26 / 04 / 2024

Türkiye'den tarihi rekor! 6 kattan fazla arttı!

Türkiye'den tarihi rekor! 6 kattan fazla arttı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ihracat rakamlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracatımız 2021 yılına gelindiğinde 6 kattan fazla artış göstermiştir."dedi.



DEİK Ticari Diplomasi Ödül Töreni İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve DEİK İş Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, törende önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye için rekabetçi alanların oluşturması gerektiğine değinerek, Ticaret Bakanlığı bünyesinde yer alan yeni yapı ve güçlendirilmiş destek programlarıyla mevcut hizmet ihracatını 100 milyar dolara ulaştırmayı planladıklarını kaydetti.

Türkiye den tarihi rekor! 6 kattan fazla arttı!

TİCARİ DİPLOMASİ FAALİYETLERİNİ DESTEKLEYECEĞİZ

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun özel sektörün ticaret diplomasisi açısından önemiyle ilgili de önemli açıklamalar yapan Mehmet Muş, şunları dile getirdi: "DEİK dünyanın hemen hemen her ülkesinde muhatap kuruluşlarıyla tesis ettiği iş konseyi platformları düzleminde eşine az rastlanabilir bir kurumsal iletişim kapasitesine sahiptir. Bu network dahilinde yer alan 6 sektöre 3 özel amaçlı olmak üzere toplam 147 iş konseyi altında başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz dönüşen küresel ekonomide iş çevrelerine yol gösterme vazifesini layıkıyla yerine getirmektedir. Bu anlamda Ticaret Bakanlığı olarak biz her daim DEİK'in destekçisi olmaya devam edeceğiz. DEİK'in dünyanın dört bir köşesinde ticari diplomasi faaliyetlerini destekleyeceğiz. Sizlerin yolunu açarak işini kolaylaştıracağız."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön