24 / 04 / 2024

türkiyedeki ısı yalıtım plakaları

türkiyedeki ısı yalıtım plakaları

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Gaziantep’te de olması gereken yalıtım kalınlığının 5 santimetre olduğunu kaydeden Eruslu, “Daha enerji verimli ısı yalıtımı için kalınlığın 10 santimetreye çıkması gerekiyor.” dedi...

Isı yalıtımıyla 46 milyar lira tasarruf!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, Kalkınma Planı'nın öngördüğü süre içinde 6,5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar lira tasarruf elde edileceğini, 51 bin kişiye de yeni istihdam sağlanacağını belirtti.

Isı yalıtımıyla 46 milyar lira tasarruf sağlanacak!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, Kalkınma Planı'nın öngördüğü süre içinde 6,5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar lira tasarruf elde edileceğini belirtti

Isı yalıtımı hem istihdam hem tasarruf yaratacak!

İZODER Başkanı Ferdi Erdoğan, 6,5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar lira tasarruf elde edileceğini, 51 bin kişiye de yeni istihdam sağlanacağını belirtti.

İZODER: Isı yalıtımıyla 46 milyar TL tasarruf sağlanacak!

İZODER Başkanı Ferdi Erdoğan, ' Kalkınma Planı’nın öngördüğü süre içinde 6.5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar TL tasarruf elde edilecek ' dedi.

Isı yalıtımı nasıl anlaşılır?

Yapılar için ısı yalıtımı uygulaması, 2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale geldi. Peki bir yapıda ısı yalıtımı nasıl anlaşılır?

Apartman ısı yalıtım sözleşmesi nasıl yapılır?

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği gereğince yapılarda ısı yalıtım uygulamasının yapılması gerekiyor. Peki, ısı yalıtımı için anlaşılan bir firma ile yapılacak sözleşmede hangi maddelere yer verilmelidir? Apartman ısı yalıtım sözleşmesi nasıl yapılır?

Isı yalıtımı sözleşmesi!

Isı yalıtımı yönetmelikleri gereğince, tüm yapılarda ısı yalıtımı uygulamasının yapılması gerekiyor. Peki, ısı yalıtımı sözleşmesinde hangi maddelere yer verilir? İşte ısı yalıtımı sözleşmesi örneği...

Eski binaların ısı yalıtımı zorunluluğu!

Isı yalıtımı uygulaması, imar ve yalıtım mevzuatı gereğince yeni yapılan tüm yapılarda zorunlu oluyor. Peki, eski binaların ısı yalıtımı zorunluluğu var mı? İşte Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği esasları..

Isı yalıtımı yönetmeliği 2014!

Binalarda ısı yalıtım yönetmeliği, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenliyor. İşte ısı yalıtımı yönetmeliği 2014 tam metni...

Bina ısı yalıtımı ortak gider mi?

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, bina ısı yalıtımı ortak gider mi? Isı yalıtımı masrafını kim öder?

Zemin kat ısı yalıtımı ortak gider midir?

24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği gereğince binalarda mantolama olarak da bilinen yalıtımın yapılması gerekiyor. Peki, zemin kat ısı yalıtımı ortak gider midir?

Emrullah Eruslu: Faturaları düşürmenin yolu ısı yalıtımı!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Demeği Başkanı Emrullah Eruslu: Binalarda doğru ısı yalıtımının, gerek doğalgaz gerekse elektrik faturalarında en az yüzde 50 tasarruf sağladığını dile getirdi

Faturaları düşürmenin yolu ısı yalıtımından geçiyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, binalarda doğru ısı yalıtımının, gerek doğalgaz gerek ise elektrik faturalarında en az yüzde 50 tasarruf sağladığını söyledi.

türkiyedeki ısı yalıtım plakaları Haberi

türkiyedeki ısı yalıtım plakaları


XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Avrupa’da binalarda enerji verimliliği hedeflerini tutturabilmek için yaklaşık ortalama 10-15 santimetre kalınlığında levhalar ile ısı yalıtımı yapılması zorunda iken, Türkiye’de ortalama 4-5 santimetrenin ısı yalıtımı için yeterli olduğunun düşünüldüğünü söyledi. Gaziantep’te de olması gereken yalıtım kalınlığının 5 santimetre olduğunu kaydeden Eruslu, “Daha enerji verimli ısı yalıtımı için kalınlığın 10 santimetreye çıkması gerekiyor.” dedi. 


Doğru kalınlıkta uygulanan yalıtımın ısı kayıp ve kazançlarını engelleyerek yakıt tüketimini azalttığını vurgulayan Eruslu, “Yalıtım kalınlıkları 7 bölgemizdeki iklim koşullarına göre farklılık gösteriyor.” ifadelerini kullandı. Gaziantep’te ısı yalıtım kalınlığının 10 santimetre olması gerekirken, 5 santimetre olduğunu vurgulayan Eruslu, “Ankara’da da olması gereken ideal yalıtım kalınlığı 12 santimetre iken mevcut yönetmeliklerde 6 santimetre. İzmir ve Antalya’da ideal kalınlığın 8 santimetre...