26 / 04 / 2024

türkiyeden konut alımı

türkiyeden konut alımı

Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasından sonra geçen bir yılda, 14 bin 599 yabancı Türkiye'den 13 bin 495 taşınmaz satın aldı

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Almanya bugünden itibaren kapılarını tamamen açtı! 64 alanda Türk uzmanı alımları başlıyor!

Almanya, 1 Kasım itibariyle yürürlüğe giren yasa ile Türklere kapılarını sonuna kadar açıyor. Nitelikli göç yasası ile birlikte tam 64 alanda Türk uzmanı alımı yapılacak.

İkinci ev alımında kredi sınırlamasının kapsamı genişleyebilir! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tek tek açıklandı! 

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan detaylar ortaya çıktı. Programda, ikinci el konut alımından, kiralık ev ve iş yerlerine kadar pek çok ayrıntı bulunuyor. İşte detaylar...

Bireysel Emeklilik'te yeni sistem netleşti! Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz!

Bireysel Emeklilik Sitemi'nde yeni dönemle ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlanarak netleşti. Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz! İşte detaylar...

TÜBİTAK personel alımı yapıyor! Başvuru ayrıntıları tek tek paylaşıldı! İşte personel alımına ilişkin merak edilenler...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı, 214 kısmi süreli personel alacağını açıkladı. Peki, TÜBİTAK kısmi personel alımı için başvurular ne zaman sona erecek? TÜBİTAK iş başvurusu nasıl yapılacak?

KPSS puanı olmadan TÜSEB 61 kişi alım yapacak! İşte şartlar ve detaylar

Mayıs ayına girdiğimiz günden itibaren personel alım ilanları gelemeye devam ederken, yeni personel alımı ilanı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından geldi. Üstelik TÜSEB personel alımı ilanı için başvuracak adaylardan KPSS şartı talep edilmeyecek.

TÜRKSAT personel arıyor! TÜRKSAT hangi kadrolarda personel alımı yapacak? İşte detaylar!

TÜRKSAT yeni personellerini aradığını duyurdu. TÜRKSAT, personel alımı için başvuru şartlarını ve detaylarını da kamuoyuyla paylaştı. İşte detaylar!

türkiyeden konut alımı Haberi

türkiyeden konut alımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yasanın çıkmasının üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen yabancılar Türkiye'den yüksek sayıda gayrimenkul alımı yaptı. 


Bakanlığın sadece yabancı uyrukluları baz alarak hazırladığı rapora göre, 18 Mayıs 2012 ile 8 Mayıs 2013 tarihlerinde 14 bin 599 yabancıya 2 bin 673'ü arsa, 10 bin 822'si konut olmak üzere toplam 13 bin 495 taşınmaz satışı gerçekleştirildi. 


Rusya ilk sırada


Türkiye'den en çok gayrimenkul alanların başında, Rusya vatandaşları geldi. Onları, İngiliz ve Almanlar izledi. 


Geçen 1 yıllık sürede 2 bin 671 Rusya vatandaşı, Türkiye'den 2 bin 226'sı konut olmak üzere 2 bin 313 gayrimenkul satın aldı. İngiltere'den 2 bin 264 kişiye, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 307 arsayla bin 353 konut satışı yapıldı. 


Üçüncü sırada yer alan bin 849 Alman vatandaşı ise...