26 / 04 / 2024

türkiyede islami emlak projeleri

türkiyede islami emlak projeleri

Kuveyt Ulusal Bankası, Türkiye'de gayrimenkul alırken İslami usullere göre fon kullanmak isteyenlere yönelik İslami prensiplere göre işleyen ilk gayrimenkul fonunu kurdu. Minimum yatırım miktarı 250 bin dolar olacak.

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

As Türkmen Turizm Emlak Danışmanlık Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

As Türkmen Turizm Emlak Danışmanlık Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Ahmet Sarykmuradov tarafından kuruldu.

Özser Taahhüt İnşaat Emlak Otomotiv Tarım Temizlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özser Taahhüt İnşaat Emlak Otomotiv Tarım Temizlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Özge Sevim tarafından kuruldu.

TÜGEM 400 emlak profesyonelini bir araya getiriyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) 22 Şubat 2022 tarihinde 5. buluşmasını gerçekleştirecek.

Yabancıların Türkiye'deki emlak yatırımları arttı mı?

Deep Knowledge Analytics-Henley Partners'in elbirliğiyle hazırlamış oldukları 'Yatırım Yoluyla Göç Emlak Endeksi' raporu açıklandı. 16 ülkeyi inceleyen rapora göre Türkiye genel sıralamada dördüncü oldu.

TÜROB'dan emlak vergisi önerisi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin emlak vergisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Emlak vergisi artışları yeniden değerleme oranıyla sınırlı kalmalı" dedi.

İranlı ve Türk emlakçılar İstanbul'da buluşuyor!

Uluslararası B2B İran ve Türkiye 3. Emlak ve Yatırım Proje Görüşmeleri 3-5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Emlak Katılım 33. şubesini Aksaray'da açtı!

Türkiye'de emlakçılık anlayışına yeni bir soluk getiren Emlak Katılım, yeni şubesini Aksaray'da açtı.

TÜRKLİM, Milli Emlak Müdürlüğü’ne ödenen kira bedellerini yeniden belirleyecek! 

TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Genç, koronavirüs önlemleri kapsamında limanların maliyetlerinin azaltılması için, Milli Emlak Müdürlüğü’ne ödenen kira bedellerinin yeniden belirleneceğini söyledi...

Türk ve İranlı emlakçılar İstanbul'da buluşacak!

Merkezi Antalya'da bulunan Bilban Grup tarafından düzenlenen Uluslararası İran ve Türkiye 2. Emlak ve Yatırım Proje Görüşmeleri, İstanbul'da gerçekleşecek...

QNB, Türkiye'de emlak danışmanlığı verecek!

Katar Ulusal Bankası (QNB), müşterilerine Türkiye pazarında emlak danışmanlığı hizmeti sağlamak üzere Realty World Turkey ile anlaşma imzaladı.

Türk ekonomisi Emlak Bank'ın 'Katılımı' ile ivme kazanacak!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, ülkenin en genç katılım bankası olarak tarih sahnesine yeniden çıkıyor. Türkiye Emlak Katılım Bankası,18 yılın ardından tekrar faaliyetlerine başlayacak...

Mresco Türkiye'den emlak sektörüne yepyeni yaklaşım!

Mresco Türkiye Group CEO’su Oya Zingal, yabancı yatırımcıyı Türkiye’deki emlak sektörüne çekecek yepyeni bir yaklaşım geliştirdikleri açıkladı. 

türkiyede islami emlak projeleri Haberi

türkiyede islami emlak projeleri

Petrol fiyatlarında yaşanan fiyat artışıyla birlikte petrol zengini Arap ülkelerinin gelirleri de hızla artıyor. Elde edile gelir ülkelere göre farklı şekilde değerlendirilirken özellikle gayrimenkul yatırımları yapılan harcamaların başında geliyor. Son yıllarda ülkelerin ellerindeki kaynakları değerlendirme konusunda ulusal yatırım fonları da öne çıkmaya başladı. Araştırmalar finans dünyasında hareket eden İslami kaynaklı yatırım fonlarının toplam değerinin 800 milyar dolar seviyesinde olduğunu gösteriyor. Körfez Arap Ülkelerinin İşbirliği (KAÜİ) adı verilen ortaklık ise bu alanda giderek etkinliğini artırıyor. Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin bir araya gelmesiyle oluşturulan ekonomik ortaklık 9.6 milyar dolarlık bir fon büyüklüğüne yön veriyor. ABD'den Asya'ya, Avrupa'dan Ortadoğu'ya kadar geniş bir alan içerisinde faaliyet gösteren ortaklık özellikle gayrimenkul alanında önemli yatırımları bulunuyor.


MİNİMUM YATIRIM 250...