25 / 04 / 2024

Türkiyenin gezilecek yerleri

Türkiyenin gezilecek yerleri

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Anavarza'yı yazdı: Söylediklerimin sizde gerçek anlamını bulması için oraya gitmeniz, o mekanın içinde olmanız ve ayrıca tarih kitaplarını bir karıştırmanız gerek ifadelerini kullandı.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Küçük esnaflar da artık iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştıracak!

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında 50'den az işçi çalıştıran işyerleri, bugün kapsama alınıyor. Buna göra bakkal, tuhafiye, kırtasiye gibi küçük esnaf da artık iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştıracak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Kayıt dışı işyerleri ve AVM'lere önlem alınmalı!

Adana ESOB Yeni Başkanı Nihat Sözütek, Adana esnafının en önemli sorunlarının başında kayıt dışı çalışan işyerleri ile her türlü ürün satışı yaparak küçük esnafa kepenk kapattıran AVM'ler olduğunu bildirdi.

Kapıcı çalıştıran apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

2013 yılından itibaren en az 1 işçi çalıştıran işyerleri ve Kapıcı Kaloriferci Bahçıvan gibi hizmetli çalıştıran apartmanların risk değerlendirmesi yaptırması zorunlu oluyor. Peki, kapıcı çalıştıran apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Sigortası olmayan akaryakıt istasyonlarının ruhsatları iptal edilecek!

Başta akaryakıt istasyonları olmak üzere yanıcı, patlayıcı madde üreten, kullanan, satan tüm işyerleri, 1 Ocak’tan itibaren zorunlu sigorta yaptıracak. Sigortası olmayan akaryakıt istasyonlarının ruhsatları iptal edilecek!

Apartmanlarda hangi tür işyerleri kesinlikle açılamaz?

Kat Mülkiyeti Kanununda apartmanda açılması kesinlikle yasak olan işler detaylı olarak açıklanmıştır. Bu durumda apartmanlarda hangi tür işyerleri kesinlikle açılamaz?

Calligaris Antalya'daki 6. mağazasını açtı!

İstanbul’da 24 Kasım 2012 de açılışı gerçekleştirilen 5 mağaza ve Antalyadaki 6.mağaza ise Calligaris için Türkiyenin önemini ortaya koymakta ve 1 yılda 6 mağaza açarak yeni bir rekor kırıyor

Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm Türkiye'nin şartıdır!

Yapı Denetimi, Deprem ve Statik Sempozyumu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, "Mutlaka, Türkiyenin kentsel dönüşümü, deprem dönüşümü, afet dönüşümü artık olmazsa olmazıdır" dedi

Türkiyenin gezilecek yerleri Haberi

Türkiyenin gezilecek yerleri

Ülkemizin güzelliklerini keşfetmek için pek çok neden var. Tabii ki hem Ömer Çelik hem de Kültür ve Turizm Bakam olarak tarihi dokusundan kültürel zenginliğinden etkilendiğim birden fazla nokta var. Bir kere her şeyden önce 'dünyanın en büyük müzesi' olarak nitelendirdiğimiz bir ülkede yaşıyoruz. 

Ülkemizin her köşesi insanlık tarihinin hemen her evresine taşıyor bizleri. Tarihi dokusu ve kültürel zenginliği ile tam bir cazibe merkezi olan ülkemiz yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor. Adana'da bulunan Anavarza Antik Kenti de ülkemizin en büyük zenginliklerinden. Anavarza için söylediklerimin sizde gerçek anlamım bulması için oraya gitmeniz, o mekanın içinde olmanız ve ayrıca tarih kitaplarını bir karıştırmanız gerek. Çok heyecan verici bir yerdir Anavarza. Bütün antik kentler insanı heyecanlandırır. Yani üzerinizde onlarca medeniyetin enerjisini hissedersiniz. Ama...