23 / 04 / 2024

Türkiye'nin Kazakistan'da inşa ettiği 72 yataklı hastane kısmi olarak açılıyor!

Türkiye'nin Kazakistan'da inşa ettiği 72 yataklı hastane kısmi olarak açılıyor!

TİKA tarafından Kazakistan'da inşa edilen 72 yatak kapasiteli hastane, koronavirüs ile mücadele kapsamında kısmi olarak açılacak...



TİKA’nın Gazze’de inşa ettiği hastane hizmete açıldı. 8 bloktan oluşan hastane Filistin’in en büyüğü olma özelliğine sahip. Gürcistan’da Batum Enfeksiyon Hastanesi Türkiye’nin katkısıyla yenilendi ve kapasitesi yükseltildi. Hastane ülkede koronavirüs salgınıyla mücadelenin merkezi konumunda bulunuyor. TİKA’nın Kırgızistan’da yaptığı 72 yataklı hastane de koronavirüs sebebiyle kısmi olarak açılacak.

Yeni Şafak'tan Yasemin Asan'ın haberine göre; 5 ülkeye tıbbi yardım sağlayan Türkiye, yurtdışında inşa ettiği dostluk hastaneleriyle de şifa oluyor. TİKA tarafından Gazze’de inşa edilip modern tıbbi ekipmanlarla donatılan Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Filistin makamlarına devredilmişti. 

Toplamda 33 bin 400 metrekare kapalı alanda hizmet veren hastane, birbiri ile bağlantılı 8 blok, 4 ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, laboratuvarlar ve 180 odadan meydana geliyor. 17 Nisan’da açılan hastane sadece Gazze’nin değil, Filistin’in en büyük ve en modern hastanesi olma özelliğine sahip. 

MÜCADELENİN MERKEZİ

TİKA’nın hizmet verdiği bir başka yer ise Gürcistan. Geçen yıl 22 Kasım’da hizmete açılan hastaneden 980 bin kişi faydalanıyor. 

ATA YURDUNDA TİKA İZİ

Kırgızistan’da ise TİKA tarafından inşası biten ve yakın zamanda tıbbi cihaz donanımında da sona gelinen Bişkek Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kısmi olarak hizmete alınacak. 

72 yatak kapasiteli hastanede laboratuvarlar, 2 ameliyathane, 3 yoğun bakım, anjiyo ve görüntüleme bölümleri bulunuyor. Ayrıca hastanede 22 yoğun bakım ventilatörü mevcut. 

Türkiye'nin Gazze'de yaptırdığı hastane koronavirüsle mücadele için hizmete başladı!


Geri Dön