verilerinden derlenen bilgilere ve medyaya yansımalarına göre Türkiye'de kişi başına elektrik tüketimi 3.348 kWh olarak ölçüldü.

 

Sputniknews'te yer alan habere göre; En yüksek tüketim 15 bin 438 kwh ile Kanada olurken, ikinci sırayı 13 bin 098 kwh ile ABD aldı. Suudi Arabistan'da kişi başına elektrik tüketimi 10.239 kWh iken, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu diğer ülkeler ilk on içinde; Japonya, Fransa, Rusya, Almanya, Birleşik Krallık ve Çin. Nijerya'nın 157 kWh tüketim miktarı ile listenin en sonunda yer aldığı...