24 / 04 / 2024

türkiyede elektrik üretim kaynakları

türkiyede elektrik üretim kaynakları

Petrol ve doğalgazda dışa bağımlı Türkiye, enerji faturasını azaltmak için kömür yatırımlarını devreye sokmaya çalışıyor. Elektrik ihtiyacının yüzde 25’i kömürden karşılanırken, bu rakamın yüzde 42’ye çıkarılması planlanıyor...

Tüketim arttı, üretim yerinde saydı! 'Bugün alayım yarın bu fiyata bulamam diyenler' çoğaldı, bu işte bir terslik var!

Sanayi üretim endeksi, 2023 kasımda aylık bazda yüzde 1,4 azaldı. TCMB eski başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tüketim artarken, üretim iki yıldır yerinde sayıyorsa bu işte bir terslik olduğunu söyledi.

Konutlarda tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı! 

Avrupa İstatistik Ofisi, AB üyesi ülkelerde bu yılın ilk yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair verileri yayımladı. Bu kapsamda AB ülkelerinde tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

TEİAŞ duyurdu: Elektrik santrallerine 379,6 milyon liralık destek verilecek!

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), 44 elektrik üretim santraline 2023 Mayıs için 379 milyon 635 bin 960 TL kapasite ödemesi gerçekleştirecek.

Elektrik santrallerine 431,6 milyon liralık destek

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), 44 elektrik üretim santraline nisan ayı için 431 milyon 631 bin 826 TL kapasite ödemesi gerçekleştirilecek.

Beykent Üniversitesi çok sayıda Araştırma ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 26 Şubat 2023!

Beykent Üniversitesi 20 Araştırma ve Öğretim Görevlisi alacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi 26 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Erenay Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Erenay Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Atilla Süne tarafından kuruldu.

Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ duyurdu

BOTAŞ'ın yayımladığı ekim ayı tarife tablosuna göre; doğal gazda mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı abonelerin ekim tarifesi sabit bırakıldı. Elektrikte de tüm abone gruplarının 1 Ekim'den itibaren geçerli olan tarifeleri de aynı kaldı.

Kypsela Biyokütle Ve Elektrik Üretim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Kypsela Biyokütle Ve Elektrik Üretim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Gülşah Kaplan tarafından kuruldu.

Türksoylum Elektrik İnşaat Otomotiv Plastik Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türksoylum Elektrik İnşaat Otomotiv Plastik Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde İsmail Şakartepe tarafından kuruldu.

Bursa Nilüfer'de 1.4 milyar TL'ye icradan satılık elektrik üretim santrali!

T.C. Bursa 7. İcra Dairesi, Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Minareli Çavuş Mahallesi'nde yer alan elektrik üretim santralini 1 milyar 388 milyon 375 bin 367 TL'ye satıyor...

Pegasi Sular Elektrik Üretim İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pegasi Sular Elektrik Üretim İnşaat Ve Ticaret  Anonim Şirketi Kartal’da   50 bin TL sermaye bedeli  ile Emre Atar tarafından kuruldu.

Emba Elektrik Üretim Anonim Şirketi Adana Özel Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, Emba Elektrik Üretim Anonim Şirketi Adana Özel Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti.

türkiyede elektrik üretim kaynakları Haberi

türkiyede elektrik üretim kaynakları


Petrol ve doğalgazda dışa bağımlı Türkiye, enerji faturasını azaltmak için kömür yatırımlarını devreye sokmaya çalışıyor. Elektrik ihtiyacının yüzde 25’i kömürden karşılanırken, bu rakamın yüzde 42’ye çıkarılması planlanıyor. 2023 hedefleri için toplam tutarı 42 milyar doları bulan 21 bin 500 megavatın üzerinde ek yatırıma ihtiyaç duyuluyor. 


Elektrik üretiminde kömürün payını artırmak isteyen enerji yönetimi, kömür yatırımları için harekete geçti. Geçtiğimiz günlerde Kemerköy ve Yeniköy Termik Santrali’nin ihalesi yapılırken, en yüksek teklifi IC İçtaş vermişti. Ardından ihalesi yapılan Çatalağzı Termik Santrali için de en yüksek teklif 351 milyon dolarla Demir Madencilik’ten geldi. Muğla’nın Milas İlçesi’ndeki Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesi için açılan ihaleye ise 6 teklif geldi. Önemli oranda kömür rezervine sahip Türkiye, elektrik ihtiyacının yüzde 25’ini kömürden karşılıyor. Enerji yönetimi bu rakamı...