23 / 04 / 2024

Türkiyenin ihracatı arttı mı

Türkiyenin ihracatı arttı mı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ihracat rakamlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracatımız 2021 yılına gelindiğinde 6 kattan fazla artış göstermiştir."dedi.

İhracat Eylül'de yüzde 4,6 arttı!

Türkiye'nin ihracatı eylülde, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artarak 13 milyar 660 milyon dolar oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan Eylül 2014 Geçici Dış Ticaret İstatistikleri açıklandı.

Türkiye'nin ihracatı yüzde 2,6 arttı!

Türkiye'nin ihracatı temmuzda, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artarak 13 milyar 403 milyon dolara ulaştı. İthalat ise aynı dönemde yüzde 13,5 azalarak, 19 milyar 863 milyon dolar oldu.

Türkiye'nin ihracatı yüzde 4,2 arttı!

Türkiye'nin ihracatı haziranda, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 artarak 12 milyar 923 milyon dolara ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan Haziran 2014 Geçici Dış Ticaret İstatistikleri açık

İhracat ilk çeyrekte yüzde 6.2 arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre; mart ayında Türkiye'nin ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 artışla 13 milyar 14 milyon dolara, ilk 3 aylık ihracat ise yüzde 6,2 artarak 38 milyar 607 milyon dolara yükseldi.

Mart ayında 13 milyar 14 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2014 Mart ayı mal ihracat verilerini açıkladı. Mart ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 artışla 13 milyar 14 milyon dolar olarak gerçekleşti

Türkiye'nin ihracatı 13 milyar 150 milyon dolara ulaştı!

Türkiye'nin ihracatı yüzde 6,2 artarak 13 milyar 150 milyon dolara ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan bu yılın şubat ayına ilişkin Geçici Dış Ticaret İstatistikleri açıklandı.

TÜİK: Ağustosta ihracat yüzde 1,6 arttı, ithalat yüzde 6,9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayının ihracat ve ithalat oranlarını açıkladı. Söz konusu verilere göre ağustosta ihracat arttı, ithalat azaldı.

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

Asgari ücret zammından sonra tüp fiyatları arttı mı? 2023'te tüp fiyatı ne kadar olacak? 22 Aralık 2022 fiyat listesi

Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği asgari ücret açıklandı. Peki Asgari ücret zammından sonra tüp fiyatları arttı mı? 2023'te 12 kg tüp ne kadar olacak? İşte detaylar...

Beş yıllık ihracatı 4 milyar doları aştı

Dünyanın önde gelen tütün üreticilerinden biri olan Türkiye, 2018 Ocak- 2022 Eylül tarihleri arasında 4,2 milyar dolarlık tütün ihracatı gerçekleştirdi.

Süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

TÜİK, süt ve süt ürünleri üretimi ağustos verilerini paylaştı. Verilere göre; süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

Sütte yeni zam yolda! Süt tozu ihracatına sınırlama

Artan girdi maliyetleri ve yetersiz devlet desteği nedeniyle süt üreticileri zor günler yaşarken süt tozu ihracatına 2022 yılı sonuna kadar kısıtlama getirildi. Kısıtlamaya ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanırken, üretici çiğ sütün satış fiyatına da zam bekliyor.

Volkswagen T-Cross Eylül fiyatlarında şok! Volkswagen T-Cross fiyatları arttı mı? İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi...

Geleneksel SUV tasarımı ile zamansız tasarımı bir araya getiren Volkswagen T-Cross Eylül fiyatları belli oldu. Peki Volkswagen T-Cross fiyatları arttı mı? En uygun Volkswagen T-Cross ne kadar? İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi...

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.

Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı arttı! İşte en çok araç ihracatı yapılan ülkeler...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Koronavirüse rağmen 2020'de Türkiye'nin ABD ve Çin'e ihracatı arttı!

Türkiye'nin ABD ve Çin'e ihracatı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen 2020 yılında artış gösterdi.

Konut fiyatları en çok Türkiye’de arttı!

Küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank’in 3. çeyrek verilerine göre, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke, yüzde 27.3’lük oranla Türkiye oldu

Almina Gayrimenkul İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Almina Gayrimenkul İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Ümraniye’de 250 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Özdemir tarafından kuruldu.

Çelik ihracatçıları ABD’den ek vergi zararının iadesini talep edecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada "Trump’ın yüzde 25 oranındaki keyfi ek vergisinden ötürü ihracatçımız zarara uğradı. Zararın karşılanmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

Türkiyenin ihracatı arttı mı Haberi

Türkiyenin ihracatı arttı mı

DEİK Ticari Diplomasi Ödül Töreni İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve DEİK İş Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, törende önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye için rekabetçi alanların oluşturması gerektiğine değinerek, Ticaret Bakanlığı bünyesinde yer alan yeni yapı ve güçlendirilmiş destek programlarıyla mevcut hizmet ihracatını 100 milyar dolara ulaştırmayı planladıklarını kaydetti.

TİCARİ DİPLOMASİ FAALİYETLERİNİ DESTEKLEYECEĞİZ

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun özel sektörün ticaret diplomasisi açısından önemiyle ilgili de önemli açıklamalar yapan Mehmet Muş, şunları dile getirdi: "DEİK dünyanın hemen hemen her ülkesinde muhatap kuruluşlarıyla tesis ettiği iş konseyi platformları düzleminde eşine az rastlanabilir bir kurumsal iletişim kapasitesine sahiptir. Bu...