18 / 04 / 2024

türkiyenin uydu haritası

türkiyenin uydu haritası

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Google Maps gibi Türkiye' nin de RASAT uydusu ile çekilmiş görüntülerden oluşan bir haritaya sahip olacağını ifade etti...

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Ulaştırmada yol haritası belli oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada ulaştırma yatırımlarında önceliğin demiryollarında olacağını söyledi.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Türkiye deprem haritası 2015!

Deprem haritası, dünya üzerinde ülke ülke, şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği harita oluyor. Deprem haritasına göre ülkemizde beş farklı deprem bölgemiz bulunuyor. İşte Türkiye deprem haritası 2015...

Türkiye’nin 2014 emlak haritası yayınlandı!

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com, 2014 yılı Türkiye emlak haritasını yayımladı. Türkiye’nin yedi bölgesinde oluşan emlak satış ve kiralama fiyatları, kiralama dönemleri için de ipucu veriyor.

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Tüketici Yasası'nın kritik yönetmelikleri devreye giriyor!

76 milyon vatandaşa yeni haklar getiren Tüketici Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin tüm yol haritası netleşiyor. 28 Mayıs 2014’te yürürlüğe giren kanunun yönetmelikleri de büyük ölçüde tamamlandı.

İnsan Hakları Örgütü, Suriye'de binlerce evin kanunsuz olarak yıkıldığını açıkladı!

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), uydu görüntüleri, tanık ifadeleri, fotoğraf ve videolar ışığında hazırlanan "Yerle Bir Etmek: 2012-2013 Yıllarında Suriye'deki Kanunsuz Yıkımlar" başlıklı 38 sayfalık rapor, örgütün internet sitesinde yayınlandı...

Türkiye deprem haritası!

Bölge bölge Türkiye deprem haritalarını görmek için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Türkiye deprem haritası...

Calligaris Antalya'daki 6. mağazasını açtı!

İstanbul’da 24 Kasım 2012 de açılışı gerçekleştirilen 5 mağaza ve Antalyadaki 6.mağaza ise Calligaris için Türkiyenin önemini ortaya koymakta ve 1 yılda 6 mağaza açarak yeni bir rekor kırıyor

türkiyenin uydu haritası Haberi

türkiyenin uydu haritası


Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu GÖKTÜRK-2 ve ilk yerli gözlem uydusu RASAT hakkında bilgi alan Bakan Işık, dünyadaki en iyi balistik inceleme sistemlerinden biri olan BALİSTİKA'yı inceledi.


TÜBİTAK UZAY'ın çalışmalarının göğüslerini kabarttığını söyleyen Bakan Işık, Türkiye'nin "uzayda artık ben de varım" dediğini dile getirdi. GÖKTÜRK-2 ve RASAT'ın TÜBİTAK UZAY marifetiyle yapıldığını belirten Işık, "İlk yerli haberleşme uydusu olacak TÜRKSAT 6A'nın hazırlıkları yürüyor. Arkasından istihbarat uydularıyla ilgili çalışmalar yapılacak ve pek çok proje, burada hayata geçecek" diye konuştu.

TÜBİTAK UZAY'da çok ciddi yetişmiş bir insan kaynağı olduğunu anlatan Işık, bu gücün Türkiye için üretiyor olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi. RASAT'ın 7,5 metre, GÖKTÜRK-2'nin ise 2,5 metre çözünürlükte görüntü alabildiğini ifade eden Işık, şunları söyledi: "Şimdi inşallah GÖKTÜRK-1 uydusunda yüksek çözünürlükte görüntü...