27 / 04 / 2024

türkiyenin ilk yazıevi

türkiyenin ilk yazıevi

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, arkasında büyük bir kültür ekibinin bulunduğu Türkiye'nin ilk yazıevi olma özelliğini taşıyan Göl Yazıevi'ni anlattı.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Erik tezgahlardaki yerini aldı: Tüketicilerin favori yaz meyvesi raflarda boy gösteriyor! Eriğin kilosu kaç TL?

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan erik, tezgahlardaki yerini aldı ve tüketicilerin beğenisini kazanıyor. Peki erik fiyatları ne durumda? İşte detaylar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Dünyanın ilk sanal evi 515 bin dolara satıldı!

İnternet üzerinden satışa çıkarılan ve tarihte ilk dijital ev olan 'Mars evi' alıcı buldu. NFT tarafından satılan ev 515 bin dolara satıldı.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye İhracat Merkezi ilk yurt dışı ofisini KKTC’de açtı!

TİM ilk yurt dışı ofisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. KTSO Başkanı Candan Avunduk, TİM’in, KKTC ihracatının artırılması açısından da büyük bir milat ve şans olacağını düşünüyoruz” dedi...

Sitelerde kayıt sistemi neden önemli?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde kayıt sistemi" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Büyükçekmece Türkoba İlköğretim Okulu inşaatında son durum!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 7 milyon harcama yapılarak onarılan Türkoba İlköğretim Okulu'nun müteahhidini ve mühendisini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ihbar etti. Akgün, “Bu milletin parasını çöpe atıyorsunuz. Günahtır, yazıktır” dedi.

türkiyenin ilk yazıevi Haberi

türkiyenin ilk yazıevi

2014 yılından bu yana geliştirilerek bugüne kadar gelinen proje, açılışını tam anlamıyla bu yılın ekim ayında yapacak. Şafak Pala, yazıevi kavramının Türkiye'de henüz çok yeni olduğunu ama dünyada çok sık kullanıldığını ve yazı ya da sanat üreten insanlar için gerekli görüldüğünü söyledi.


Pala, yazıevinin dünyada, ‘Özgür bir alanda kendini gerçekleştirmek için oluşturulan mekân' anlamına geldiğini vurguladı. Yazıevini Cevat Çapan, Alberto Manguel, Sina Akyol, Gültekin Emre, Enis Batur gibi ünlü yazarlar ziyaret etmiş. Mekân hakkında fikir ve önerileriyle katkıda bulunmuş. Yazıevi'nin tarihsel görünümü sebebiyle vatandaşların içerisini gezmeyi istediğini söyleyen Pala, “Orası özel bir ev, tıpkı kendi evlerimiz gibi. Bu yüzden gezmek özelini bozacaktır diye düşünüyoruz.”...