25 / 04 / 2024

üçkuyular metro protestosu

üçkuyular metro protestosu

İSTOK üyesi bir grup, Üçkuyular'da, 8 yıldır tamamlanamayan metro nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesini protesto etti. Grup üyeleri, yanlarında getirdikleri ve "Metrotay" adını verdikleri faytonları metroya alternatif önerdi....

Üçkuyular- Narlıdere metro hattı projesi iptal mi edilecek?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı ilk birleşimi gerçekleşti. Toplantıda konuşan Ak Parti Grup Başkan Vekili Ali Kökoğuz, Üçkuyular- Narlıdere metro hattı projesindeki son durumu sordu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 440 araçlık otopark!

Üçyol-Üçkuyular metro hattının yapımı sırasında 2010 yılında hava tankının patladığı ve 2 işçinin yaşamını yitirdiği Hatay 141 sokaktaki yaklaşım tünelinin bulunduğu araziye İzmir Büyükşehir Belediyesi 440 araçlık modern katlı otopark inşaatına başladı.

İzmir Hatay'a katlı otopark inşa edilecek!

Üçyol-Üçkuyular metro hattının yapımı sırasında 2010 yılında hava tankının patladığı ve 2 işçinin yaşamını yitirdiği Hatay 141 sokaktaki yaklaşım tünelinin bulunduğu araziye 440 araçlık modern katlı otopark yapılacak.

İzmir Üçyol-Üçkuyular metro hattı denetlenecek!

Üçyol-Üçkuyular hattının güvenlik açısından riskler taşıdığı yönündeki raporlara karşın hizmete açıldığı yönündeki iddialar ve şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığı İzmir'e müfettiş yolladı.

Kabataş Fındıklı Parkı'nda metro inşaatı protestosu yapıldı!

Kabataş'taki Fındıklı Parkı'nın bir bölümünün metro inşaatı nedeniyle kapatıldığı gerekçesiyle eylem yapıldı.

Üçkuyular-Narlıdere ve Üçyol-Buca metro hatlarına ne zaman başlanacak?

Ulaştırma Bakanlığı karara göre İstanbul, Ankara ve Antalya’da metro projelerini üstlenirken Üçkuyular - Narlıdere ve Üçyol - Buca Metro hatlarını yatırım programına dahil etmedi...

Narlıdere Üçkuyular metro hattı durakları!

Narlıdere Üçkuyular metro hattı durakları haberimizin içinde yer alıyor. Üçyol - Üçkuyular metro hattının uzantısı niteliğindeki Fahrettin Altay- Narlıdere hattı toplam 8.5 kilometre uzunluğunda olacak.

Üçkuyular Narlıdere metro hattı durakları!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Metro’nun F. Altay ile Narlıdere arasındaki güzergahın 4.5 kilometrelik kısmı için yapım ihalesine hazırlanıyor. İşte ihalesi bugün gerçekleşecek olan Üçkuyular Narlıdere metro hattı durakları...

Üçkuyular-Narlıdere Metro Hattı için düğmeye basıldı!

Hükümetin açıkladığı 2015 kent içi ulaşım yatırımlarında Ankara ve İstanbul’dan daha az pay alan İzmir yeni ulaşım yatırımına start verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Üçkuyular-Narlıdere Metro Hattı için düğmeye bastı...

İzmir metro hattı ihalesi 10 Şubat'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çok önemli bir adım attı. Hükümetten beklediği desteği bulamayan belediye Üçkuyular-Narlıdere Metro Hattı için ihaleye çıkma kararı aldı.

Karşıyaka'daki yaya üst geçidinin inşaatı devam ediyor!

Üçyol - Üçkuyular Metro Hattı 'nı söz verdiği tarihlerde bitirmeyip geciktirerek tarihe geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir projeyi daha üzerinden 2 ay geçmesine rağmen sonlandıramadı.

İzmir metrosunun zemin sorunlarıyla ilgili raporlar vatandaşı tedirgin etti!

Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı 'nın önümüzdeki günlerde açılacak Fahrettin Altay ve Poligon istasyonlarının bulunduğu bölümde yaşanan zemin sorunlarıyla ilgili ortaya çıkan rapor ve görüntüler İzmirliler'i kaygılandırdı.

Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı'nın açılışı neden gecikti?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açmaya hazırlandığı Üçyol - Üçkuyular Metro Hattı'nın Fahrettin Altay ve Poligon istasyonlarının bulunduğu bölümünün sonu faciayla bitecek tehlikelere açık olduğu ortaya çıktı

üçkuyular metro protestosu Haberi

üçkuyular metro protestosu


İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) üyesi bir grup, Üçkuyular'da, 8 yıldır tamamlanamayan metro nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesini protesto etti. Grup üyeleri, yanlarında getirdikleri ve "Metrotay" adını verdikleri faytonları metroya alternatif önerdi.


Üçkuyular toplanan İZTOK üyeleri, Üçyol-Üçkuyular metro hattınının 8 yıldır inşaatının sürdüğünü ve halen tamamlanamadığını belirterek, bu durumu protesto etti.


Grup adanı açıklam ayapan Halit Çelik, hattın temelinin "22 ayda biter" denilerek 2005 yılında atıldığını ifade ederek, "Belki bir sabah biner gideriz denildi ancak o sabah hiç bir zaman gelmedi" dedi. 


Protesto için beraberlerinde getirdikleri faytonu tanıtan ve "Metrotay" adını verdiklerini bildiren Çelik, bunu metroya alternatif olarak önediklerini söyledi. Çelik, "Diğer metrolara göre, çok hesaplı ve çevreci olan 'Metrotay'ın yakıtı ot olup, her türlü riskten uzaktır. Çökme, delinme, su basması gibi...