19 / 04 / 2024

Türkmenistan ve Afganistan demir yolu

Türkmenistan ve Afganistan demir yolu

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı açılması ve altyapı projelerinin hayata geçirilmesi ile ilgili konferans çevrimiçi olarak yapıldı.

Rönesans'tan Türkmenistan’a çok amaçlı otel ve iş merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Endüstri Tesisleri, Türkmenistan'da  çok amaçlı otel ve iş merkezi hayata geçirdi. 

Sehil İnşaat, Türkmenistan'daki tazminat davasını kaybetti!

Muhammet Çap tarafından 1972'de İstanbul’da kurulan Sehil İnşaat, Türkmenistan yönetimi ile anlaşamadı ve ülkede projeler sebebiyle mahkemelik oldu. Mahkemenin sonucu açıklandı.

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı için ilk adım!

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı açılması ve altyapı projelerinin hayata geçirilmesi ile ilgili konferans çevrimiçi olarak yapıldı.

ABD, Afganistan ve Türkmenistan ortak inşaat projeleri hayata geçirecek!

ABD, Afganistan ve Türkmenistan arasındaki ticari, ekonomik ve ikili ilişkilerin de geliştirilmesi adına ortak çalışmaların başlatılacağı belirtilirken, bu konuda lojistik, inşaat ve enerji alanında kapsamlı projelerin hayata geçirileceği bildirildi.

Polimeks'ten Türkmenistan'a havaalanı ve kompleks projesi!

Türkmenistan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek Asya Kapalı Salon Dövüş Sanatları Oyunları'na Türk müteahhitlik firması Polimeks adını yazdırdı. Türkiye’nin birinci inşaat şirketi olan Polimeks, hem Aşkabat Havaalanı hem de Olimpiyat kompleksine imza attı.

Ant Yapı'nın Türkmenistan projesi teslim edildi!

Ant Yapı tarafından Türkmenistan'ın Lebap Vilayetin'de inşa edilen şehrin içme suyunu sağlayan tesis tamamlandı ve Ocak ayında teslim edildi.

Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan Demiryolu'nun ilk etabı açıldı!

Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan Demiryolu Hattı'nın 88 kilometrelik ilk etabı İmamnazar Sınır Kapısı'nda Berdimuhamedov'un ev sahipliğinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türkler Orta Asya'da en çok Türkmenistan'da yatırım yapıyor!

AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, meclis toplantısında Türkiye ve Türkmenistan arasındaki ticaret, eğitim, kültür, enerji, inşaat ve ulaştırma alanlarındaki ortaklıklarına değindi..

Mustafa Elitaş Türkmenistan'daki projeleri inceleyecek!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, yarın Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ı ziyaret edecek. Elitaş, Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk müteahhit ve yatırımcılarının tesis ve projelerini inceleyecek.

Türkmenistan'daki sahabe türbeleri restorasyonunda sona doğru!

Türkmenistan hükumeti ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arasında imzalanan Hakem el-Gıfari ile Büreyde el-Eslemi sahabe türbelerinin restorasyonu projesinde sona yaklaşıldığı belirtildi.

N. Kurtulmuş: Türkmenistan ve Azerbaycan'la doğalgaz anlaşması yapılabilir!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Türkmenistan ve Azerbaycan'la doğalgaz ve petrol anlaşmaları imzalayabileceğini söyledi.

Nata Holding, Türkmenistan'ı yeniden inşa edecek!

Ankara'da 1 milyon metrekare inşaat yapan Nata Holding, dümeni Orta Asya'ya Türkmenistan'a kırdı. Kazakistan, İran ve Türkmenistan'ı birbirine bağlayan demiryolu hattını inşa eden şirket, yeni projelerle birlikte yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yapacak

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 44 milyar dolarlık projeler üstlendi!

Türkiye ve Türkmenistan arasındaki ilişkiler, ortak tarih, dil ve kültür üzerine kuruludur. Türkmenistan'ın bağımsızlığım dünyada ilk Türkiye tanıdı. Bakan Zeybekci: "Müteahhitlerimizin tamamladığı projeler 44 milyar dolara ulaştı" dedi..

Türkmenistan ve Afganistan demir yolu Haberi

Türkmenistan ve Afganistan demir yolu

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı açılması ve altyapı projelerinin hayata geçirilmesi için çevrimiçi konferans düzenlendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkmenistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, etkinliğe Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, birçok bakan, ülkede faaliyet gösteren uluslararası organizasyonların temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı belirtildi. 

Meredov, Akina-Andhoy demir yolu hattı, İmamnazar-Akina ve Serhetabat -Turgundi uluslararası fiber optik haberleşme hattı ve Türkmenistan’ın Kerki şehrinden Afganistan’ın Şibirgan şehrine uzanan elektrik hattının faaliyete alınmasının Afganistan'ın uluslararası ve bölgesel ekonomiye dahil edilmesinde önemli adımlar olduğuna dikkat çekti.

Bu altyapı projelerinin hayata geçirilmesinin bölgesel gelişim ve enerji alanlarında sınırları ortadan kaldırma konusunda önemli olduğuna vurgu yapan Meredov, bu yeni köprünün Orta Asya'yı ve Güney Asya'yı Avrupa ve Ortadoğu ile bağlayacağını dile getirdi.

Uzmanlar uyardı: İsrail-Körfez demiryolu projeleri risk taşıyor! 

İran ve Afganistan arasındaki demir yolu hattının 140 kilometresi...