29 / 03 / 2024

Türkmenbaşı imar

Türkmenbaşı imar

Türkmenbaşı 'ndaki alanın imarı 12 Ağustos'ta tekrar değerlendirilecek. İmar Komisyonu Üyesi Mehmet Esendemir de proje ile ilgili olarak "Rant iddiaları içeren bu imar değişikliğine HAYIR oyu vereceğini" söyledi...

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tüm imar aflarına karşı olduğuna dikkat çekti. Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

İmar affına dair sorular yanıt buluyor! İmar affı ne zaman başlayacak? İmar affı kaç yılda bir çıkıyor?

İmar affı ülke gündeminde olan konulardan bir tanesidir. İmar affına dair pek çok sorular yanıt bulmayı bekliyor. İşte bu konuya dair sorulan sorular!

İnegöl'de e-imar uygulamasını 1 ayda 12 bin kişi kullandı!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından 2020 yılının Nisan ayında hizmete açtığı e-imar uygulaması, kısa süre içerisinde vatandaşlarca sıkça kullanılmaya başladı. Uygulamayı Mart ayında 12 bin ziyaretçinin kullandığı açıklandı.

Marmaris Söğüt'te imar barışı mağduriyeti!

İmar Barışında sürenin dolmasıyla beraber çelişkili kararlar alındı ve mağduriyetler yaşandı. Fırsat bu fırsat diyerek el altından otelindeki oda sayısını artıranlar, inşaat alanını yatay ve dikey olarak genişletenler, tarım arazilerini talan eden yaşların yanında kurular da yanıyor.

Türkiye'deki imar sorununun sebebi 'arsa üretilmemesi'!

Türkiye'deki imar sorunlarının sebebi arsa üretilmemesinden geçiyor. Yapılan her türlü imar planı daha başlangıçtan itibaren uygulama şansı olmayan, kanun istediği için yapılan birer bürokratik yasak savma olarak hayata geçiriliyor.

Turan Konak: İmar planları gözden geçirilerek revize edilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak yaptığı açıklamada deprem mevzuatına uygun hazırlanmamış tüm imar planlarının gözden geçirilerek revize edilmesi gerektiğini vurguladı.

İlham Aliyev: Azerbaycan'ın imar sorunları çözülecek!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, " Öncelikle güvenlik, ardından altyapı, ardından diğer tüm imar sorunları çözülecektir." dedi.

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Kadıköy'deki 193 milyon TL'lik ‘AVM gar’ projesine yürütmeyi durdurma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kadıköy Söğütlüçeşme'yi alışveriş merkezi gibi bir gara dönüştürecek imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Apartmanda ortak alan kullanımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat sahiplerinden birisi kullanmak üzere apartman altındaki küçük iş yerini imza toplamak suretiyle büyütüp imar kısmına da işlettiğini söylüyor. Rıza göstermeyen birkaç komşu imza atmadık. Bu eklentilerin iptal edilmesi için neler yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Bakırköy'de 7 mahalleyi dönüştürecek imar planı reddedildi!

Bakırköy'ün birinci derece deprem bölgesinde yer alan Osmaniye, Kartaltepe ve Zuhuratbaba mahalleleri ile Zeytinlik, Cevizlik, Yenimahalle ve Sakızağacı mahallelerinin kentsel dönüşüm planları reddedildi...

Türkmenbaşı imar Haberi

Türkmenbaşı imar

Konut alanı iken akaryakıt istasyonuna çevrilen, bu yüzden de kamuoyunda büyük tartışmalara ve rant iddialarına neden olan Türkmenbaşı-Bozdoğanoğlu Bulvarları kavşağındaki alan, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12 Ağustos'ta yapacağı toplantıda yeniden görüşülecek. 


DÖNÜŞTÜRMEK SUÇTUR 


Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bir üyesi "5 binlik plana konut alanı olarak işlenen bir arazinin, akaryakıt istasyonuna çevrilmesi yasaya aykırıdır ve suçtur. Bunun yapılması halinde, hepimiz suçlu oluruz. Topluca adliyeyi boylarız" dedi. Meclis üyesi, birçok arkadaşının da yasanın emredici bu hükmüne uygun davranması gerektiğini söyledi. 


V. ÇARK ETTİ 


Meclisin yanlıştan dönerek, arsayı konut alanı olarak düzeltip, imara işlemesi bekleniyor.V.Zihni, konut alanının akaryakıt istasyonuna çevrilmesine gösterilen yoğun tepkiler nedeniyle, geri adım atmış ve değişikliği meclise iade oHoronini arıklamıctı 


HAYIR DİYECEĞİM 


Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyesi Mehmet Esendemir ise Toros'a yaptığı açıklamada "Mecliste görüşülürse, konut...