10 / 05 / 2024

üç zamanlı elektrik tarifesi

üç zamanlı elektrik tarifesi

Elektrik tarifeleri tek zamanlı ve çok zamanlı tarife olarak iki şekilde kullanılabiliyor. Peki, çok zamanlı elektrik tarifesi nedir? Çok zamanlı tarifeden enerji almak için ne yapılması gerekir?

Elektrik mühendislerinden fatura uyarısı: Tek zamanlı tarifeye geçin!

Yeni yıldan beri geçerli olan "kademeli tarife" ile elektrik faturaları iyice kabaran vatandaşlar, bu defa EPDK'nın duyurduğu "tek zamanlı" ve "çok zamanlı" tarifeler sebebiyle sıkıntı yaşıyor. Peki elektirik tarifelerinde vatandaş nasıl bir yol izlemeli?

3 zamanlı elektrik tarifesi 2016!

Elektrik tüketimi kullanılan sayaca göre farklı şekilde hesaplanabiliyor. Peki, tek zamanlı ve 3 zamanlı elektrik tarifesi nedir? 3 zamanlı elektrik tarifesi 2016 nasıl yapılır?

Çok zamanlı elektrik tarifesi nedir?

Elektrik tarifeleri tek zamanlı ve çok zamanlı tarife olarak iki şekilde kullanılabiliyor. Peki, çok zamanlı elektrik tarifesi nedir? Çok zamanlı tarifeden enerji almak için ne yapılması gerekir?

Elektrik faturasındaki puant ne demek?

Elektrik aboneliklerinde, elektrik saati seçimi ile tek zamanlı tarife üzerinden faturalandırma yapılabildiği gibi, çok zamanlı tarife üzerinden de faturalandırma yapılabiliyor. Peki, elektrik faturasındaki puant ne demek?

Hafta sonu elektrik ucuz mu?

Elektronik sayaç ile üç zamanlı ölçüm yapabiliyor. Peki, elektronik sayaca geçildiği takdirde ucuz elektrikten hangi saatlerde ve nasıl faydalanılıyor? Hafta sonu elektrik ucuz mu?

Elektrikte tek zamanlı tarife nedir?

Puantlı tarife olarak da bilinen çok zamanlı tarife; üç farklı zaman dilimlerinde farklı uygulanan elektrik tarifesine deniyor. Peki, elektrikte tek zamanlı tarife nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik gece tarifesi nasıl yapılır?

Elektronik sayaç ile elektrik faturaları, üç zamanlı tarifeye göre hesaplanıyor. Gece, elektrik daha ucuz oluyor. Peki, elektrik gece tarifesi saat kaçta başlıyor? Elektrik gece tarifesi nasıl yapılır?

Elektrik puant saatleri 2015!

Elektrikte çok zamanlı tarife olan puantlı tarifede, tüketimlerin düşük tarife olan Gece’ye kaydırılması halinde ucuz tarifeden yararlanma fırsatı doğuyor. Peki, elektrik puant saatleri 2015 hangi saat dilimleridir?

Beyhan-1 Hidroelektrik Santrali'nin elektrik sistemlerini Alstom yapacak!

Beyhan-1 Hidroelektrik Santrali'nin elektrik ve otomasyon sistemleri ile çevre ünitesini Alstom yapacak

Anel Elektrik, Yeni Doha Uluslararası Havaalanı için 21.6 milyon dolarlık mektup aldı!

Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş., Yeni Doha Uluslararası Havaalanı için 21 milyon 666 bin 547 dolarlık sipariş mektubu aldıklarını açıkladı

Küçük ev aletlerinde hem görünüşe hem de elektrik harcamasına bakılıyor!

Küçük ev aletleri üreticisi Homend'in telefonla yaptığı araştırmaya göre, tüketiciler cihazların hem estetik görünmesini hem de az elektrik harcamasını istiyor. Homend Genel Müdürü Hakan Koçer, bu cihazların meskenin elektrik harcamasında önemli bir yer t

Hotpoint elektrik tasarruflu akıllı çamaşır makinesini üretti!

Tüketicilerden gelen talepleri dikkate alan Hotpoint, 21 milyon euroya yenilediği Aqualtis çamaşır makinesiyle elektrik faturasında yılda 300 lira tasarruf sağlıyor

İstanbloom projesinde güneş ve rüzgârdan elektrik üretecek!

Beşiktaş'ın yeni Başkanı Fikret Orman'ın ortağı olduğu Esin Yapı, İstanbul'un göbeğinde bir ilke imza atacak. Esentepe'deki İstanbloom projesinde güneş ve rüzgârdan elektrik üretecek

üç zamanlı elektrik tarifesi Haberi

üç zamanlı elektrik tarifesi

Çok zamanlı elektrik tarifesi nedir?

Elektrik tarifeleri tek zamanlı ve çok zamanlı tarife olarak iki şekilde kullanılabiliyor. Günün belirlenmiş olan farklı zaman dilimlerinde tüketilen elektrik enerjisine farklı fiyat olarak uygulanan tarife çok zamanlı tarife olarak ifade ediliyor.


Bu tarife kapsamındaki abonelerin faturaları, belirlenen zaman dilimlerindeki tüketimleri ile bu zaman dilimlerinin fiyatları dikkate alınarak düzenleniyor.


Çok zamanlı tarife uygulamasında zaman dilimleri saat 06:00-17:00 arası gündüz, saat 17:00-22:00 arası puant , saat 22:00-06:00 arası gece dönemi olarak belirleniyor.


Günlük tüketimin düşük tarife uygulanan saat dilimi olan 22:00 - 06:00 saatleri arasına kaydırılması halinde oranda faturalarınız düşük oluyor.


Çok zamanlı tarifeden enerji almak için ne yapılması gerekir?

Çok zamanlı tarifeden enerji almak için, farklı zamanlardaki tüketimleri ölçmeye uygun elektronik sayaç temin edilmesi ve bir dilekçe ile bağlı olduğunuz...