18 / 04 / 2024

türkmenistan türkiye ilişkileri

türkmenistan türkiye ilişkileri

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkmenistan'la Türkiye arasında son derece yakın dostluk ve kardeşlik ilişkileri olduğunu söyleyerek, son 4 yılda işadamlarıyla 2 milyon kilometreden fazla yol yapıldığını belirtti...

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin 82. ili olmaya aday ilçeler hangileri?

TÜİK tarafından açıklanan son veriler kapsamında Türkiye'nin 82. ili olmaya aday ilçeleri belli oldu. İstanbul'dan 3 ilçe birçok eli geride bırakarak listedeki yerini de aldı.

Türkiye'nin dolar zengini ili belli oldu! Görünce çok şaşıracaksınız! İstanbul neredeyse sonuncu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından Türkiye'de döviz mevduatının en yüksek olduğu iller açıklandı. Türkiye'de dolar zengini ili belli oldu! Görünce şok şaşıracaksınız! İstanbul neredeyse sonuncu...

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Türkiye-BAE ekonomik ilişkilerinde yeni dönem resmen başladı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması, iç onay süreçlerinin sona ermesinden sonra bugünden itibaren (1 Eylül) devreye girecek. Söz konusu anlaşma ile beraber iki ülke ekonomik ilişkilerinde yeni döneme geçilecek.

Mahmut Asmalı: ‘Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, düzenlenen MÜSİAD Tiflis 1’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Asmalı, Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını ifade etti.

Türkiye'de bir ilk! Samsung seçili buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinelerinde 20 yıl garanti fırsatı!

Türkiye'de bir il gerçekleşti. Samsung seçili buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinelerinde 20 yıl garanti fırsatı kampanyasını duyurdu. İşte detaylar...

Moody's Türkiye’nin bu seneye ilişkin büyüme tahminini güncelledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yüzde 4,5'ten yüzde 5,3’e yükseltildiğini bildirdi.

Türkiye'nin otomobil zengini ili belli oldu! Bakın bir ailede kaç tane otomobil bulunuyor?

Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla kaç kişinin yaşadığı ve bu insanların kaçar tane arabaya sahip olduğu açıklandı. Bakın Türkiye'nin otomobil bakımından en zengin ili hangisi, otomobil fakiri ili hangisi? Gözler İstanbul'a çevrilmişken açıklanan veri şaşırttı.

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışına ilişkin, "Sadece ülkemize değil, Bangladeş'e de yaraşır bir yapı olsun istedik. Yeni büyükelçilik binamızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Deprem kaderini yenen Şili'den Türkiye'ye tavsiyeler!

Şili, aldığı önlemlerle deprem felaketinin kader olmadığını kanıtlayan bir ülke. Ulusal Sismoloji Merkezi Direktörü Sergio Barrientos, Şili'nin neyi doğru yaptığını anlatırken Türkiye'ye de tavsiyelerde bulundu.

Türkiye’nin 18 ili, 81 ilçesi ve 502 köyü fay üzerinde yaşıyor!

Türkiye’nin 18 ili, 81 ilçesi ve 502 köyünde her an deprem olabilir. Çünkü bunların hepsi aktif fay hatları üzerinde bulunuyor.

türkmenistan türkiye ilişkileri Haberi

türkmenistan türkiye ilişkileri


Türkmenistan'ın milli günü dolayısıyla Ankara Swiss Otel'de verilen resepsiyona, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı. Resepsiyonda konuşan Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve tebriklerini getirdi. Türkmenistan'la Türkiye arasında son derece yakın dostluk ve kardeşlik ilişkileri olduğunu kaydeden Bakan Çağlayan, son 4 yılda işadamlarıyla 2 milyon kilometreden fazla yol yaptığını belirterek, en çok gittiği ülkelerden birinin de 'ata vatanımız' Türkmenistan olduğunu söyledi.


Çağlayan, Türkmenistan'ın müteahhitlik sektörü açısından önemine dikkati çekerek, şu açıklamalarda bulundu: "Şimdi Türk iş dünyasını Türkmenistan'da sadece müteahhitlik yapan değil, Türkmenistan'ın sanayisinin, ekonomisinin kalkınmasında dış ticaretinin gelişmesinde ata vatan olarak bildiğimiz Türkmenistan'da yatırıma davet ettik." 


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da konuşmasında Türkmenistan ile Türkiye'nin kalplerinin birlikte attığını vurguladı. Yıldız,...