04 / 05 / 2024

Türkoğlu inşaat sektörü

Türkoğlu inşaat sektörü

Yatırım planlaması yapılan ve devam eden Organize Sanayi Bölgesi, Devlet Demir Yolları Lojistik Merkezi, Cezaevi Kampüsü, Hastane gibi projelerle birlikte son yıllarda inşaat sektöründe de Türkoğlu İlçesi cazibe merkezi oldu.

Türkiye'de inşaat sektörü: Hiç inşaat işinden anlamayan 10-12 dairelik bir binanın müteahhiti olabiliyor! 

Türkiye'de inşaat sektöründe diplomasını beş dakika önce alanlar bile ömür boyu şantiye şefliğini üstlenebiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri duruma tepkili. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

İnşaat sektörüne kötü haber! Çimento fiyatlarına ikinci zam sinyali!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz hafta gelen zamlar Bakanlık kararı ile askıya alınmıştı. Pazartesi günü ise zamlar fiyatlara yansıtılırken inşaat sektörü yıkıma uğradı. Sektörden gelen bilgilere göre bayramdan sonra çimento fiyatlarına bir zam daha gelmesi bekleniyor.

İnşaat sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) her ay yayımladığı Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri açıklıyor. 

Zehra Zümrüt Selçuk: İnşaat sektörü büyümeye önemli katkı sağlıyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İnşaat sektörü önemli çünkü ekonomide lokomotif sektörlerden birisi. İnşaat sektörünün büyümeye önemli katkı sağladığını görüyoruz" dedi.

Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu yaptığı açıklamada "Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir" dedi.

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 3 Aralık'ta! 

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 3 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Zirvede Türkiye’den ve yurt dışından konuşmacılar dünya ve Türkiye’deki inşaat sektörünün geleceğine dair öngörülerini paylaşacak..

Türkiye'nin inşaat sektörü Afrika'da inanılmaz imkanlar yakalayabilir!

Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Joseph Chilengi, Türkiye'nin özellikle inşaat sektöründe Afrika'da inanılmaz imkanlar yakalayabileceğini söyledi...

İzmirli firmalar inşaat sektörüne yatırıma hazır!

Uzun yıllardır İzmir'de inşaat sektöründe hizmet veren 55 temsilci bir araya gelerek Türkiye'de inşaat sektörünün gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini söylediler. Toplantıya katılan iş adamı Serdar Kolay, "Ülkemiz ekonomisi için taşın altına elimizi sokmaya hazırız" dedi. 

Abdullah Müftüoğlu: İnşaat sektörüne güvenimiz tam!

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesinde faaliyet gösteren Akzirve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Müftüoğlu, Türkiye ekonomisine ve inşaat sektörüne güvenlerinin tam olduğunu söyleyerek Türkiye'ye gelecek yıllarda da yatırımlarını sürdüreceklerini açıkladı. 

Mevlüt Çavuşoğlu: İnşaat sektörü canlandı!

İnşaat sektörünün da canlanmaya başladığını belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yabancıların mülk alımlarının artması için oturum verme, vatandaşlık verme gibi teşvik edici düzenlemeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Selçuk Semizoğlu: İnşaat sektörü tatil yapacak!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı toplantısında konuşan ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, “İnşaat sektörü diye bir şey kalmadı. Kalmadı demeyelim de öyle bir pasta yok diyelim.Önümüze bakacağız'' diye konuştu.

Türkoğlu inşaat sektörü Haberi

Türkoğlu inşaat sektörü

Birçok inşaat firmasının farklı konsept ve projelerle yer aldığı Türkoğlu ilçesinde, ilçenin görünümünü değiştiren inşaatlar birer bir kendini göstermeye başladı. 

'ALT YAPI İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN ÇOK UYGUN'

İlçenin Kahramanmaraş'a çok yakın olması, imar planın revize edilmesi, cadde ve sokakların zemin etüdlerinin yapılmış olması, içme suyu ve kanalizasyon şebekesinin tamamlanmış olması gibi etmenlerin yanı sıra son yıllarda Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un "Kahramanmaraş'ta ne varsa Türkoğlu'nda da olacak" parolasıyla hizmet üretmesi sonucu ilçe birçok alanda olduğu gibi inşaat sektöründe de ilçeyi çekim merkezi yaptı. 

TÜRKOĞLU İNŞAATINDA YENİ YAKLAŞIM

Türkoğlu İlçesinin inşaat sektöründeki durumunu ilçede faaliyet gösteren Sim Yapı İnşaat'ın sahibi Ahmet Küpeli ile konuştuk. Türkoğlu İlçesinde vatandaşa farklı seçenekler sunan Sim Yapı İnşaat firmasının sahibi Ahmet Küpeli aslen Türkoğlu'ndan olduğunu ama daha önce Osmaniye'de...