19 / 04 / 2024

Türkiyenin Kazakistan Bişkek Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi

Türkiyenin Kazakistan Bişkek Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi

TİKA tarafından Kazakistan'da inşa edilen 72 yatak kapasiteli hastane, koronavirüs ile mücadele kapsamında kısmi olarak açılacak...

Türkiye'den Kazakistan'a tüm zamanların en yüksek ihracatı gerçekleşti!

Türkiye, Kazakistan'a 727 milyon 450 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını yaptı. Kazakistan'a bu dönemde en fazla ihracatı, 164 milyon 768 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü gerçekleştirdi.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Migros'ta tüm bisküvi, kek, gofret çeşitlerine yüzde 25 indirim! İşte 10 Ekim 2022 fiyat listesi...

Migros Market 68'inci yılına özel tüm bisküvi, kek, gofret çeşitlerine yüzde 25 indirim yaptı. İşte Migros 10 Ekim 2022 fiyat listesi...

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Kırgızistan'da inşaat sektörü çalışanları fon oluşturdu!

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, inşaat sektöründe çalışan Türk hayırseverlerin yanısıra büyükelçilik çalışanlarının katılımıyla bir fon oluşturarak, çok güzel bir dayanışma örneği sergilediğini belirtti...

Kazakistan'da inşaat sektörü faaliyetlerine izin verildi!

Kazakistan'da inşaat, yiyecek ve içecek, lojistik sektörlerdeki firmaların faaliyetine izin verildiğini söyleyen Türkiye-Kazakistan İş Adamları Birliği ( TÜKİB) Başkanı Firat Develioğlu, diğer sektörlerin de faaliyetlerini durdurduğunu belirtti.

Sheraton Bişkek açıldı!

Mistaçoğlu Şirketler Grubu'nun Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te hayata geçirdiği Sheraton Bişkek, 24 Eylül 2019, Salı günü açıldı.

Sheraton Bishkek kapılarını açtı!

Mıstaçoğlu Şirketler Grubu’nun Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te hayata geçirdiği Sheraton Bishkek, dün hizmete açıldı.

Türkiye yurt dışında nerelerde cami inşa etti?

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat'ın, Kırgızistan'da davet edildiği bir iftara Gülen yapılanmasına mensup olduğu söylenen bir kişinin de gelmesi üzerine, "Biz burada 35 milyon dolara cami yaptıralım, siz bizi teröristlerle aynı masaya oturtun" sözlerini sarf etmesi gündem oldu.

THY Kırgızistan'da merkez ofisi açtı!

Türk Hava Yolları, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yeni merkez ofisi açtı. İki katlı yeni merkez ofisinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Türkiye, Bişkek'e hastane inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te 52 yataklı modern bir hastane inşa ediyo

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Türkiyenin Kazakistan Bişkek Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi Haberi

Türkiyenin Kazakistan Bişkek Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi

TİKA’nın Gazze’de inşa ettiği hastane hizmete açıldı. 8 bloktan oluşan hastane Filistin’in en büyüğü olma özelliğine sahip. Gürcistan’da Batum Enfeksiyon Hastanesi Türkiye’nin katkısıyla yenilendi ve kapasitesi yükseltildi. Hastane ülkede koronavirüs salgınıyla mücadelenin merkezi konumunda bulunuyor. TİKA’nın Kırgızistan’da yaptığı 72 yataklı hastane de koronavirüs sebebiyle kısmi olarak açılacak.

Yeni Şafak'tan Yasemin Asan'ın haberine göre; 5 ülkeye tıbbi yardım sağlayan Türkiye, yurtdışında inşa ettiği dostluk hastaneleriyle de şifa oluyor. TİKA tarafından Gazze’de inşa edilip modern tıbbi ekipmanlarla donatılan Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Filistin makamlarına devredilmişti. 

Toplamda 33 bin 400 metrekare kapalı alanda hizmet veren hastane, birbiri ile bağlantılı 8 blok, 4 ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, laboratuvarlar ve 180 odadan meydana geliyor. 17 Nisan’da açılan hastane...