19 / 04 / 2024

türkiyede konutta balon var var mı

türkiyede konutta balon var var mı

Konutta balon tartışmalarına Emlak Konut GYO’nun raporu noktayı koydu. Rapora göre, Türkiye’de fiyatlar Nisan 2011-Nisan 2016 döneminde yüzde 35 arttı. İstanbul’da artış ise yüzde 71 oldu.

Konutta balon sönüyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründeki balon sönüyor mu? Konut fiyatları neden balon yaptı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Gayrimenkul danışmanından kötü haber: ‘Konutta eski fiyatları aramayın!’

Türkiye'de son zamanlarda artan kredi faizleri, emlak ve otomobil piyasasında belirgin bir durgunluğa neden oldu. Gayrimenkul Danışmanı Samet Hızalan ise fiyatların esnemek ve geri çekilmek zorunda olduğu belirterek, "Şaşalı günler eskide kaldı. Artık önceki fiyatları aramayın" dedi.

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Konutta balon patladı patlayacak! Ev fiyatları düşüyor mu? 

Birçok gayrimenkul danışmanı emlak fiyatlarının yükseleceğini savunuyor. Öte yandan konutta balonun bu kadar şiştiği bir dönem de hiç görülmezken balon neredeyse patlama durumuna geldi. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Konutta balon söndü: Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüşe geçti!

Fahiş rakamlarla satışa çıkarılan satılık evlerde balon söndü. Uzun süredir yükseliş eğiliminde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüşe geçti.

Türkler, konutta rotalarını Londra'ya çevirdi! Türklerin alımları yüzde 30-50 oranında arttı!

Türkiye’de yükselen konut fiyatlarının yanı sıra geri dönüş süreleri de uzayınca yatırımcıların rotası Londra’ya kaydı. Ağırlıkla Londra’dan yatırım amaçlı konut alan Türkler, Hong Kong ve Çinlilerin ardından en fazla alım yapanlar arasında 3’üncü sıraya yerleşti. 

Ev alacaklar dikkat! Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? 

Bir süredir "Konutta balon mu oluştu? Alınan yüksek fiyatlı evler yeni sahipleri için fırsat mı, tuzak mı?" soruları akıllarda yer tutuyor. Peki konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? Ev fiyatları düşüyor mu? İşte ayrıntılar...

Ev fiyatları gerçekçi bulunmuyor! Konutta balon var mı? 

Yüksek enflasyon konut piyasasının da hareketlenmesini sağladı. Peki ev fiyatları düşecek mi? Konutta balon var mı? İşte ayrıntılar...

Konutta balon yok! Stokumuz var!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Konutta bir balon olduğunu düşünmüyorum. Zaten bizim ülke olarak yıllık konut ihtiyacımız kadar konut stokumuz var."

Kuveyt Türk konutta kar oranını yüzde 0,89’a düşürdü!

Kuveyt Türk, koşulsuz şartsız 120 aya kadar vade seçeneklerinde konut finansmanı kâr oranını yüzde 0,94’e düşürdü. Banka, konut alacaklara yeni bir fırsat sağladı.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

türkiyede konutta balon var var mı Haberi

türkiyede konutta balon var var mı

Konutta balon tartışmalarına Emlak GYO’nun raporu noktayı koydu. Rapora göre, Türkiye’de fiyatlar Nisan 2011-Nisan 2016 döneminde yüzde 35 arttı. İstanbul’da artış ise yüzde 71 oldu.


Türk konut sektörünün ekonominin canlanması için başlattığı düşük faiz ve uzun vadeli konut satış kampanyaları emlakta balon tartışmalarını da beraberinde getirdi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ekonomide verilen teşviklerin yanı sıra konut ve finans sektörü de bu süreçte elini taşın altına koydu ve kredi faizlerinde indirime gitti. Halihazırda birçok banka konut kredi faizlerini yüzde 1'in altına çekti. Konut satışları hızlanırken, Emlak Konut GYO'nun hazırladığı rapor, balon tartışmalarına son noktayı koydu. Buna göre Türkiye genelinde Nisan 2011-Nisan 2016 döneminde ortalama konut fiyatları reel olarak yüzde 35.29 arttı. Ancak bu artış balondan çok sektördeki canlılığın ve talebin...