18 / 04 / 2024

türkiyede riskli alanlar 2014

türkiyede riskli alanlar 2014

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye genelinde 106, İstanbul'da ise 27 riskli alan bulunduğunu açıkladı. Bakan Güllüce, bu yapılardan 2 bin 322'sinin kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldığını söyledi...

İstanbul'da 5 konuttan biri ‘riskli’ alanda! Tek tek açıklandı: Pendik, Bakırköy, Küçükçekmece, Güngören ve Avcılar...

İstanbul’un Çevre Düzeni Planı raporunda, jeolojik açıdan riskli olduğu belirtilen bölgelerdeki konut alanlarının toplam konut alanları içinde yüzde 20.4’lük bir paya sahip olduğuna dikkat çekiliyor. İlçe ilçe riskli alanlar da açıklandı. 

Petrol Ofisi’nden depoyu taşıracak akaryakıt kampanyası! Haberi alanlar Petrol Ofisi şubelerine koşuyor!

Petrol Ofisi, aracına akaryakıt almak isteyen müşterilerine depoyu ağzına kadar doldurtacak müjdeli bir kampanya haberi verdi. İşte detaylar...

Bağcılar Göztepe Mahallesindeki riskli alanların imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Göztepe Mahallesi Riskli Alan ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kartal'ın 3 mahallesindeki riskli alanların imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Yukarı Mahalle, Kordonboyu Mahallesi ve Petrol-İş Mahallesi Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Esenler Oruçreis Mahallesi'ndeki riskli alana ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Oruçreis Mahallesi (Kamulaştırma) Riskli Alanın Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Altın alanlar, satanlar panik içinde! Altın düşüyor! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatlarında flaş gelişme

Altın fiyatları, haftanın başından itibaren hızla yükselişe geçti. Ons altın 1730 seviyelerini geçerken altın fiyatları fırladı. Fakat dün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinden sonra altın fiyatları hızla düştü. Altın alanlar, satanlar bu düşüş karşısında panik oldular.

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

İstanbul başta olmak üzere riskli bölgelerde önlemler alınsın!

Beklenen büyük İstanbul depreminin büyük yıkım yaratacağı öngörülüyor. 30 Ekim'de İzmir'de büyük yıkıma sebep olan depremin ardından da dikkatler yeniden Türkiye'nin deprem gerçeğine çekildi. İstanbul'da ve tüm riskli bölgelerde önlemler alınmalı...

Kentsel dönüşüm alanlarında 521 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, riskli alanlar ve riskli yapıların bulunduğu kentsel dönüşümün alanlarında yılın 10 ayında 521 milyon lira kira yardımı yapıldı.

Riskli binalar güçlendirilerek kurtulabilir!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, riskli binaların yüzde 90'ının güçlendirilerek kurtarılabileceğini söyledi. Türkkan, "Güçlendirmenin hızlanması için mevzuatın kolaylaştırılması, KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi ve düşük oranlı kredi desteği sağlanmalı'' dedi.

Selçuk'ta dönüştürülen alanlar meclis gündeminde!

İzmir'in Selçuk ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Torbalı'da riskli alan olarak ilan edilmesi istenen yerler TBMM gündeminde!

İzmir'in Torbalı ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

türkiyede riskli alanlar 2014 Haberi

türkiyede riskli alanlar 2014

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye genelinde 106, İstanbul'da ise 27 riskli alan bulunduğunu açıkladı.


İstanbul'daki riskli alanlarda bulunan yapı sayısının yaklaşık 30 bin olduğunu belirten Bakan Güllüce, bu yapılardan 2 bin 322'sinin kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldığını söyledi. MHP Milletvekili Celal Adan'ın riskli alanlarla ilgili soru önergesini Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce yanıtladı. 


İSTANBUL'DA DÖNÜŞÜM: Bakanlar Kurulu tarafından 37 ilde 106 adet alan risk alanı ilan edilmiştir. Bu alanların 27'si İstanbul'da bulunmaktadır. İstanbul'daki riskli yapılardan 2 bin 322'sinin yıkımı kentsel dönüşümle 2013'te...